Καλοκαίρι -> Παραλία -> Μπυρίτσα -> Πείνα 

Αυτή είναι η διαδρομή που ακολουθεί η διάθεση και εν συνεχεία το στομάχι μας αν δεν είμαστε σε αυτό το περίφημο και τρελό 1% που τρώει ένα γεύμα το βράδυ και είναι κομπλέ. 

Όχι κύριοι και κυρίες. Δεν θα κάτσουμε να ξεροσταλιάζουμε στα “σαραντάρια’ χωρίς μπουκιά στο στόμα μας. ΟΧΙ. 

Γι’ αυτό και ως γνήσιοι Προβοκάτορες ήρθαμε να δώσουμε άμεση (και οικονομική) λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες και λύνουν μερικές μονάδες (εξαιρέσεις). 

Ας πούμε πως αυτό το καλοκαίρι θα πάμε προετοιμασμένοι, θα αποστραφούμε τα “μπιτσόμπαρα” και τις τρελές χρεώσεις τους και θα ετοιμάσουμε τη φάση μόνοι μας, για εμάς και -κυρίως- για τη παρέα μας. 

Βρήκαμε και συγκεντρώσαμε 4 προτάσεις για καλοκαιρινά σαντουϊτσάκια που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο εκπαιδευμένους. Πάρε ένα ρολό αλουμινόχαρτο και τρέχα για προμήθειες. 

Έχουμε και λέμε: 

Σολωμός σε μαύρο τραγανό και ολόφρεσκο ψωμάκι

Ναι, ο σολωμός δεν είναι προμήθεια της “φθήνιας” αλλά έχει γεύση που συγκλονίζει Χειμώνα-Καλοκαίρι. Επίσης όλα τα υλικά που θα χρειαστείς και σπουδαίο κόστος δεν έχουν και παίζουν μπαλαντέρ για άλλες νοστιμιές που έχεις βάλει στο καλοκαιρινό σου wishlist. 

Θα χρειαστείς: 

1. 2 μεγάλες φέτες Ντίνκελ ή μαύρο ψωμί (το λευκό της φωτογραφίας ας είναι η τελευταία σου επιλογή). Προτείνουμε επίσης να το ψήσεις “ελαφρά”
2. 2 στρώσεις τυρί κρέμα (τύπου Philadelfia ή Κατίκι) και 1 στρώση αβοκάντο 
3. Λίγες ροδέλες αγγουριού και λεπτοκομμένο κρεμμυδάκι (ξερό) 
4. Μια “χούφτα” κάπαρη 
5. Τριμμένο πιπέρι και λεμονάκι 

TIP: Μπορείς να το συνοδεύσεις με ολόφρεσκα πατατάκια που θα βρεις στο εμπόριο.

Χωριάτικο σαντουιτς σε αραβική πίτα 
 
 
Κλασική γεύση, κλασική αξία και εύκολη εκτέλεση. Αυτή η “τσαχπινιά” θα σε εξοπλίσει με μια μικρή χωριάτικη στις καλοκαιρινές σου παραθαλάσσιες εξορμήσεις. 
 
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς: 
 
1. Αραβικές πίτες (θα τις βρεις στο Σούπερ Μάρκετ της γειτονιάς) 
2. 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
3. 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι 
4. Κόβεις: Ντοματίνια, Αγγουράκι, Μαϊντανό, Ραπανάκια, Κόκκινη Πιπεριά (όσο κάνεις κέφι) 
5. Προσθέτεις φέτα της επιλογής σου και είσαι έτοιμος! 
 
TIP: Αν δεν προσθέσεις λάδι και ξύδι, η δημιουργία σου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 μέρες. 
 
Τσιαπάτα ψητής γαλοπούλας 
 
 
Έβαλες πλώρη για Κουφονήσια και Ιόνιο και γουστάρεις να ανακαλύψεις τον Ιταλό που κρύβεις μέσα σου; Αυτό το σαντουϊτσάκι είναι “τα-μαμ” για τα γούστα σου.
 
Άκου προσεκτικά πόσο εύκολακι είναι: 
 
1. Ξεκινάμε με την ολόφρεσκη τσιαπάτα. Αν δεν παίζει τέτοια επιλογή τριγύρω, ξεπάγωσε την αγαπημένη σου και βάλτη στην καλή σου γκριλιέρα
2. Περνάμε στο γαλόπουλο το οποίο τσιγαρίζουμε/ψήνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας
3. Προσθέτουμε ολόφρεσκα τα εξής τρία: Βασιλικό, Ντομάτα και Μοτσαρέλα
 
TIP: Μπορείς να το “βρέξεις” εσωτερικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή έτοιμη σάλτσα πέστο. Θα μας θυμηθείς.  
 
Παστράμι και Τυρί κρέμα 
 
Ο “Βασιλιάς των σπορ” που λένε και στο χωριό μου. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη αμαρτία, απόλαυση και επένδυση από το καλό παστράμι. Θα φανώ τελείως αγενής παραθέτοντας φωτό-όνειρο από το έγκλημα που διέπραξα στη Βαρκελώνη πριν από μερικούς μήνες. 
 
Θα είμαι όμως και δίκαιος δίνοντας τη συνταγή σε όσους τολμούν και αγαπούν το διαφορετικό. 
 
Γράψε στο τεφτέρι: 
 
1. Ένα bagel ή φρέσκια τσιαπάτα. Αυτές είναι οι προτάσεις μας, αν πέσει στα χέρια σου κανά άλλο ψωμάκι που αγαπάς ή αγάπησες βάλτο στο φονικό
2. 100 γρ παστράμι ή τέλως πάντων όσο κάνεις κέφι 
3. Τυρί κρέμα και στις δύο εσωτερικές πλευρές του αγαπημένου σου ψωμιού
4. Μαρουλάκι ή ρόκα ή και τα δυο 
 
TIP: Αν θες να “σπάσεις” λίγο τη γεύση μπλέξε στο έγκλημα και μια καυτερή (και ερωτιάρα) μουστάρδα. Μη ξεχάσεις την αγαπημένη σου “ξανθιά”. Δεν παίζει διαφορετικά τέτοια απόλαυση. 
 
Καλά μπάνια! wink