Πολλά έχουμε δει σε ταινίες και σειρές για το Los Angeles. Το Los Angeles του παρελθόντος, με την ποτοαπαγόρευση και τους γκάνγκστερς. Το Los Angeles του σήμερα, με τους σερφερς και την χαλαρή ζωή και το Los Angeles του μέλλοντος, με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και ρομπότ και ανδροειδή να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το πραγματικό LA, αυτό που μπορείς να βρεις, αν σε βγάλει ο δρόμος σου προς την Δυτική Ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι η πόλη των αντιθέσεων. Μπορεί και συνδυάζει άψογα τις φυσικές ομορφιές μέσα σε μία μεγαλούπολη με 15 εκατομμύρια κατοίκους. Μπορείς να είσαι για πεζοπορία στο βουνό και το απόγευμα να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα σε μία από τις φανταστικές του παραλίες.

Φυσικά το Los Angeles, μην ξεχνάμε ότι έχει το Χόλυγουντ ή μάλλον για πολλούς είναι το Χόλυγουντ. Σήμα κατατεθέν του άλλωστε, η κλασική πινακίδα πάνω στο Mount Lee. Από τα στούντιο που βρίσκονται εκεί, έχουν βγει χιλιάδες κινηματογραφικές ταινίες που σίγουρα έχεις αράξει στον καναπέ σου κι έχεις δει.

Όλα στο Los Angeles σου θυμίζουν κάτι. Σίγουρα κάπου τα έχεις δει, σε κάποια ταινία. Όταν δε, είσαι εκεί, νομίζεις ότι παίζεις ο ίδιος σε ταινία. Το βάιμπ της πόλης είναι μοναδικό. Ο ήλιος είναι μόνιμα εκεί ψηλά να τα κάνει όλα τέλεια και έτοιμα να παίξουν σε ταινία.

Βέβαια κάθε “τέλειο” έχει και την άλλη του πλευρά. Η πόλη μπορεί να μοιάζει ωραία σε έναν τουρίστα που, όμως έχει και αυτή τα προβλήματά της. Μην ξεχνάς, είναι η πόλη των αντιθέσεων όπως είπαμε. Εκεί που μπορεί να περπατάς στο δρόμο και να βλέπεις βιλάρες τρελές, με πισίνες στον κήπο και ακριβά αμάξια στο γκαράζ, μετά από λίγα μέτρα, το σκηνικό να αλλάζει 180 μοίρες. Άστεγοι, βρώμα, ναρκωτικά και φτώχεια. Η πόλη έχει πολλούς άστεγους. Συνολικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δήμου, συνολικά υπάρχουν 57.794 άστεγοι. Αυτό λέει, συμβαίνει επειδή ο καιρός είναι καλός, και όλοι έχουν μαζευτεί εκεί, μας είπε ένας λόκαλ.

Φαν Φακτ!
Στο Los Angeles απαγορεύεται να κοιμάσαι στο αμάξι σου, αλλά επιτρέπεται να κατασκηνώνεις στο πεζοδρόμιο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το πρωί!

Όταν είσαι επίσης στο LA θα πρέπει να είσαι οπλισμένος και με απίστευτη υπομονή στον δρόμο. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και για να πας από το ένα μέρος στο άλλο, θες την ώρα σου. ΠΟΛΥ ΩΡΑ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Η κίνηση είναι αφόρητη. Σχεδόν κάθε κάτοικος έχει το δικό του αυτοκίνητο. Βάλε στην εξίσωση και τους τουρίστες και τα όχι και τόσο καλά μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, οπότε καταλαβαίνεις ότι ο Κηφισός σε ώρα αιχμής, είναι ένα χνουδωτό γατάκι!

Τα τελευταία 24 χρόνια κάθε Ιούνιο, στο Los Angeles, χτυπάει η καρδιά των Video games, η Ε3 ή αλλιώς, Electronic Entertainment Expo. Φέτος οι μεγαλύτερες εταιρείες από τη βιομηχανία των video games παρουσίασαν τους τίτλους που ετοιμάζουν. Με αφορμή την Ε3, περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα παρουσιάσαν οι εταιρίες.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η έκθεση ήταν ανοιχτή και στο κοινό εκτός από τους δημοσιογράφους και τους προμηθευτές όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, οι 15.000 από τους 70.000, πλήρωσαν εισιτήριο που ξεκινούσε από 150$, για να μπορέσουν να παίξουν λίγα λεπτά τα demos των αγαπημένων τους παιχνιδιών περιμένοντας φυσικά σε τεράστιες ουρές. Φαντάσου, για να παίξει κάποιος 15 λεπτά ενός παιχνιδιού, μπορεί να χρειαζόταν να περιμένει και μιάμιση ώρα στην ουρά!

Δυστυχώς, για ακόμα μία χρονιά, οι εταιρίες επέλεξαν να δείξουν μόνο παιχνίδια και να μην μας παρουσιάσουν κάποια νέα κονσόλα. sad

Mία μέρα πριν ανοίξει τις πόρτες της η E3, το Playstation έκανε την διαφορά με την παρουσίαση του. Η Sony αποφάσισε να κλείσει τα “Los Angeles Center Studios” που στο παρελθόν έχουν γυριστεί ταινίες και σειρές που σίγουρα έχεις δει, όπως το “Fight Club“, το “Inception“, το “24” το “Mad Men” και πολλά πολλά ακόμα. Φυσικά, δεν ήταν μόνο ο χώρος που έκανε τη διαφορά αλλά και η ίδια η παρουσίαση, αφού η Sony επέλεξε να ξεφύγει από τα κλασικά μοτίβα και μας ταξίδεψε μέσα από 2 βιωματικές εμπειρίες και αρκετά ινσταλέισιονς, στον κόσμο των παιχνιδιών που ετοιμάζει.

Ο πρώτος χώρος της παρουσίασης, ήταν στημένος σαν μία εκκλησία του Νότου κι εκεί, βρισκόταν ο Gustavo Santaolalla, που έχει επιμεληθεί το soundtrack του “The Last of Us Part 2” και μας υποδέχθηκε, παίζοντας ζωντανά το χαρακτηριστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μοναδικό φίλινγκ.


Στη συνέχεια μετά από αυτή την ευχάριστη έκπληξη μεταφερθήκαμε στην κεντρική σκηνή όπου εκεί μας περίμενε ένας φλαουτίστας για να κάνει κάτι παρόμοιο, αυτή τη φορά όμως για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι “Ghost Of Tsushima”.


Αφού ολοκληρώθηκαν οι δύο βιωματικές εμπειρίες σειρά είχαν τα trailers των παιχνιδιών που θα δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Από αυτά ξεχώρισε για πολλούς λόγους, το “Death Stranding” της Kojima Productions, το οποίο με το σενάριο του, δημιούργησε πολλές απορίες σε όλους. Φυσικά απαντήσεις δεν πήραμε.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με πολύ φαγητό στο κεντρικό εξωτερικό πλατό των Studios, που είχε διαμορφωθεί ώστε να ταιριάζει με το mood της ημέρας με τον Spiderman να έχει πιάσει το μεγαλύτερο μέρος…

 

Η φετινή Ε3,  δεν είχε πολλές εκπλήξεις.

Είδαμε το “Assassins Creed: Odyssey” που διαδραματίζεται στην Ελλάδα, κι έχει μπλέξει μυθολογία και ιστορία, σε ένα πολύ περίεργο σενάριο.


Ενώ το Fallout 76″ όταν πλέον πήγαμε στην έκθεση, μας άφησε να πάρουμε μέρος σε μία δική του βιωματική εμπειρία χωρίς να δούμε καθόλου παιχνίδι, αλλά πήραμε μία μικρή γεύση από το trailer του.


Πέρα από την έκθεση το LA, λέει για τις παραλίες του. Με μία βόλτα εκεί καταλαβαίνεις αρκετά για την πόλη. Η Santa Monica είναι λίγο πιο κυριλέ και τουριστικό κομμάτι και απέχει μόλις 20 λεπτά από την πόλη (αν δεν έχει κίνηση) και πραγματικά είναι ο παράδεισος για κάθε σερφερ. Το ίδιο και η Venice που είναι λίγο πιο δίπλα. Μόνο που εκεί, θα δεις και λίγο την πιο “Urban” πλευρά της πόλης. Με μαγαζιά, πλανόδιους πωλητές, άστεγους, και περίεργα τυπάκια.

Κάπου εκεί γύρω θα βρεις και ό,τι έχει απομείνει από το διάσημο “Hotel California” των Eagles. Αν προσέξεις καλά, θα το δεις.

Το κέντρο της πόλης μπορεί και συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Εδώ βλέπεις ουρανοξύστες, να συνυπάρχουν με τις πάρα πολλές γειτονιές όπως είναι η Korea Town, η China Town, το Little Tokyo και πολλές πολλές ακόμα συνοικίες. Mουσεία διάσημα όπως είναι το Broad ή το Grammy καθώς και πολλές Galleries.

Το κέντρο μπορείς να το δεις όχι και τόσο άνετα με τα πόδια (αν δεν έχεις όρεξη να περπατήσεις πολύ) ή καλύτερα παίρνεις ένα από τα ηλεκτρικά πατίνια ή ποδήλατα και ξεκινάς την εξερεύνηση από τον ποδηλατόδρομο.

Η διασκέδαση στο Los Angeles ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα, τύπου 5 είδαμε να γίνονται πάρτι σε κλαμπ και τελειώνει κάπου στις 10-11 το βράδυ ανάλογα την μέρα. Από το νόμο τα μαγαζιά επιτρέπεται να πουλάνε αλκοόλ μέχρι τις 2 το πρωί όμως αν δεν έχει κόσμο δεν τους είναι τίποτα να κατεβάσουν ρολά νωρίτερα.

Από επιλογές φαγητού έχεις πάρα πολλές! Μπορείς να φας από ελληνικό μέχρι fusion κορεάτικο… Κάθε τετράγωνο έχει στάνταρ κάτι που θα σε εντυπωσιάσει γευστικά. Δοκίμασα πίτσα, στο Jon & Vinny’s, Τηγανιτό κοτόπουλο στο A.O.C και φανταστικά κρέατα σε μεξικάνικο μοτίβο, στο Rosaline.


A, και για την πιο αλτέρνατιβ φάση, το Gjusta στην Sunset Αvenue, έχει από φανταστικά σάντουιτς μέχρι χαλβαδόπιτες από την Ελλάδα.

Φαΐ, ποτό, ήλιος, παραλία και φυσικά video games. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα τριήμερο ταξίδι; Στo Los Angeles θα βρεις σίγουρα κάτι που θα ταιριάζει στα γούστα σου! Adios και see you next year!