Στα «χαρτιά», ο ημιτελικός του Euro 2020 μεταξύ της Ιταλίας και της Ισπανίας, είναι από αυτούς που ονειρευόμασταν από την αρχή του τουρνουά που άργησε -αναγκαστικά- ένα χρόνο αλλά τελικά ήρθε. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Πρόκειται για ένα από τα Classico της Ευρώπης, από τα τα παιχνίδια που συνήθως μας αφήνουν τη γεύση της «ματσάρας». 

Η Ιταλία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ από την άλλη, η Ισπανία, μοιάζει κάπως… μπερδεμένη. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε στους 4 κάτι που δεν περιμέναμε και αυτό από μόνο του δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον στο ματς. Απεναντίας, το σύνολο του Μαντσίνι από τα προκριματικά ακόμα, έδειξε ότι δεν έχει διάθεση να φύγει από το τουρνουά χωρίς κάποιο μετάλλιο στο στήθος. 

Σε αυτή τη στήλη, όμως, δεν κάνουμε ποδοσφαιρικές αναλύσεις ούτε ασχολούμαστε με διαιτητικές αποφάσεις που ίσως και να επηρέασαν με αρνητικό τρόπο το τελικό αποτέλεσμα. Εδώ, ασχολούμαστε με τις γεύσεις και το μπάρμπεκιου το οποίο, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Euro. Καλοκαίρι, ποδόσφαιρο, μπίρες και καλό φαγητό, τι άλλο να ζητήσουμε;

Αφήνωντας πίσω λοιπόν το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, εστιάζουμε στις… καπνιστές συνήθειες των δύο χωρών και το πώς βλέπουν το μπάρμπεκιου. Όπως καταλαβαίνετε, είναι μια καθαρά μεσογειακή υπόθεση και οι γεύσεις τους, δεν διαφέρουν και πολύ από τις δικές μας.

Ας ξεκινήσουμε με τους «οικοδεσπότες». Στην Ιταλία τους αρέσει να ψήνουν ribs, πολλά ribs και να γεμίζουν τον ουρανό τους με καπνό. Το σωστό street food, αυτό που πραγματικά ζηλεύουμε.

Προσοχή: υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες μετά από αυτό το βίντεο να πετάξεις για Ισπανία μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις το Iberico. Το μυστικό βρίσκεται στα μαρινάρισμα, Σκόρδο, θυμάρι, τσίλι, λάδι, ρούμι, αλάτι και πιπέρι. Θα σας ανοίξει η όρεξη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber