Τα σινεμά είναι οι πόλεις μας. Και αν δεν υπάρχει σινεμά, δεν υπάρχει πολιτισμός. Και αν δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν υπάρχει πόλη. Και αν δεν υπάρχει πόλη, δεν υπάρχει χώρος για ξενοδοχεία, fancy φαγάδικά και airbnb.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι στην πόλη της Αθήνας, στο κέντρο της, υπάρχει ακόμα χώρος για να ζουν οι κινηματογράφοι παρά το τουριστικό τσουνάμι. Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα. Το Ideal θα κλείσει, το Opera κινδυνεύει, ενώ αν αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσες αίθουσες χάθηκαν από τον κινηματογραφικό χάρτη τα τελευταία χρόνια, τότε το κείμενο θα μοιάζει με προσκλητήριο νεκρών.

Επομένως σινεμά και πάλι σινεμά.

Στις 26 Οκτωβρίου η Ελλάδα μετατρέπεται για δεύτερη χρονιά σε ένα τεράστιο σινεμά και υποδέχεται τη Γιορτή του Σινεμά.  Για μία μόνο ημέρα, όλες οι ταινίες, σε όλες τις αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα θα έχουν ενιαίο εισιτήριο 2€.

Πάρτε τους Δημήτρηδες, τις Δήμητρες, τους φίλους, τους γονείς ή και τους συναδέλφους σας και γιορτάστε το σινεμά στον φυσικό του χώρο, αυτόν της μεγάλης οθόνης. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την ταινία που θέλετε να δείτε, να πάρετε τα ποπ κορν (ή και τα νάτσος) σας και να ετοιμαστείτε για μία επική κινηματογραφική εμπειρία. 

Ένα είναι σίγουρο, φεύγοντας θα πείτε , “Ας το κάνουμε ξανά του χρόνου!”

Ανυπομονούμε!