Ξημέρωσε Πέμπτη. Έξω ο καιρός μουντός με πολύ αέρα και λίγες ψιχάλες. Ότι πρέπει για να κλείσεις τα μάτια, να κουκουλωθείς και να ξαναπέσεις στο κρεβάτι. Η ώρα είναι λίγο πριν τις 8πμ και φυσικά το σενάριο αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Βάζω ζεστά ρούχα και ξεκινάω να πάω στην δουλειά. 

Οι λίγες ψιχάλες, έχουν προκαλέσει κίνηση στην Κηφισίας και αυτό με κάνει να σκέφτομαι τι ωραίο θα ήταν αν είχα λεφτά και δεν χρειαζόταν να ξυπνήσω να πάω για δουλειά ένα τέτοιο πρωινό. Αρχίζω και σκέφτομαι λοιπόν το πρώτο σενάριο. Κάθομαι σπίτι και ξανακοιμάμαι. ΟΚ! Καλό είναι αυτό, αλλά αυτή είναι η επιλογή μου αν έβαζα την κάρτα μου στο ΑΤΜ κι έβλεπα ξαφνικά στο υπόλοιπο του λογαριασμού μου 1 εκατομμύριο ευρώ; Μάλλον ΟΧΙ!

Το πρώτο πράγμα που θα έκανα, αφού φυσικά είχα ξεχρεώσει ό,τι ανοιχτή παρτίδα είχα, θα ήταν να κάνω μερικά ταξίδια που τα έχω εδώ και καιρό ζηλέψει.

Ταξίδι πρώτο: Υπερσιβηρικός

Για αρχή θα ταξίδευα με τον Υπερσιβηρικό από τη Μόσχα μέχρι την Κίνα! Μιλάμε για ένα ταξίδι 9.288 χιλιόμετρων και όλο αυτό, μέσα σε 1 εβδομάδα. Ξεκινάει από Αγία Πετρούπολη και φτάνει Πεκίνο μέσω νότιας Σιβηρίας. Το Instagram σίγουρα θα έπαιρνε φωτιά. Α, και αν είχα χρόνο, (μα τι λέω; Θα είχα χρόνο! 1 εκατομμύριο έχω στην διάθεσή μου…) θα σταματούσα σε όποια πόλη ήθελα να εξερευνήσω και στη συνέχεια θα έπαιρνα το επόμενο τρένο μέχρι τελικά να φτάσω στον τελικό προορισμό. Η μία εβδομάδα γίνεται αυτόματα, ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ διακοπές.

 

Αφού λοιπόν όλες αυτές τις εναλλαγές του τοπίου και φυσικά του timezone, επόμενη στάση θα ήταν κάτι πιο εξωτικό και σίγουρα πιο ζεστό.

Ταξίδι δεύτερο: Μαλδίβες

Θα πήγαινα λοιπόν, να χαλαρώσω λιγάκι, σε ένα φανταστικό σπιτάκι στις πανέμορφες Μαλδίβες και θα έκοβα βόλτες στις τεράστιες παραλίες ή σε κάποιο τριγύρω νησάκι. Φυσικά θα γινόμουν θαμώνας στο “υποβρύχιο” ή ακόμα καλύτερα υποθαλάσσιο εστιατόριο του κόσμου. Είναι μακράν το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο αφού είναι χτισμένο 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και χωράει μόνο 14 άτομα. Η θέα του φυσικά είναι καρχαρίες, σαλάχια και πολλά ακόμα εξωτικά ψάρια που ζουν εκεί.

Μετά από την χαλάρωση στις ζεστές Μαλδίβες θα πήγαινα για λίγη περιπέτεια.

Ταξίδι τρίτο: Περού

Μου αρέσει η εξερεύνηση οπότε το Περού είναι ένας ιδανικός προορισμός για να γίνω για μερικές μέρες ένας Ιντιάνα Τζόουνς. Όλα θα ξεκινούσαν με ένα μοναδικό 10 ήμερο ταξίδι με ποταμόπλοιο στον Αμαζόνιο. Ανάμεσα σε τροπικά φυτά και ζώα θα σταματούσαμε για κάμπινγκ στην ζούγκλα και πεζοπορία στα μονοπάτια των Ίνκας και θα ζούσα για λίγο μοναδικές εμπειρίες. Για ακόμα μία φορά το Instagram θα έπαιρνε φωτιά.

Ωραία η περιπέτεια δεν λέω, αλλά και πάλι θα χρειαζόμουν και λίγη χαλάρωση.

Ταξίδι τέταρτο: Ισλανδία

Από την υγρασία και το τροπικό κλίμα του Αμαζονίου, καπάκια θα πήγαινα βόρεια για να φτιάξει λίγο ο θερμοστάτης. Φυσικά το γεγονός ότι θα πήγαινα βόρεια, δεν θα σήμαινε ότι θα πήγαινα για σκι απαραίτητα. Η Ισλανδία και συγκεκριμένα λίγο πιο έξω από το Ρέκιαβικ υπάρχει το μοναδικό γεωθερμικό σπα Blue Lagoon. Ίσως ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ταξιδέψεις μέχρι την Ισλανδία για χαλάρωση.

Τέλος με την ζέστη και την χαλάρωση. Πάμε για λίγο κρύο τώρα

Ταξίδι Πέμπτο: Φιλανδία

Αφού θα ήμουν Ισλανδία, δεν θα ήταν τίποτα να πεταγόμουν μέχρι την Φιλανδία για λίγο ωραίο, καθαρό ΚΡΥΟ. Φυσικά θα έμενα στο Kakslauttanen που βρίσκεται στο Saariselkä και είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να μείνουν ακόμα και σε Igloo. Προφανώς και θα έμενα εκεί και θα περίμενα μέσα από παγωμένο μου δωμάτιο να δω το Βόρειο Σέλας.

Εκεί που ονειρευόμουν το Βόρειο Σέλας, ακούω δυνατή κόρνα… Άναψε πράσινο κι επιστροφή στην κίνηση της Κηφισίας και τελικά η απορία μου όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν: Θα άντεχα να κάνω τόσα πολλά πράγματα και ταξίδια με ένα εκατομμύριο….; Πόσο δύσκολο να είσαι εκατομμυριούχος… NOT!