Το να ‘σαι φωτογράφος για περιοδικά με άγρια ζώα, είναι δύσκολο. Κι επικίνδυνο! Κι ο κίνδυνος δεν είναι μόνο μη σε χλαπακιάσει κάνα λιοντάρι, καμιά τίγρη, κάνα τζάγκουαρ ή κάνα κούγκαρ, αλλά και μην πέσεις θύμα καμιάς υπέροχης ζωικής φάρσας. Όπως ας πούμε, ο Γκρεν Σόουερμπι. Την ιστορία του μου στη σφύριξε ο φίλος μου ο Boredpanda.com. Ήταν λοιπόν ένας έμπειρος φωτογράφος, που ένα λιοντάρι… τον γλέντησε!

Ο Γκρεν πήγε όπως κάθε μέρα στη ζούγκλα, να βγάλει τις φωτογραφίες του. Και κάπου εκεί βρήκε ένα ωραίο, μεγάλο αρσενικό λιοντάρι, στα 10 – 15 μέτρα απόσταση. Αυτό:

Ο 69χρονος φωτογράφος έβγαλε την κάμερά του έτοιμος να φωτογραφίσει το βασιλιά της ζούγκλας. Όπως κάθε φορά δηλαδή…

Ωστόσο ο βασιλιάς μάλλον δεν τα ‘χει και πολύ καλά με τους παπαράτσι, γιατί μόλις είδε το φωτογράφο να σηκώνει φακό, αποφάσισε να του δείξει τι θα πει μεγαλοπρέπεια στη ζούγκλα!

Πηγαίνω συχνά σε τέτοια σαφάρι και απολαμβάνω την άγρια ζωή. Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς τα ζώα αυτά που ζουν κοντά στα σαφάρι, έχουν συνηθίσει τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους“, δήλωσε μετά το γεγονός ο φωτογράφος. Όμως εκείνη τη στιγμή… ε, καταλαβαίνεις!

Το λιοντάρι ολοκλήρωσε το μεγαλόπρεπο βρυχηθμό του, κι η καρδιά του Γκρεν σφίχτηκε. Τι κάνουμε τώρα; Όμως δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Αντίθετα, ήταν το λιοντάρι που έκανε. Έκανε… αυτό!

Δεν μπορούσαν να το πιστέψω” είπε ο Γκρεν. “Χαμογελούσε σαν να ‘λεγε… Χα χα!“. Ο λέοντας έκανε τη φάρσα του κι έφυγε. Ο Γκλεν έμεινε στα κρύα του λουτρού…

Ήταν κοντά και μια λέαινα. Φαίνεται πως είχαν κυνήγι κι έτρωγαν, στους θάμνους. Μάλλον βρυχήθηκε για να μου δείξει ότι είχε σκάσει στο φαΐ” πρόσθεσε αργότερα, και καλά άνετος ο Γκρεν. Αλλά ρε συ φωτογράφε, πού τα πουλάς αυτά; Όλοι ξέρουμε το ανέκδοτο με το λιοντάρι που έπεφτε. Ε, μην μας το παίζεις ατρόμητος. Παραδέξου το, αν το λιοντάρι δεν είχε όρεξη για χιούμορ, εσύ θα έτρεχες. Κι αυτό θα… έπεφτε!