Ο Νέος Κόσμος είναι ένας… υπέροχος κόσμος στην Αθήνα. Μια συνοικία με ψυχή, με ξεχωριστό αέρα και ιδιαίτερη ομορφιά – κάτι σαν το κοντινό Παγκράτι. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι εδώ, όλοι θα βρουν κάτι που να τους αρέσει και να τους ταιριάζει. Γιατί όλα πηγάζουν από μια παρεΐστικη διάθεση, ένα φιλικό κλίμα. Έναν προσιτό και ζεστό χαρακτήρα.

Είναι, πιθανότατα, η πλέον ανερχομένη γειτονιά στην Αθήνα. Με ολόφρεσκα μαγαζιά που έρχονται να δέσουν αρμονικά με παλαιότερα άλλου στιλ (από το ανυπέρβλητο σουβλατζίδικο του Αχιλλέα ως τον θρυλικό Μπάτμαν) και αποτελούν κιόλας σημείο αναφοράς για τη διασκέδασή μας, για το ευ ζην μας.

Διαλέξαμε 6. Όχι εύκολα. Αλλά το νόημα να βγαίνει. Κι έπειτα ο Νέος Κόσμος είναι εκεί για όποιον θέλει να τον… εξερευνήσει! Η «περιπέτεια» μόνο κερδισμένο θα τον βγάλει…

Νέος Κόσμος: 6 μαγαζιά που τον κάνουν το επόμενο hotspot στην Αθήνα

Επτά Μάρτυρες

Τόσο φρέσκο που αναδύει ακόμα αυτήν τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καινούριου. Εκπέμποντας μια ενέργεια που είναι αδύνατο να της αντισταθείς. Τalk of the town με το καλημέρα.

Τα wine bar είναι το νέο trend της πόλης και το συγκεκριμένο αναβαθμίζει κατά πολύ το σύνολο της κατηγορίας. Με 100 ετικέτες κρασί (κι αυτό είναι μόνο για αρχή), οι Επτά Μάρτυρες μας προσκαλούν σε μια μεθυστική εμπειρία.

Κι αν αναρωτιέσαι από πού προκύπτει το όνομα, η εξήγηση είναι μάλλον καλοκαιρινή: Από ένα ξωκλήσι στο Κάστρο της Σίφνου, μπορεί να μην το ξέρεις ως όνομα, αλλά σίγουρα κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σου σε φωτογραφία.

Οι 3 από τους 6 ιδιοκτήτες, άλλωστε, έχουν άμεση σχέση με το κυκλαδίτικο νησί – έχουν την περίφημη «Λότζια» – ενώ κάποιοι εξ αυτών κατάγονται από το Βόλο. Στην παρέα των αφεντικών βρίσκουμε και τον Ρομέν Γαβρά – ναι, τον γνωστό Ελληνογάλλο σκηνοθέτη, που είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο με την ταινία του Athena στο Netflix, αλλά και για τη σχέση του με την Ντούα Λίπα.

Όλα μαζί έχουν δημιουργήσει μια μοναδική μίξη: Ένα μπιστρό τσιπουράδικο με κυκλαδίτικο αέρα. Πόσο πιο τέλειο να γίνει; Γίνεται. Αν δοκιμάσεις (που θα δοκιμάσεις…) τα εκπληκτικά πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα. Πεντανόστιμα και οικονομικά.

Μεναίχμου 3, Νέος Κόσμος

Δείτε τα υπόλοιπα στο Intronews.gr