Πόσα και πόσα βράδια δεν έχουν περάσει αξημέρωτα, με το δάχτυλο να σέρνεται ώρες επί ωρών πάνω στην οθόνη μήπως και βρεθεί στην αντίπερα όχθη της κάποιος που να μας κερδίσει; Οι φωτογραφίες είναι πολλές, πάρα πολλές. Οι πόζες επίσης. Οι περιγραφές στα προφίλ, εκθέσεις ιδεών δημοτικού. Όμως, τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις απαντήσεις που θα λάβεις – ειδικά αν κάνεις το λάθος να παίξεις το παιχνίδι σε κάποια ευάλωτη στιγμή σου. 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαράντης

Πρόσφατα διάβαζα πως όλο και περισσότεροι νέοι, από 25 μέχρι 30, προτιμούν να φλερτάρουν παραδοσιακά, διά ζώσης, έξω στον κρύο τον βοριά και πως αν στρέφονται σε κάποια εφαρμογή, αυτή σήμερα είναι ως επί το πλείστον το LinkedIn – σε άλλο επεισόδιο αυτή συζήτηση. Κι όμως, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, όλο και περισσότεροι φίλοι/φίλες/φίλα μού διηγούνται ερωτικές ιστορίες από τον έξω κόσμο, σαν αυτές που ακούγαμε κάποτε κι όχι σαν εκείνες που έχουμε συνηθίσει να ξεπηδούν από τις οθόνες. Εκεί έξω, στους δρόμους της Αθήνας, ο έρωτας πάλλεται σε κάθε δρομάκι και στενό, γι’ αυτό και εγώ σας παραδίδω τα πλέον κατάλληλα – κατά τη δική μου πάντα παρατήρηση και εμπειρία – μπαρ για φλέρτινγκ. 

Ας ξεχυθούμε στους δρόμους λοιπόν.

Chelsea Hotel – η σταθερή αξία

Σε μια γωνιά κάπου στο Παγκράτι, σε περιμένει μια ταμπέλα που σε προειδοποιεί, ευθύς εξαρχής, πως “This is a good kissing spot”. Το Chelsea στέκεται εκεί σαν ένας δικός του αυτοτελής κόσμος, να φωτίζει τη γωνία της Αρχιμήδους κάθε χειμώνα και κάθε καλοκαίρι. Οι μουσικές του συνήθως πάνε κόντρα στον καιρό και τα μποφόρ, όπως και οι θαμώνες του που ξέρουν πως πάνω στη μπάρα βρίσκεται ένα ποτήρι με λαχταριστά εργοστασιακά Καρέλια και αψηφούν βοριάδες και νοτιάδες για να καπνίσουν ακουμπισμένοι σε κάποιο παρκαρισμένο αυτοκίνητο χαμογελώντας στους ομοιοπαθείς τους. Και ναι, μπορεί να ακούγεται πασέ – και επουδενί δεν προωθώ το κάπνισμα – αλλά το τσιγάρο θα έχει για πάντα την φλόγα που λιώνει τον πάγο και αυτό το μπαρ Chelsea το ξέρει.

Πρόκλου & Αρχιμήδους 1, Αθήνα 

Κάιν – Ο Άβελ και τα φλαμίνγκο 

Λίγο πιο ψηλά, στο εξωτικό Μετς, δεσπόζει ένα βιβλικό μπαρ που ακούει στο όνομα Κάιν. Το Κάιν ξέρει να φλερτάρει από μόνο του, δεν ορίζεται από τον κόσμο του – καλά ορίζεται, αλλά περισσότερο ορίζονται οι θαμώνες του από αυτό. Το Κάιν σου σβήνει τα φώτα, σου παίζει τη σωστή μουσική και καμιά φορά, όταν το έχεις εκνευρίσει ήδη αρκετά με την αμηχανία σου, σε σκουντάει μήπως και μιλήσεις στο άτομο που έχεις φάει τόση ώρα με τα μάτια. (και ναι είναι γεγονός πως σχεδόν όλες μου οι φίλες έχουν μια ιστορία από κάποιο βράδυ στο Κάιν)

Αναπαύσεως 22, Μετς

3. Viola – Ό,τι πιο γαλλικό, ό,τι πιο αθηναϊκό

Οφείλω να σας προειδοποιήσω πως πρόκειται για το αγαπημένο μου μπαρ σε όλη την πόλη, άρα αν δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός, σχωράτε με. Στη Viola δεν ξέρω αν πας για να γνωρίσεις κάποιον, δεν είναι η μπάρα που σε φέρνει πιο κοντά όπως πχ αυτή του Santarosa (Ασκληπιού 69), αλλά σίγουρα είναι το μπαρ του πρώτου ραντεβού – καλά και του δεύτερου και του τρίτου και όσων λοιπών ακολουθήσουν. Τα κεριά στα τραπέζια και ο χαμηλός φωτισμός, η τζαζ μουσική και ο καπνός, τα καθαρά ποτά και τα λουλούδια στα βάζα, οι Εξαρχειώτες, οι Γάλλοι και όσοι άλλοι πιστοί και άπιστοι, κάνουν τη Viola ένα από τα πιο ερωτικά μπαρ της πόλης.

Καλλιδρομίου 64, Αθήνα

Τιγρέ – η funky πλευρά του φλέρτινγκ 

 Ψηλά, καλά όχι και τόσο ψηλά, στη Μαυρομιχάλη, σε περιμένει μια γωνιακή τίγρης με χρωματιστές ρίγες. Το Τιγρέ ξεκινά τη μέρα του ως ένα ιδανικό studying spot για να μετατραπεί από το απόγευμα και μετά σε ένα από τα πιο γλυκά και groovy μπαρ της πόλης. Τα φώτα του χαμηλώνουν και το εσωτερικό του γίνεται ένα ιδιότυπο dance floor – έστω κι αν δεν χορεύει κανείς, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να χορέψεις στο Τιγρέ για να έρθεις πιο κοντά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γίνεις κι εσύ μια τίγρη έστω και για λίγες ώρες. 

Μαυρομιχάλη 98, Αθήνα

Au Revoir Bar – τα λέμε, τα λέγαμε και θα τα λέμε

Η ιστορία της Αθήνας συναντά τις ιστορίες όλων των ερωτευμένων κάπου στην Πατησίων. Είναι μια χρονοκάψουλα, από τις ψάθες και την μπάρα της οποίας έχει περάσει μέχρι και ο Σινάτρα. Τα πορτραίτα και οι πίνακες στους τοίχους, περιμένουν τις δικές σας σέλφιζ υπό το χαμηλό φως που σας καλεί να ερωτευτείτε.

28ης Οκτωβρίου 136, Αθήνα