Πέτρινα σοκάκια, καταγάλανα νερά, αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, άσπρα σπίτια με μπλε παράθυρα, μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Ταξίδεψε ο νους σου μέχρι τις Κυκλάδες ή όχι ακόμα; Οι Κυκλάδες είναι αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός και για τους περισσότερους σημαίνει χαλάρωση, διακοπές, γέλια και όμορφες αναμνήσεις!

Μπορεί η Αθήνα να μη μοιάζει με Κυκλάδες και εσύ να μην μπορείς να βρίσκεσαι για τρεις συνεχομένους μήνες σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, σου βρήκα όμως 5 μαγαζιά της Αθήνας, που έχουν τον τρόπο να σε ταξιδέψουν μέχρι εκεί… έστω και για δύο ώρες!

Scherzo Summer Lounge

Δεν χρειάζεται να περάσουν περισσότερα από δύο λεπτά για να αντιληφθείς ότι το «Scherzo», θυμίζει Κυκλάδες. Για την ακρίβεια, δεν χρειάζονται περισσότερα από δύο λεπτά για να ταξιδέψει ο νους σου μέχρι το αγαπημένο σου Κυκλαδίτικο νησί και να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε διακοπές.

Τα ασβεστωμένα τοιχάκια, οι μπλε λεπτομέρειες, το γλυκό αεράκι και τα δροσερά cocktails δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, με μπόνους τις τζαζ πινελιές στην playlist.

Διεύθυνση: Ηπείρου 82, Πετρούπολη

Τηλέφωνο: 210 506 8000

Attalos

Σε παρόμοιο Κυκλαδίτικο στυλ είναι και ο «Attalos», ένα μαγαζί που μπορεί να βρίσκεται στο Καματερό, αλλά τα ασβεστωμένα τοιχάκια, το χαρακτηριστικό λιθόστρωτο δάπεδο με τις λευκές γραμμές που δημιουργούν ακανόνιστα σχήματα και το μπλε χρώμα, σε ταξιδεύουν Κυκλάδες.

Περιτριγυρισμένο από μεγάλα πράσινα δέντρα και με θέα όλη την Αθήνα ο «Attalos» βρίσκεται, επιπλέον, σε μια εξαιρετική τοποθεσία.

Διεύθυνση: Δημοτικό Πάρκο Ειρήνης, Είσοδος από Αττάλου, Συντάγματος και Καματερό

Τηλέφωνο: 210 238 9009

Madeira

Εκεί που δεν το πιάνει το μάτι σου, σ’ έναν δρόμο ονόματι Πεύκων, στο Νέο Ηράκλειο, ένα all day cafe – bar, σε οδηγεί μέσα σε δευτερόλεπτα μέχρι τις όμορφες Κυκλάδες. Το λευκό χαρακτηριστικό χρώμα, τα ασβεστομένα τοιχάκια, οι μπλε λεπτομέρειες και η minimal αισθητική είναι τα πρώτα στοιχεία που θα μαγνητίσουν το βλέμμα σου, μπαίνοντας στο «Madeira».

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα από τα cocktails τους, ενώ δεν γίνεται να μην αναφέρουμε ότι στα συν είναι και η υπέροχη μουσική τους.

Διεύθυνση: Πεύκων 1, Ηράκλειο

Τηλέφωνο: 213 031 5945

Σαντορινιός

Ο «Σαντορινιός» δε σε ταξιδεύει μόνο μέχρι τις Κυκλάδες, αλλά ξυπνάει μέσα σου κάθε όμορφη ανάμνηση των παιδικών σου χρόνων.

Ένα μαγαζί με παραδοσιακά Σαντορινιά φαγητά, μαγειρεμένα με αγάπη σ΄ έναν χώρο που θυμίζει σπίτι στις Κυκλάδες, αυτό που θα είχε η γιαγιά σου αν έμενε εκεί. Τόσο ρομαντικά και τόσο απλά, ο «Σαντορινιός» σε ταξιδεύει με τις γεύσεις του, τα αρώματα του, τα βαμμένα μπλε παράθυρα του και τα όμορφα κυκλαδίτικα διακοσμητικά του.

Διεύθυνση: Δωριέων 8, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 345 1629

Βαρκούλες

Οι «Βαρκούλες» είναι ένα από το πιο φημισμένα και ποιοτικά μαγαζιά για ψάρι στην Αθήνα, ενώ παράλληλα με τις γεύσεις του σε ταξιδεύει στις Κυκλάδες.

Το λιθόστρωτο πεζοδρόμιο, με τις χαρακτηριστικές λευκές ακανόνιστες γραμμές, οι μπλε ξύλινες καρέκλες, το ανοιχτό παραθυρόφυλλο και τα αρώματα κάνουν αυτό το μικρό σημείο στη Νέα Ιωνία, να μοιάζει με όαση μέσα στην πρωτεύουσα.

Διεύθυνση: Αλαϊας 2, Νέα Ιωνία

Τηλέφωνο: 213 035 8767

Ελλάδος Εικόνες

Ένα εστιατόριο με γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα και τη Μεσόγειο, σε υποδέχεται με μια ολόλευκη ασβεστωμένη είσοδο. Ο λόγος για το «Έλλάδος Εικόνες».

Μαξιλάρες, ασβεστωμένα τοιχάκια, γεύσεις, αρώματα, πολύ πράσινο, ξύλινες λεπτομέρειες, όλα συμβάλουν στην δημιουργία ενός υπέροχου σκηνικού, που σε ταξιδεύει Κυκλάδες.
Να σημειώσουμε επιπλέον, ότι στο μαγαζί οργανώνονται live κάθε εβδομάδα!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 83 Β, Άλιμος

Τηλέφωνο: 693 665 7025