Την αμαρτία μας θα την πούμε: Μπορεί το Παγκράτι να είναι ένα δύσκολο μέρος για να μένει κανείς – από τα ακριβά ενοίκια μέχρι το πάρκινγκ που ‘the struggle is real’, ωστόσο αν μιλάμε για βόλτα και διασκέδαση, τα πράγματα αλλάζουν. Διότι σαν το Παγκράτι δεν έχει, ευλογημένο μέρος.

Κι αυτό γιατί έχει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας, που σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα. Και δεν είναι πως βρίσκονται σε ένα σημείο και τέρμα. Είναι κατανεμημένα σε στρατηγικά σημεία σχηματίζοντας «πιάτσες», στέκια. Γι’αυτό και το Παγκράτι είναι η πιο hot περιοχή αυτή τη στιγμή.

Τα συνοψίσαμε σε 5 τοποθεσίες χωροταξικά. Προσκόπων, Βαρνάβα, Αρχελάου, Πλαστήρα, Τιμοθέου. Ξεχωρίζοντας μερικά από τα best of που σε περιμένουν σε καθένα εξ αυτών.

ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Άκρα

Δεν έχει παρά λίγους μήνες που άνοιξε αυτό το εστιατόριο και έχει ήδη γίνει talk of the town. Το καλό (νέο) δεν θέλει καιρό για να διαδοθεί και όταν από πίσω βρίσκονται άνθρωποι που κατέχουν το αντικείμενο, όπως εν προκειμένω, όλα παίρνουν γρήγορα το δρόμο τους.

Εδώ πρωταγωνιστής είναι η μαγειρική. Με βάση τον αυθορμητισμό, την εναλλαγή στο μενού, την αίσθηση του σπιτικού. Λίγα και καλά πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι, γνώση και μέριμνα στη λεπτομέρεια. Που τα βλέπεις να φτιάχνονται ακριβώς δίπλα σου, μπροστά στα μάτια σου, σε ανοιχτή κουζίνα. Από τα ορεκτικά ως τα γλυκά και από πλευράς ατμόσφαιρας, όλα μια εμπειρία. Ξεχωριστή. Και δυναμική.

Αμύντα 12

Epireia

Γραφούμε υπό την… επήρεια του ενθουσιασμού για ένα all day café-restaurant που κάνει τη διαφορά με έναν εντελώς δικό του χαρακτήρα. Από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις σε φαγητό και ποτό για να ευφρανθεί η ψυχή σου.

Είναι στέκι, έχει άποψη, έχει και φοβερή μουσική. Cozy μέρος, που εκπέμπει ζεστασιά και παρεΐστικο κλίμα.

Κτησίου 2

Δείτε όλα τα μαγαζιά στο Intronews.gr