Στο Ιόνιο η μάχη μοιάζει παντελώς άνιση ανάμεσα σε πανέμορφες στεριές που σκόρπισαν στο θαλασσινό νερό. Μαγεμένα νησιά να ναυαγήσεις όλο το καλοκαίρι, μαζεύοντας ήλιο και κουράγιο για τους χειμώνες που καραδοκούν. Και ο κλήρος για σήμερα πέφτει στη Ζάκυνθο, το Φιόρε του Λεβάντε, το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό νησί του Ιουνίου.

Η κούκλα Ζάκυνθος που δεν αφήνει τουρίστα για ταξιδιώτη χωρίς να τον γοητεύσει έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών κατακτητών, οι διάσημες παραλίες της όμως παραμένουν ελληνικές. Το Ναυάγιο, το Λαγανά και οι Γαλάζιες σπηλιές της, αποτελούν το τέλειο καταφύγιο για τη θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα καθώς και η καλύτερη θυρίδα για τους στίχους του Σολωμού και του Κάλβου.

Καντάδες και οπερέτες θα σε ξεκουφάνουν σε ένα νησί που μπορείς να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά του, από πειρατικό καράβι που σε ταξιδεύει σε όλο το νησί νομίζοντας ότι είσαι ο νέος ήρωας των Πειρατών της Καραϊβικής.

Εμείς, μαζέψαμε λίγες φωτογραφίες για να σου τσακίσουμε την ψυχολογία αν βρίσκεσαι στο γραφείο ή γενικά κάπου στην πόλη που βράζει ο τόπος, μπας και ξεκουνήσεις και βάλεις πλώρη για τη νησάρα.