Κανόνισες διακοπές -πρόσεξες το ρήμα έτσι; Φέτος κυρίως κανονίζουμε γιατί λίγοι -και να χουν την υγειά τους- είναι εκείνοι που κλείνουν. Είτε βρεθείς στο τίμιο νησιώτικο rooms to let, είτε «καβατζώθηκες» στο σπίτι του κολλητού, είτε πας ξανά στο εξοχικό είτε βρήκες 5άστερο στη high season, σημασία έχει ότι φεύγεις, σηκώνεις άγκυρες, κατεβάζεις ρολά, μας χαιρετάς και αντίο. Πειραιάς, καράβι, γειά σας!

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, περιμένεις καρτερικά να έρθει η άδεια (φήμες λένε ότι έχεις αναποδογυρίσει κλεψύδρα στο σαλόνι που μετρά αντίστροφα), κάνεις σχέδια, μαζεύεις πληροφορίες για τον προορισμό που θα επισκεφθείς και φυσικά ρίχνεις συστηματικά το δελτίο ΤΖΟΚΕΡ -γιατί πολλοί αγάπησαν τις διακοπές, αλλά ακόμα περισσότεροι αγάπησαν τις… μόνιμες διακοπές, αυτές που εξασφαλίζει ο νικητής με τα κέρδη του.

Και εκεί που πακετάρεις όλο ενθουσιασμό, θυμάσαι ξαφνικά ότι έχεις εκκρεμότητες ανοιχτές. Βλέπεις, τίποτα δεν χαρίζεται έτσι απλά -αυτά τα κάνει μόνο το ΤΖΟΚΕΡ. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα πράγματα που είναι αυτά που κάνεις πριν φύγεις για διακοπές -το άτυπο διαβατήριό σου προς τις πολυπόθητες ημέρες άδειας.

Να δώσεις τα κλειδιά του σπιτιού

Στους γονείς σου, σε φίλους, σε άκυρους συγγενείς, σε εκείνον το συνάδελφο που τον «έχωσες», κάποιος από όλους αυτούς θα γίνει κλειδοκράτορας της οικίας σου για όσο διάσημα εσύ θα λείπεις. Η αποστολή του είναι απλή: να περνάει να φροντίζει και να ποτίζει τα φυτά, να βάζει φαγητό στη γάτα και να αλλάζει την άμμο της. Οκ, δεν θα τους χαρίσει τιμητική θέση στην MI5, αλλά για σένα είναι πολύτιμοι αυτοί οι άνθρωποι, περισσότερο και από τον Τζέιμς Μποντ για το Στέμμα. Μεταξύ μας βέβαια, δοκίμασε κάποια στιγμή και το αυτόματο πότισμα.

Να αδειάσεις το ψυγείο

Το είπαμε και πιο πάνω, πολύ αγάπησαν τις διακοπές, όμως κανείς δεν αγάπησε την μυρωδιά των τροφίμων που έληξαν κατά το διάστημα της απουσίας του. Για κάνε το εικόνα, να επιστρέφεις σπίτι κουρασμένος από το ταξίδι, ξενερωμένος που τελείωσαν οι διακοπές, να στρίβεις το κλειδί στην κλειδαριά και μόλις ανοίγεις την πόρτα να σε παίρνει η μυρωδιά από τα χαλασμένα αβγά ή το τυρί. Ούτε γαλακτοκομικά ούτε κρέας ούτε φρούτα έχουν θέση στο ψυγείο σου (πόσο μάλλον έξω από αυτό) για όσο θα λείπεις. Το καλοκαίρι το ψυγείο σου ανήκει στα παγάκια του -κανονικά θα έπρεπε να ήταν σύνθημα γραμμένο σε τοίχο.

Να κλείσεις το γενικό του νερού

Τώρα που σε έχω πιάσει με τις γλαφυρές εικόνες, μη μου φύγεις. Ίδιο σκηνικό, εσύ να επιστρέφεις από τις διακοπές, ανοίγεις την πόρτα και μόλις κάνεις το πρώτο βήμα στο σπίτι νιώθεις το πόδι του να πλατσουρίζει. Όχι, η τηλεμεταφορά δεν έχει γίνει τόσο προσιτή -αν και εφόσον κυνηγάς την τύχη σου με το ΤΖΟΚΕΡ ίσως μια μέρα να γίνει προσιτή για σένα. Απλώς ξέχασες τον γενικό του νερού όταν έφυγες για διακοπές και 15 μέρες μετά μια υπέροχη λίμνη έχει απλωθεί σχεδόν σε όλο το σπίτι. Μην ανησυχείς όμως, το παραπάνω δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο. Πολλοί δεν έχουν μια ιστορία με έναν γείτονα που μένει στον κάτω όροφο και τους τηλεφώνησε για να τους ενημερώσει για τη διαρροή του νερού και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άρον άρον από τις διακοπές τους; Ε, μάντεψε ποιος θα επιστρέψει αυτή τη φορά.

Να παίζεις στις συνεχόμενες κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ

 

Οκ, σε έχω καταλάβει. Είσαι του προγράμματος, ακόμα και όταν κυνηγάς την τύχη σου. Δικός μου άνθρωπος είσαι. Στο κάτω-κάτω, η ευκαιρία να κερδίσεις το ΤΖΟΚΕΡ μία φορά θα παρουσιαστεί στη ζωή σου, κρίμα δεν θα είναι να λείπεις διακοπές. Αν αναρωτιέσαι τι θα κάνεις ώστε εσύ να διακοπάρεις και η τύχη σου να δουλεύει, σου έχω τη λύση. Θα παίζεις ένα δελτίο σε συνεχόμενες κληρώσεις, ώστε να συμμετέχεις στο παιχνίδι από όπου και αν βρίσκεσαι, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείς. Δεδομένου ότι οι εβδομαδιαίες κληρώσεις είναι τρεις, υπολογίζεις σε πόσες κληρώσεις θα πάρεις μέρος ανάλογα με το διάστημα που θα απουσιάζεις. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τικάρεις/συμπληρώσεις το αντίστοιχο πεδίο που βρίσκεται κάτω δεξιά στο δελτίο -και να έχεις επισκεφθεί πρώτα ένα κατάστημα ΟΠΑΠ φυσικά.

Να τυπώσεις τα ακτοπλοϊκά

Διαδίδονται πολλά για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που ενώ κλείνουν τα ακτοπλοϊκά τους ηλεκτρονικά και έχουν αποθηκευμένα στο κινητό το pdf, επιμένουν να τα εκτυπώνουν κιόλας. Better safe than sorry, αλλά έχουν και οι ψυχαναγκασμοί τα όριά τους. Ή μήπως όχι;

Φέτος το καλοκαίρι μπορείς να κυνηγάς την τύχη σου στο ΤΖΟΚΕΡ ενώ απολαμβάνεις ξέγνοιαστος τις διακοπές σου. Όχι και άσχημα, ε;