Όλοι μιλούσαν για το ιστορικό sold out των Arctic Monkeys. Λογικό, πρόκειται άλλωστε για την συναυλία του καλοκαιριού στη χώρα μας. Έτσι, για να μην μείνει κανένας φαν τους δυσαρεστημένος, προστέθηκε μία ακόμα εμφάνιση στο μεγάλο -από πολλές απόψεις- καλεντάρι του φετινού Release Athens. Την Τρίτη (18/07), λοιπόν, βρεθήκαμε στην Πλατεία Νερού και ζήσαμε από κοντά το απόλυτο experience με τον Alex Turner και την παρέα του, εκτός από να βγαίνουν στη σκηνή on time, να αποδεικνύουν σε κάθε τους «γρατζούνισμα» ότι ναι, είναι από τις καλύτερες μπάντες του καιρού μας.

Οπότε ναι, ήμασταν από τους τυχερούς και ήμασταν από τους τυχερούς γιατί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Arctic Monkeys από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr, του νέου online προορισμού διασκέδασης. Το να βλέπεις να γράφεται ιστορία μπροστά σου, όσο εσύ στέκεσαι άνετος (ή κάθεσαι στα πουφ του μπαλκονιού) δεν το λες και λίγο.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Πλατεία Νερού από νωρίς. Αναμενόμενο, όλοι ήθελαν να βρουν το κατάλληλο spot ώστε να ζήσουν και αυτοί, όπως και εμείς, στο έπακρο την εμπειρία του να ακούς το μεγαλύτερο indie rock όνομα του 21ου αιώνα από κοντά. Την αρχή έκαναν οι δικοί μας Green was Greener οι οποίοι θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον -ήδη το κάνουν.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Willie J Healey ο οποίος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τις προσεγμένες και ιδιαίτερες pop μελωδίες του. Εκτός από αυτές, κρατήσαμε στα συν και το έξυπνο, κοφτερό κοφτερό χιούμορ στους στίχους του. Και κάπου εκεί, τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν επικίνδυνα. Μουσικά μιλώντας.

Στη σκηνή της Πλατείας Νερού ανέβηκαν οι απίθανοι The Hives, φέρνοντας μαζί τους όλη την ενέργεια του garage rock, εκτοξεύοντάς τη στο κοινό το οποίο από την πρώτη κιόλας στιγμή του υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες -και αφτιά. Η επικοινωνία μεταξύ της μπάντας από τη Σουηδία με τον κόσμο ήταν σεμιναριακή, όπως και το χιούμορ του frontman, Howlin’ Pelle Almqvist. Οι The Hives ζέσταναν και με το παραπάνω -ναι, γίνεται- την ατμόσφαιρα και μας προετοίμασαν για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Και όλοι ξέραμε τι θα ακολουθούσε.

Οι Arctic Monkeys, στην ώρα τους, έκαναν την εμφάνισή τους και με το κοινό να παραληρεί, τραγούδησαν τις επιτυχίες τους που μετράνε πλέον περισσότερα από 10 χρόνια από τη δημιουργία τους. Ναι, έμοιαζαν σύγχρονες, έχοντας αποκτήσει πλέον μια ξεχωριστή θέση στη λίστα με τα «κλασσικά», αγαπημένα τραγούδια της μπάντας από το Σέφιλντ.

Από τα πιο mainstream “Do I wanna know”, “R U Mine?” και “Why’d you only call me when you’re high?” μέχρι τα πιο ιδιαίτερα “Crying Lightning” και “Brianstorm” το κοινό τραγούδησε κάθε στίχο με το ίδιο πάθος και κανείς δεν ήθελε να σβήσουν τα φώτα. Φυσικά και ακούσαμε το “505” (προσωπικό αγαπημένο) όπως και το “I Bet you Look Good on the Dancefloor” στο ξεχωριστό encore.

Χωρίς καμία υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι ο Alex Turner και η παρέα του, κήρυξαν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.