Γκρινιάζεις για την κίνηση στους δρόμους; Χίλια δίκια σου δίνουμε φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα. Ωρύεσαι για τον άπειρο κόσμο στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Και πάλι με τα δίκια σου λέμε… Ωστόσο, τι να πουν και οι δόλιοι επιβάτες στο μετρό του Τόκυο ή στον προαστιακό της Βομβάης; Φαντάσου τον εαυτό σου εκεί μέσα και κάνε εικόνα έναν αγοραφοβικός να πρέπει να τραβάει όλο αυτό το λούκι καθημερινά. ΘΑΝΑΤΟΣ.

Εμείς, που λες, παρέα με το Brightside, βρήκαμε μερικά αξιοθέατα (και όχι μόνο…) που πρέπει να αποφύγεις αν δεν την παλεύεις και ιδιαίτερα με τον μπόλικο κόσμο και στα παρουσιάζουμε απλά, λιτά και όμορφα.

Για τσέκαρε.

1. The “Dead Sea,” China

Η επαρχία Sichuan έχει τη δική της “νεκρή θάλασσα”, η οποία τα καλοκαίρια μετατρέπεται σε ένα δημοφιλές θέρετρο. Μια πισίνα-τεράστια δεξαμενή που μέσα της κολυμπούν περίπου 10.000 άνθρωποι ταυτόχρονα. Ωραία φασούλα. 

2. The Taj Mahah, India

Ντάξει μωρέ, σιγά το πράγμα, μόνο 7 με 8 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο προσελκύει το συγκεκριμένο αξιοθέατο. 

*Φακτ για τους φίλους αγοραφοβικούς: Μην πάτε Οκτώβρη, Νοέμβρη και Φεβρουάριο, επειδή εκείνη την περίοδο γίνεται πανικούλης…

3. The Great Wall, China

Πάμε και στο Σινικό Τείχος τώρα, το οποίο κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Φαντάσου ότι το 2013 έσπασε και ρεκόρ με 10.720.000 άτομα.  

4. Piazza del Campo, Italy

Η Piazza del Campo, η οποία βρίσκεται στη Σιένα και είναι μια από τις πιο υπέροχες μεσαιωνικές πλατείες στον κόσμο, δύο φορές το χρόνο, η πλατεία αλλάζει την εμφάνισή της και μετατρέπεται σε πίστα αγώνων Palio. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, λοιπόν, προσελκύει έως και 60.000 άτομα!

*Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις 2 Ιουλίου και 16 Αυγούστου και όλοι οι πολίτες, καθώς και πολλοί τουρίστες, έρχονται να δουν αυτό το θεαματικό σόου. 

5. Tokyo subway, Japan

Σταθμός Shinjuku παίδες για να σας φύγει η ψυχούλα. Ο πιο πολυσύχναστος σταθμός στον κόσμο, καθώς περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα το χρησιμοποιούν καθημερινά.

*Προσπαθήστε να αποφύγετε ώρες αιχμής στο Τόκιο: από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.

6. Christ the Redeemer, Brazil

Eννοείται ότι στη λίστα θα έμπαινε και το περίφημο άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή, το οποίο προσελκύει περίπου 3.000 επισκέπτες τη μέρα. Αν θες τώρα ντε και καλά να το επισκεπτείς, να αποφύγεις Σαββατοκύριακα, Ιούλιο, Χριστούγεννα και το Καρναβάλι του Ρίο.

7. Chichen Itza, Mexico

Το Chichen Itza ήταν η “μεγάλη” πόλη που χτίστηκε από τους “θρυλικούς” Μάγια. Η Πυραμίδα του Kukulcan (την οποία βλέπεις και στην photo) ήταν ένα μέρος όπου οι Μάγια συνήθιζαν να ασκούν τελετουργικές θυσίες εκεί, γι’ αυτό και σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Μεξικό, με περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

8. Santa Cruz del Islote, Colombia

Μπορεί το πλάτος του να ‘ναι 394 πόδια και η έκτασή του να ‘ναι όσο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ωστόσο σ’ αυτό το μικροσκοπικό νησί ζουν καθημερινά 1200 άνθρωποι.

9. The Mall of America, USA

Με 40 εκατομμύρια ανθρώπους να το επισκέπτονται ετησίως, το Μολ της Αμερικής δεν το λες κι ένα καλό μέρος για να κάνεις τις αγορές σου. Μπορεί να ‘χει 520 καταστήματα, ωστόσο, με τόσο κόσμο λίγο δύσκολο να χαρείς τις αγορές σου.

10. Mong Kok, China

Μπήκε στο ρεκόρ γκίνες ως την πιο πολυσύχναστη περιοχή, γι’ αυτό έχε το νου σου φίλε αγοραφοβικέ. Καλά μωρέ, μην βαράς, αν θες ντε και καλά να πας, πήγαινε, αλλά απέφυγε τους μήνες Ιούλιο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

11. Borivali station, Mumbai, India

Νόου κόμμεντ.