Συνταγή στα γρήγορα | Δεν έχεις φάει πιο λαχταριστά μπιφτέκια!

Συνδύασε τα με πατάτες, μουστάρδα, σαλάτα, μπύρες και νιώσε βασιλιάς.

Όταν ανακάλυψα την συνταγούλα στο gastrosenses, επηρεασμένος ίσως από την πολιτική επικαιρότητα, το πρώτο σχόλιο που μου ήρθε -ευτυχώς στη σκέψη και όχι στο στόμα- ήταν η εξής: "Πολύ Ουάου συνταγή!". Ένα εσωτερικό, προσωπικό φρένο, με έκανε να συγκρατηθώ κι έτσι η σκέψη παρέμεινε σαν μια σκηνή από τον βουβό κινηματογράφο και δεν συνοδεύτηκε ποτέ από ήχο.

Αυτή η π@π@ριά επιφώνημα είναι τόσο ξένη ηχητικά προς την ελληνική γλώσσα και τόσο δήθεν που μου φέρνει ένα ανακάτεμα όταν την ακούω. Έχω και άλλη μια ευαισθησία τύπου... ανακάτεμα και με τη λέξη "τρολ", "τρολάρω" και όλα τα παράγωγα. Έχει καταντήσει να είναι από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις τα τελευταία 2-3 χρόνια στα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κοινωνικά δίκτυα και όποια άλλα μέσα. Ουάου!  

Τέλος πάντων, ας μην σας σκοτίζω με τις προσωπικές μου ιδιορρυθμίες και ας ασχοληθώ λίγο με αυτά τα μπιφτεκάκια που είναι πεντανόστιμα, απλά στην εκτέλεση και πολύ γρήγορα. Από την ώρα που θα ξεκινήσεις μέχρι την ώρα που θα τα έχεις στο πιάτο σου, ζήτημα είναι αν θα περάσουν περισσότερα από 10-15 λεπτά. Τι χρειάζεσαι;

  • 500 γρ χοιρινή σπάλα ψιλοκομμένη (όχι κιμά)
  • 2 αυγά
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (αν θες, όσο θες)
  • 1-2 κ.σ. ξυνόκρεμα (ή χτυπημένη ελαφρά κρέμα γάλακτος)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • αλάτι-πιπέρι (όσο θες)
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο


Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε την σπάλα σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν και να γίνουν ένα μείγμα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια, δυνατή φωτιά. Μετά, με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και με αυτό απλώνουμε το υλικό να γίνει πιο λεπτό και στρογγυλό.

Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από την μια μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά με μια πλατιά σπάτουλα βοηθούμενοι από μια δεύτερη σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Όχι με πιρούνι ή αιχμηρό εργαλείο γιατί η ζύμη αρκετά μαλακή και κολλώδης. 

Τηγανίζουμε και από την δεύτερη μεριά για 2-3 λεπτά ή τόσο όσο να μας ικανοποιεί το χρώμα που έχουν πάρει. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Πατατούλες φρέσκες καλοτηγανισμένες (και όχι κατεψυγμένες), μια ωραία πικάντικη μουστάρδα, μια ωραία σαλάτα (χωριάτικη;), "μπύραι άφθοναι και παγωμέναι" κι ένα λίαν τραβηχτικό... σενάριο είναι έτοιμο!


 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα