Πόσες και πόσες φορές δεν σου έχει περάσει φευγαλέα η σκέψη να παρατήσεις τα καθημερινά σου άγχη και τις αντίστοιχες ρουτίνες, να πάρεις τη βαλίτσα σου και να φύγεις για ένα ταξίδι χωρίς συγκεκριμένιο προορισμό; Πολλές. Η σκέψη, ωστόσο, παραμένει σκέψη και ο φευγαλέος χαρακτήρας της είναι ενδεικτικός της συντριπτικής επικράτησης των αναγκών(;) μας επί των ονείρων μας.

Ο παραπάνω κανόνας, ωστόσο, δεν φάνηκε να… συγκινεί και πολύ ένα ζευγάρι Γερμανών, το οποίο αποφάσισε μια μέρα πριν από 25 χρόνια να ξεκινήσει ένα αδιανόητο road trip. Ο Gunther και η Christine Holtorf, μπήκαν λοιπόν στον Otto (έτσι ονόμασαν το τζιπ τους μάρκας Mercedes Benz G) και ξεκίνησαν.

Μέσα στην επόμενη 20ετία, το αεικίνητο ζεύγος, διένυσε 885.139 χιλιόμετρα και γνώρισε τις ομορφιές 177 χωρών. Όλο αυτό το διάστημα, δεν κοιμήθηκαν ποτέ σε ξενοδοχείο, καθώς προτιμούσαν είτε τη ξεγνοιασιά που προσφέρει ο ύπνος πάνω σε μια αιώρα, είτε τη ζεστασιά του Otto. Μιλώντας για τον Otto, καλό είναι να γνωρίζετε πως στην οροφή του υπήρχε συνεχώς ένα απόθεμα 400 ανταλλακτικών προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε απρόοπτη κατάσταση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια μηχανική βλάβη.


Κατά τη διάρκεια της Οδύσσειάς τους είχαν ορισμένα μικροατυχήματα και τους “χτύπησε” την πόρτα η ελονοσία ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές, απόλαυσαν όμως μέχρι το μεδούλι τις σπάνιες εικόνες από τις συναντήσεις τους με την άγρια φύση και τους επιμέρους πολιτισμούς. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως σε ορισμένες περιπτώσεις όπως η Κούβα και η Βόρεια Κορέα, χρειάστηκε να λάβουν ειδική άδεια προκειμένου να διασχίσουν τα εδάφη τους.

Η Christine “έφυγε” το 2010 και ο Gunther συνέχισε το ταξίδι μονάχος για μερικά ακόμη χρόνια. Σήμερα, στα 79 του πλέον, έχει επιστρέψει στο Βερολίνο. Στο παρακάτω καταπληκτικό φωτογραφικό αφιέρωμα, το BBC καταγράφει τον άθλο του ζεύγους, τον 25χρονο αγώνα τους που τους προσέφερε το πιο αστραφτερό μετάλλιο της ζωής τους…