Είναι γεγονός ότι πριν και κατά τη διάρκεια όλων των καλοκαιριών που πέρασαν, δεκάδες νησιά φτάνουν στα αφτιά σου, με κάποια να επαναλαμβάνονται για κάμποσες σεζόν. Ενθουσιασμός υπάρχει σχεδόν για όλα, είτε έχεις είτε δεν έχεις βρεθεί σε αυτά. Καλοκαίρι είναι διάολε. Πόσο λάθος να πάει η παραμονή σου σε μια στεριά, περικυκλωμένη από θάλασσα; Όλα αυτά τα χρόνια όμως, ας παραδεχτούμε ότι το νησί που δεν έλειψε ποτέ από τις συζητήσεις μας, είναι η Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, η μαγεμένη Κρήτη με τους υπέροχους από άκρη σε άκρη ανθρώπους της, που βρέχεται από ρακί και κοιμάται με μαντινάδες.

Φέτος, το Provocateur το έσκασε για Ρέθυμνο, το μόνο μέρος της Κρήτης που δεν είχε μέχρι τώρα επισκεφθεί. Το Ρέθυμνο, που κλειδώθηκε μέσα στην ομορφιά, έχοντας για τείχη τη σπουδαία ιστορία σαν πλεγμένη πλεξούδα με την παράδοση του.

Μιλώντας για την παλιά πόλη του Ρεθύμνου, είναι σαν να διαβάζεις το κεφάλαιο ενός παραμυθιού χωρίς δράκους στην εποχή των Ενετών. Πολύχρωμα σοκάκια που αρκεί να κάνεις ησυχία για να ακούσεις τη βοή της θάλασσας, ανεβαίνοντας σε ένα φρούριο που χαλάλι την ανάσα που σου κλέβει. Τζαμιά και μιναρέδες, στέκουν πάνω από δεκάδες μαγαζιά που μπορείς να δοκιμάσεις το καλύτερο φαγητό της ζωής σου, πίνοντας δυνατή ρακί, τσουγκρίζοντας τις καλύτερες στιγμές σου. Τα καταγάλανα νερά χαϊδεύουν παραδεισένιες αμμουδιές και το καλοκαίρι δεν είναι πια εποχή, αλλά το συναίσθημα εκείνο που σε κάνει να πιστεύεις ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Για του λόγου το αληθές και επειδή πρώτα φωτογραφίζουμε και μετά γράφουμε, ακολουθούν φωτογραφίες που τραβήξαμε εμείς και εσείς, με σκοπό να σε στείλουμε στο Ρέθυμνο, οποιαδήποτε εποχή αισθανθείς ότι χρειάζεσαι ανάσες ομορφιάς και ανεμελιάς.

Αν σου λέμε ψέματα, έλα και πες το μας!