Προφανώς και είμαστε σε κρίση, μιας και μεσούσης του καλοκαιριού είμαστε ακόμη εδώ κατάλευκοι σαν το γάλα και με τα κιλά των παγωτών που μας πρόλαβαν πριν τις διακοπές. Και ενώ σκεφτόμαστε να κλείσουμε το Instagram ώστε να μη βλέπουμε τις πομπές σας, ήρθε το κακό και έδεσε πέφτοντας για ακόμη μια φορά πάνω στα ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ Κουφονήσια που ξεδιάντροπα ανεβάσατε.

Δύο νησάκια όλα και όλα κάνουν τη μεγάλη ζημιά, τα οποία χωρίζονται κιόλας μεταξύ τους από έναν μικρό πορθμό. Πάνω Κουφονήσι για όσους έχουν κάνει μόδα τον εναλλακτικό τουρισμό που από στιγμή σε στιγμή εξαφανίζεται, Κάτω Κουφονήσι για όσους το παλεύουν να κρατήσουν τη φάση ζωντανή.

Ο Άγιος Γεώργιος, προστάτης όλων των κυκλαδίτικων σπιτιών, στέκει στο Πάνω Κουφονήσι και καμαρώνει τις θαλάσσιες σπηλιές που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα και γενικά ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ το κολύμπι στα εκεί νερά. Ε, μετά θα πας στην Κέρο το μικρό, πανέμορφο και ακατοίκητο νησάκι που αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο και θα πάρεις τηλέφωνο το αφεντικό σου για παραίτηση.

Τα πόδια σου και το ποδήλατο θα σε πάνε όπου χρειάζεται να πας, παράλληλα πάντα με τη θάλασσα. Και θαλάσσια σπορ παρέχει ο επί γης παράδεισος, καθώς και πεντανόστιμες λιχουδιές για όταν θα σου ανοίξει η όρεξη.

Πάρα πολλά όμως είπαμε και το ζητούμενο είναι άλλο…

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ!