Όμορφες και έξυπνες βιβλιοθήκες που θα τις ήθελες... χτες!

Οι βιβλιοθήκες ως το πιο... σκαλωματικό έπιπλο του σπιτιού σου.

Όμορφες και έξυπνες βιβλιοθήκες που θα τις ήθελες... χτες!

Οι βιβλιοθήκες ως το πιο... σκαλωματικό έπιπλο του σπιτιού σου.

Είτε είστε βιβλιοφάγοι, είτε απλά σας αρέσει η ευχάριστη θέα μιας βιβλιοθήκης στο καθιστικό του σπιτιού σας, υπάρχουν πλέον πολλές ιδέες για το πώς μπορείτε να την "στήσετε".

Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες κυριαρχούσε η λογική ενός επίπλου-βιβλιοθήκη στο οποίο τοποθετούνταν τα βιβλία. Τα τελευταία χρόνια η αντίληψη αυτή έχει σχετικά ξεπεραστεί. Αρχιτέκτονες και διακοσμητές  εσωτερικών χώρων πλέον προτείνουν την έξυπνη εκμετάλλευση των γωνιών και των καμπυλών που δημιουργούνται στους χώρους ή και ακόμα και την εκ του μηδενός δημιουργία τους.

Για παράδειγμα, η εκμετάλλευση του χώρου δεξιά και αριστερά από ένα τζάκι δίνει ένα πολύ ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Εάν ο χώρος είναι μεγάλος, πολύ ωραία είναι και η δημιουργία βιβλιοθήκης μέσα στο χώρο.
 

Εάν το σπίτι σας είναι διώροφο, σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε μια πολύ ωραία και έξυπνη βιβλιοθήκη. Τραβώντας τη σκάλα λίγο πιο μπροστά από τον τοίχο δημιουργείται ένας χώρος ο οποίος "τρέχει" στον τοίχο συνεχόμενα καθ΄ ύψος και στους δύο ορόφους.
 


 

Ένας άλλος πολύ εντυπωσιακός τύπος βιβλιοθήκης είναι η θολωτή βιβλιοθήκη. Εάν τα τετραγωνικά μέτρα είναι περιορισμένα αλλά το ύψος του χώρου είναι αρκετό, μπορείς να κατασκευάσεις ένα στρόγγυλο ή τετράγωνο θόλο, να το ντύσεις με ράφια, όπου θα τοποθετήσεις τα βιβλία σου. Η πρόσβαση σε αυτά γίνετε με μία, προσεκτικά επιλεγμένη, σκάλα.   
 

 
 

Γενικότερα το θέμα βιβλιοθήκη, σε μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει την πραγματική έννοια και ανάγκη ύπαρξής της. Οι ασχολούμενοι με την διακόσμηση, σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν τα βιβλία σα διακοσμητικό στοιχείο. Παίρνουν βιβλία, μη δίνοντας σημασία στο περιεχόμενό τους και εστιάζουν στους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορούν να κάνουν βάσει του χρώματος του εξώφυλλου.

Τέλος, δημοφιλής έχουν γίνει και οι ταπετσαρίες τοίχου με θέμα τις βιβλιοθήκες. Οι ταπετσαρίες αυτές κάνουν το καθιστικό πιο εντυπωσιακό, ενώ χρησιμοποιούνται σαν διακόσμηση και σε υπνοδωμάτια ή τραπεζαρίες.
 

Πηγή:http://stagetecture.com/#sthash.xu0ieTuM.dpbs

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα