Εμείς εδώ τις αγαπάμε τις πίτσες. Είμαστε, με άλλα λόγια, απλοί και φυσιολογικοί άνθρωποι! Δεν πάει καιρός που κάναμε αφιέρωμα στα 9 μαγαζιά στην Αθήνα που κάνουν πίτσα που σου τρέχουν τα σάλια. Εν προκειμένω, θα το συγκεκριμενοποιήσουμε κι άλλο το πράγμα. Απομονώνοντας το best of μας στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Ποια είναι συνεπώς τα μαγαζιά «εκεί πάνω» που φτιάχνουν άλλο level πίτσες; Ο… βορράς θυμάται και καλή μας όρεξη!

Lollo’s Atene

Από την Αντίπαρο στην Αθήνα πάντα μέσω Ιταλίας με ποιότητα εκλεκτή. Η τρατορία που γνωρίσαμε στο μικρό νησί των Κυκλάδων απέκτησε… υποκατάστημα και στην πρωτεύουσα δίχως να χάσει σε τίποτα από όλα αυτά που την έκαναν ξακουστή.

Είναι ο ορισμός του στεκιού. Εδώ τρως καλά, εδώ τρως σαν πραγματικός «Ιταλιάνος». Γευόμενος πίνσα για να είμαστε φουλ τυπικοί. Μας έρχεται από τη Ρώμη (με αγάπη) και πρόκειται για μια οβάλ, ιδιαίτερα λεπτή, τραγανή, ανάλαφρη και «αεράτη» ζύμη ψημένη σε ξυλόφουρνο. Και λιγότερες θερμίδες έχει, και πιο ελαφριά πέφτει στο στομάχι.

Εθνικής Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι

Alio & Αlio Neighborhood Pizzeria

Τις πίτσες αυτού του μαγαζιού τις αγαπάνε όλοι. Μικροί, μεγάλοι. Ό,τι (νομίζαμε πως) ξέραμε για τη συνοικιακή πιτσαρία, το ξεχάσαμε με το που έσκασε στα πράγματα, το 2019, το Alio. Που καταπώς το όνομά του σημαίνει, βλέπει τα πράγματα αλλιώς.

Το μυστικό είναι στο ζυμάρι, αυτό κάνει τη διαφορά και απογειώνει τη γεύση των (εκλεκτών) υλικών. Neo napoletan style πίτσα, αφράτη με χοντρό δαχτυλίδι και καψαλισμένες φουσκάλες. Μεράκι και τεχνογνωσία δένουν αρμονικά και το αποτέλεσμα έχει δημιουργήσει πολλούς πιστούς.

Ελάχιστα πιο παχουλή, ούτως ώστε να μην αλλοιώνεται κατά τη μεταφορά, είναι η πίτσα του Alio Neighborhood Pizzeria. Το αδερφάκι του Alio, στην ίδια περιοχή, εστιάζει στο delivery.

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, Τηλ. 2106850745

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr