Αυστρία δεν είναι μόνο η Βιέννη. Αυτό το κατάλαβα, όταν μου είπε η Ubisoft, ότι θα πάω Αυστρία για να δοκιμάσω το νέο παιχνίδι της Ivory Towers, “The Crew 2”. Όχι μόνο δεν πήγαμε στην Βιέννη, αλλά τελικά ο προορισμός μας ήταν, 250 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Αυστρίας. 

Στο μαγευτικό Spielberg! Εκεί, αν δεν έχεις κάποια σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν πρόκειται να σε βγάλει ο δρόμος σου για κανέναν λόγο. Όχι, δεν είναι μία άσχημη πόλη γεμάτη καυσαέριο και κίνηση. Κάθε άλλο! Πανέμορφα τοπία, λιμνούλες, δεντράκια και φυσικά πολλή ησυχία. Η πόλη ζει κυρίως, από την πίστα αγώνων που βρίσκεται εκεί και από όσους έχουν εξοχικό για τις διακοπές τους.

Οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι του Spielberg, δουλεύουν στα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί για να φιλοξενήσουν, τους θεατές κάθε αγώνα που γίνεται στην πίστα.

Αυτό, το καταλάβαμε όταν φεύγαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι όσες ώρες ήμασταν στους μικρούς δρόμους της πόλης, δεν είδαμε κανέναν άνθρωπο στον δρόμο. Ένας Έλληνας που δούλευε στο ξενοδοχείο, μας εξήγησε ότι το Spielberg είναι resort, οπότε έχει κυρίως εξοχικά και ξενοδοχεία.

Η πίστα στο Spielberg, και ειδικότερα τα θεωρία των VIPs, ήταν ο καλύτερος χώρος για να παίξουμε το νέο “The Crew 2”. Όλα είχαν στηθεί ή μάλλον προσαρμοστεί, στο ύφος του παιχνιδιού.

Η παιδική χαρά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο παιχνίδι αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός νέου οδηγού, που θέλει να γίνει ο καλύτερος στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ξεκινάς από το μηδέν ως ένας άγνωστος. Σιγά-σιγά νικώντας στους αγώνες, παίρνεις followers και λεφτά, αγοράζεις νέα οχήματα, παίρνεις μέρος σε άλλους, πιο δύσκολους αγώνες και πάει λέγοντας… Χτίζεις φήμη και γίνεσαι ο καλύτερος!

Το παιχνίδι είναι open world. Aυτό σημαίνει, ότι μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι γουστάρεις. Δεν σου λέει κανείς ότι πρέπει να πας σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του χάρτη για να παίξεις. Μπορείς αν δεν θες να τρέξεις σε αγώνες, απλά να πάρεις το όχημά σου και να κόβεις βόλτες στον τεράστιο χάρτη των ΗΠΑ, χαζεύοντας το τοπίο και τα αξιοθέατα. Τα γραφικά, σίγουρα βοηθάνε πολύ σε αυτό το κομμάτι, αφού η δουλειά που έχει πέσει εκεί, φαίνεται τόσο από τον σχεδιασμό της κάθε πόλης, όσο και στα οχήματα.

Να μην ξεχάσω να τονίσω, ότι το παιχνίδι απαίτεί σύνδεση στο Internet, ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να παίξεις με άλλους. Έχει πολύ ενδιαφέρον εκεί που κόβεις βόλτες και βαριέσαι, ξαφνικά να συναντήσεις κάποιον άλλον παίχτη που παίζει και μέσα σε δευτερόλεπτα, να στήσεις έναν αγώνα.

Από οχήματα και τονίζω τον όρο “οχήματα”, το παιχνίδι έχει πάρα πολλά. Ο Julien Hammer, που είναι ο Player Experience Director του παιχνιδιού, μας είπε ότι έχουν γίνει συνεργασίες με 50 εταιρίες. “Συνολικά στο παιχνίδι βλέπουμε να είναι διαθέσιμα, περισσότερα από 250 ΑΛΗΘΙΝΑ οχήματα, τα οποία μπορούμε να οδηγήσουμε και να “πειράξουμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι εννοεί λοιπόν ο ποιητής με τον όρο οχήματα;

Αυτοκίνητα, μηχανές, ταχύπλοα και αεροπλάνα. Όλα έτοιμα να τα οδηγήσεις όπου και όπως θέλεις. Εγώ ξεκίνησα με λίγο Street racing και παντιλίκια στο Los Angeles για πρώτο πιάτο. Συνέχισα με λίγους ελιγμούς στη Νέα Ορλεάνη με ένα ταχύπλοο, μετά λίγο Off-Road με ένα τζιπάκι κάπου έξω από το Oregon και για επιδόρπιο πέταξα κάτω από τις γέφυρες της Νεας Υόρκης και ανάμεσα σε ουρανοξύστες, με το αεροπλανάκι μου χωρίς να με νοιάζει τίποτα. Για τη χώνεψη πήρα απλά τη μηχανάρα μου και πήγα για μία εντουράδα στο δάσος.

Η εμπειρία του παιχνιδιού, είναι μοναδική. Το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου αυτά τα εκνευριστικά, “loading screens” και δεν σου κόβει τη δράση για να φορτώσει ρε παιδάκι μου, βοηθάει πάρα πολύ. Πατάς γκάζι και πας ασταμάτητα όπου θες. Α, δεν σου είπα και το καλύτερο απ’ όλα. Με ένα κλικ, μπορείς και αλλάζεις όχημα επιτόπου. Έτσι, αν είσαι με αυτοκίνητο κάνεις κλικ και οδηγάς αεροπλάνο και πάλι κλικ και οδηγάς μηχανή ή ταχύπλοο. Ό,τι σου κάνει όρεξη κάθε φορά.

Είναι πραγματικά, ένα πρωτότυπο είδος παιχνιδιού με πολύ Fun Time! Το γεγονός ότι η εταιρία σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια, κατάφερε να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ψυχαγωγία και όχι στην τεχνική της αγωνιστικής οδήγησης, το κάνει ακόμα καλύτερο και μου άφησε μία γλυκιά γεύση.

Το ταξίδι στο Spielberg δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα. Αφού παίξαμε, η Ubisoft, μας είχε ακόμα μία έκπληξη για το τέλος. Ένα 20λεπτο σέσιον αγωνιστικής οδήγησης με πραγματικούς οδηγούς αγώνων! Έτσι, μετά την εικονική βόλτα στους δρόμους των ΗΠΑ, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μία πραγματική, στην πίστα αγώνων. Εκεί κατάλαβα, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πολύ δύσκολο πράγμα η αγωνιστική οδήγηση στην πραγματική ζωή, όμως αν γίνει από κάποιον που ξέρει νομίζω αυτόματα γίνεται “παιδική χαρά” όπως φαίνεται να είναι και στο “The Crew 2”.