Μεζές σημαίνει πιάτο στη μέση. Και πιάτο στη μέση σημαίνει παρέα. Μικρή, μεγάλη, δεν έχει σημασία. Τα μεζεδοπωλεία αυτή τη λογική έχουν. Ο μεζές ανέκαθεν είναι συνοδευτικό, όχι χορταστικό. Για να μην πίνει κανείς ξεροσφύρι. Για να’ χει κάτι να τσιμπάει την ώρα που συζητάει, την ώρα που γελάει, που κουτσομπολεύει, που αναλύει, που αγορεύει.

Το κέντρο της Αθήνας είναι μια προνομιακή τοποθεσία για μεζεδοπωλεία. Μεζεδοπωλεία που έχουν σκοπό να προσφέρουν κάτι γρήγορο και προσιτό οικονομικά. Δεκάδες αυτοί οι χώροι πέριξ της Ακρόπολης και του κέντρου, επιλέξαμε ένα μπουκέτο από τα πιο εμβληματικά για να διαλέξετε.

Τα 7 υπέροχα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που σου προτείνουμε

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Μεζεδοπωλείο ή μήπως μπακάλικο, κατάστημα αλλαντικών, αλυσίδα που έφτασε μέχρι την τηλεόραση, e-shop και ντελίβερι; Τα άλλα είναι… συνοδευτικά. Αυτό που μετράει είναι το κλασικό μαγαζί, εκεί που μπαίνεις και αυτομάτως μεταφέρεσαι στην Καππαδοκία για να γευτείς ό,τι πιο γευστικό φέρνει η άλλη μεριά του Αιγαίου: Από παστράμια και καβουρμάδες, μέχρι μορταδέλες, σαλάμια, χοιρομέρια και φυσικά σουτζούκια. Φτιαγμένα με παραδοσιακές και μερακλίδικες συνταγές. Ο χώρος μοιάζει όντως με μπακάλικο, κρέμονται λουκάνικα από την οροφή της κουζίνας, υπάρχει και μεγάλη βιτρίνα με αλλαντικά.

Διαβάστε τα υπόλοιπα μεζεδοπωλεία στο Intronews.gr