Η αδυναμία μας στη Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή, γι’ αυτό και δεν χάνουμε ευκαιρία να αποδημούμε προς τα εκεί, με τραίνα, λεωφορεία και αμάξια. Όσο ανεβαίνεις πληθαίνουν οι σειρήνες των άλλων πόλεων που θέλουμε να μας κρατήσουν κοντά τους, όμως ο στόχος είναι να φτάσουμε ψηλά, να ανέβουμε στον Γράμμο και στο Βίτσι, να πάρουμε παγωμένη ανάσα και να μείνουμε ακούνητοι να κοιτάμε την ασάλευτη λίμνη της Ορεστιάδας. Τότε μόνο θα έχουμε φτάσει στην πόλη των γουναράδικων, στην Καστοριά.

Το κορίτσι αυτό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, πάνω σε μια στενή χερσόνησο και γαληνεύει όλο τον χρόνο όποιον θελήσει να της κάνει παρέα. Αποφασίζοντας να κάνεις τον γύρο της λίμνης, έχεις ήδη καταδικαστεί να χαθείς ανάμεσα σε πυκνές οξιές και πελώρια πλατάνια, που οι φτερωτοί οικοδεσπότες θα σου πάρουν τα μυαλά, να τα πλέξουν με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Στο Σπήλαιο του Δράκου θα μετρήσεις επτά υπόγειες λίμνες και κάμποσες κρύπτες με σταλακτίτες που θα σε χαζέψουν εντελώς. Αν δεν τα καταφέρουν παρόλα αυτά (πράγμα απίθανο) τρέξε μέχρι τον Προφήτη Ηλία ή τον Άγιο Αθανάσιο και δες τη φάση από ψηλά. Κουτρουβάλησε μέχρι το Ντολτσό και παραδέξου ότι τον 17ο και τον 18ο αιώνα, η αρχιτεκτονική έκανε θαύματα. Λαογραφικό Μουσείο καθώς και Μουσείο Ενδυματολογίας και ξαφνικά βρίσκεσαι στο Απόζαρι, περιοχή γεμάτη βυζαντινές εκκλησίες και αρχοντικά.

Πάρα πολλά μπορείς να δεις και να περπατήσεις σε αυτήν την απίθανη περιοχή της Ελλάδας, όμως τι να πούμε εμείς όταν φωτογραφίζεται εσείς;

Το Instagram στα καλύτερα του, εξαιτίας σας…