Η πίτσα είναι, ίσως, το διασημότερο φαγητό στον κόσμο. Είναι μια καθαρόαιμη ιταλική ανακάλυψη από αιώνες πριν και ήταν κι αυτό ένα φαγητό που γεννήθηκε από τη φτώχεια. Οι Ναπολιτάνοι ισχυρίζονται ότι κατέχουν τα πρωτεία σε αυτό. Το ίδιο βέβαια κάνουν οι Ιταλοί εξ αρχαιοτάτων χρόνων.

Το ωραίο με την πίτσα είναι πως είναι και του αλωνιού και του σαλονιού. Μια ωραία πίτσα μπορείς να την φας σε ένα ακριβό εστιατόριο μαζί με κρασί, να τη σαβουρώσεις στα όρθια από ένα street food μαγαζί. Στη Νάπολη, σε κάθε δεύτερη γωνία βρίσκεις φουρνάκια έξω από μαγαζιά με φαγητό, που έχουν τις πίτσες που βγήκαν από τον φούρνο το πρωί.

Πέρα από τη νοστιμιά της, όταν είναι καλή (στην Ελλάδα δεν είναι και το πιο εύκολο), είναι πως η πίτσα καλύπτει όλα τα γούστα. Μπορεί να είσαι κρεατοφάγος, vegetarian, vegan, να είσαι των αλλαντικών, του ανανά, της αντζούγιας, να βάζεις ελιές ή καλαμπόκι και οτιδήποτε φανταστεί ο καθένας.

πίτσα ζύμη Αθήνα 9 μαγαζιά

Είμαστε αναφανδόν υπέρ της λεπτής πίτσας στο τρίγωνο και αφράτης/ξεροψημένης στο στεφάνι. Εννοείται πάντοτε σε ξυλόφουρνο.

Αφού σκάσαμε στο γραφείο ή έξω, να τρώμε μια βδομάδα πίτσες, σας προτείνω τα εννιά στέκια όπου θα φας την πίτσα όπως πάνω κάτω στην περιγράφω και θα είναι πολύ νόστιμη, πολύ αξιοπρεπής.

Domino’s

Μπορεί να σας ξαφνιάζει ότι βρίσκεται στη λίστα ένα brand αλυσίδας, που συνήθως στις αλυσίδες βρίσκεις πιο fast track διαδικασίες, άρα λιγότερη δουλειά στις λεπτομέρειες, αλλά η Domino’s ότι έχει πολύ σωστό ζυμάρι στη λεπτή ζύμη. Diavola, Fiorentina και Meat Passion είναι οι τρεις αγαπημένες μας πίτσες. Και είναι ωραίο που δεν έχει εξαλοσσύνες στις επιλογές των υλικών.

Napul’e

Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι από τους 2-3 στην Αθήνα που μπορούν να κάνουν τόσο υπέροχες ζύμες στην πίτσα και να είναι ιδανικές στο πάχος τους σε κάθε σημείο. Το μενού έχει 6 επιλογές και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε μία από τις άλλες. Αν πρέπει να γίνει, θα βάλουμε λίγο πιο μπροστά την Stracciata και την Vesuvio, αφού, είπαμε, μας αρέσουν πολύ οι πικάντικες.

Τσεκάρετε περισσότερα εδώ.

Δείτε όλες τις προτάσεις στο Intronews.gr