Το cocktail δεν είναι απλώς μια μίξη ενός αλκοολούχου ποτού με μερικά σιρόπια, πουρέδες και bitters σε ένα ποτήρι. Είναι μια απόλυτη αρτίστικη γευστική εμπειρία, μια αναπάντεχη ένωση γεύσεων, μια ολόκληρη κουλτου΄ρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο η bartending σκηνή ψάχνεται, ελίσσεται και εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας ποτήρια γεμισμένα όχι απλώς με ένα ποτό, αλλά με μικρούς γευστικούς θησαυρούς φτιαγμένους με τεράστια δεξιοτεχνία. 

Αυτόν τον Νοέμβριο λοιπόν, θα γιορτάσουμε την τέχνη του bartending με party -πολλά party- και εννοείται cocktail δια χειρός των καλύτερων bartenders, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά παγκοσμίως. Για περίπου μια βδομάδα από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου η Αθήνα θα φορέσει τα “καλά” της στο πλαίσιο του Athens Bar Week 2023 με epic events σε περισσότερα από 50 διαφορετικά σημεία της πόλης. Κάθε γωνιά της Αθήνας θα γεμίσει με pop-up bars από αγαπημένα αποστάγματα, θα συμβούν τα πιο hot take over σε μαγαζιά από εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιο bartending που έρχονται από μερικά από τα world’s 50 best bars, καθώς και unexpected parties σε ξεχασμένα κτίρια, κάνοντας την πόλη να ανεβάσει παλμούς και να χορέψει non-stop.

Το εισιτήριο εισόδου στο Closing Party κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει δύο κοκτέιλ/ποτό. Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ

Η επική closing παρτάρα στην Τεχνόπολη

Όμως, το απόλυτο αποκορύφωμα μετά από μια εβδομάδα ατελείωτου bar hopping στο πλαίσιο του Athens Bar Week, θα είναι το ABW International Closing Party,  μια υπερπαρτάρα,.που θα ενώσει τις αθηναϊκές μπάρες με διακεκριμένους bartenders από ολόκληρο τον κόσμο. Την Πέμπτη λοιπόν, στις 9 Νοεμβρίου, η κεντρική αυλή του “Technopolis City of Athens” θα μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο pop-up cocktail bar της πόλης, καλώντας μας να δοκιμάσουμε τα πιο ευφάνταστα cocktails.

Δυνατή μουσική από μεγάλα ονόματα, πολύς χορός, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία να δοκιμάσουμε ιδιαίτερες signature συνταγές των πιο ταλαντούχων επαγγελματιών από τα καλύτερα bars του εξωτερικού, αλλά και από κορυφαία μαγαζιά της Ελλάδας, μας περιμένει στην Τεχνόπολη για να μας “ταξιδέψει” σε μια μοναδική fine-drinking εμπειρία.

Συγκεκριμένα, στο Closing Party του Athens Bar Week ΘΕΣ να πας για τους παράκατω λόγους:

Θα υπάρχουν dedicated bars για συγκεκριμένα ποτά: Στο χώρο θα υπάρχει και bar από την Three Cents που θα σερβίρει Paloma, με τις αγαπημένες sodas της εταιρείας που δίνουν τέλεια γεύση στα cocktail και τις προτιμούν χιλιάδες bartenders σε όλο τον κόσμο.
Οι εκρηκτικές φυσαλίδες των Three Cents θα συνοδεύσουν τα signature cocktail και σε άλλα θεματικά bar μεταξύ των οποίων θα είναι το Three Cents Gin & Tonic bar, το Whiskey bar, το Negroni bar, καθώς και στο All-star Bar, όπου οι top προσωπικότητες του παγκόσμιου bartending θα χρησιμοποιήσουν τα Three Cents beverages για να απογειώσουν τα cocktail τους.

Θα υπάρχει ένα All-star Bar, όπου top-class προσωπικότητες του εγχώριου και παγκόσμιου bartending θα σερβίρουν δικές τους δημιουργίες. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Salvatore Calabrese, που είναι ένας από τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους bartenders στον κόσμο, είναι από τους πιο πολυζήτητους συμβούλους στο bar industry, αλλά και διαφόρων μεγάλων ετικετών ποτών, περιζήτητος κριτής για παγκόσμιους διαγωνισμούς και πρώην Πρόεδρος του Bartenders’ Guild στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα βιβλία του και τα προϊόντα barware του αποτελούν παράδειγμα της ποιότητας, του ταλέντου και της εμπειρίας που φέρνει στη βιομηχανία. Με λίγα λόγια, θες να πιεις από τα χεράκια.

Στο All-star Bar, θα βρεις και τον Ιταλό θρύλο του bartending Peter Dorelli, που είναι γνωστός και ως ο Νονός του Βρετανικού Bartending. Με μια εμβληματική 30ετή θητεία ως head bartender στο American Bar του Savoy Hotel, αρκετά βραβεία σε διαγωνισμούς κοκτέιλ και μια αφοσίωση στην καθοδήγηση της νεότερης γενιάς bartenders, ο Dorelli είναι από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την κουλτούρα του κλάδου. Είναι επίσης γνωστός για την διοργάνωση, αλλά και την κριτική σε μεγάλους διαγωνισμούς κοκτέιλ, όπως ο World Class Competition και το Tales of the Cocktail στη Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ.

Αριστερά ο Salvatore Calabrese και δεξιά ο Peter Dorelli. Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ για να γευτείς μερικά από τα cocktails των καλύτερων του χώρου

Θα έχεις την ευκαιρία να πιεις Award-winning cocktail recipes. Πίσω από τις μπάρες των bars του Closing Party θα βρεθούν νικητές παγκοσμίων (και εγχώριων) διαγωνισμών bartending και θα σου σερβίρουν τις συνταγές που τους έκαναν να ξεχωρίσουν. Αυτό θα πει once in a lifetime ευκαιρία.

Θα υπάρχουν Cocktail Weeks “crushers”: Στο Closing Party του Athens Bar Show θα υπάρχουν και bars που διοργανώνουν το Filadelfia Cocktail Week, που είναι μια εβδομάδα αφιερωμένη στο cocktail στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οποία συμμετέχουν τα καλύτερα bars της περιοχής, αλλά και bars από το Yerevan Cocktail Week, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γιερεβάν.

Κλείσε το εισιτήριο σου για το International Closing Party εδώ

Θα δεις Εντυπωσιακό Flair bartending show από τον Christian Delpech: Το flair bartending είναι μια πιο θεαματική μορφή bartending, όπου οι bartenders εκτελούν διάφορα κόλπα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του bar και τα ποτά ως στοιχεία του show. Και ο Christian Delpech είναι ο top of the top. Με πάνω από 19 νίκες σε διαγωνισμούς flair bartending θεωρείται “serial winner” στον χώρο. Και σίγουρα θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. 

Θα πιεις από τον βασιλιά του Negroni: Στο Closing Party θα υπάρχει Negroni Bar με τον Mauro Mahjoub, που θα ετοιμάζει negroni, που σίγουρα παρόμοιά τους δεν έχεις ξαναπιεί. Ο Mauro Mahjoub είναι μια εμβληματική φιγούρα στον χώρο του bartending, γνωστός για την αψεγάδιαστη τεχνική και την καινοτομία του. Έχοντας εργαστεί σε κορυφαία μπαρ σε όλο τον κόσμο, αυτός ο διεθνώς αναγνωρισμένος mixologist συνδυάζει το παλαιό με το καινούργιο, αναδεικνύοντας την τέχνη του bartending σε νέα επίπεδα.

 Κλείσε το εισιτήριο σου για το International Closing Party εδώ

Party χωρίς μουσική γίνεται; Δε γίνεται

Φυσικά, από το μεγαλύτερο cocktail party της Αθήνας δε θα μπορούσαν να λείπουν μερικές street food επιλογές για φαγητό, αλλά και μουσικάρες από διάσημους DJs, αλλά και καλλιτέχνες που θα κάνουν όλη την πόλη να “χορέψει” σε upbeat ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, στο Closing Party θα απολαύσουμε ζωντανά τους Snik, Ivan Greco MC Kas & DJ Ovvis, powered by Belaire luxurious sparkling wine, ενώ το event θα κλείσει με live DJ set από τους Street Outdoors με τίτλο “Street Outdoors Soundsystem party by Three Cents”, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο ένας κόμβος για εξαιρετικά cocktails, αλλά και για high-caliber μουσικές εμπειρίες.

Το International Closing Party του Athens Bar Week ξεπερνάει τις προσδοκίες, συνδυάζοντας την τέχνη του bartending με εμπειρίες που προσφέρουν κάτι περισσότερο από απλά ένα καλό ποτό. Είναι η απόλυτη γιορτή του fine-drinking, που ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, γεύσεις και ρυθμούς σε ένα βράδυ που θα θυμόμαστε για καιρό. Δεν είναι μόνο ένα event, είναι η απόδειξη ότι η Αθήνα μπορεί, και είναι ένα παγκόσμιο επίκεντρο της γεύσης και της διασκέδασης.

 Κλείσε το εισιτήριο σου για το International Closing Party εδώ

More Info:

9 Νοεμβρίου

Ωράριο: 18:30 έως τις 23:30, 

Kεντρική αυλή του “Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων”

Το εισιτήριο εισόδου στο Closing Party κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει δύο κοκτέιλ/ποτό. 
Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ