Οι διακοπές δεν είναι απλό πράγμα. Είναι κάτι πολύ μεγάλο για να περιορίζονται σε 2 εβδομάδες του καλοκαιριού και άλλες δύο σκόρπιες μέσα στον χρόνο. Οι διακοπές για τον εργαζόμενο είναι ακριβώς ό,τι ήταν κι εκείνο το φύσηγμα στην κασέτα του Game Boy σου, λίγο πριν την τοποθετήσεις στη συσκευή για να αρχίσεις το λιώσιμο. Είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να τον πείσεις ότι δεν είσαι ένα απλό ρομποτάκι με συγκεκριμένες λειτουργίες, αλλά μπορείς να έχεις και ένα ξένοιαστο διβδόμαδο. 

Το λέει και η ίδια η λέξη. Δ-Ι-Α-Κ-Ο-Π-Ε-Σ. Διακόπτουν. Τι διακόπτουν; Αυτό που κάνεις όλο τον χρόνο. Και τι κάνεις όλο τον χρόνο. (πάμε όλοι μαζί) Δουλεύεις!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει καμία λογική να πηγαίνεις τις διακοπές σου με μόνο σου μέλημα να ξυπνάς συγκεκριμένη ώρα για να πας σε όλες τις παραλίες της Ευρώπης. Δεν χρειάζεται ρε φίλε, ηρέμησε λίγο και προς Θεού, μην βάζεις ξυπνητήρι στις διακοπές σου άνθρωπέ μου! 

Δεν ξέρω αν είστε πολλοί ή λίγοι εκεί έξω που κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σας ανάπαυσης επιλέγετε να τρέχετε σαν δαιμονισμένοι, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχετε. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΟΛΕ; Δηλαδή είσαι στο γραφείο μια Παρασκευή, αρχές Αυγούστου λίγο πριν φυγεις με άδεια και σκέφτεσαι “άντε μαλάκα μου να πάμε στο νησί να ξυπνάμε στις 7 το πρωί για να προλάβουμε να επισκεφτούμε και τις 44 παραλίες του νησιού από την πρώτη μέρα”; Αν το κάνεις, σόρι μπράδα, αλλά νομίζω έχεις πρόβλημα. Δεν με ενοχλεί, έχω και φίλους που ξυπνάνε με ξυπνητήρι στις διακοπές τους, αρκεί να μην προκαλούν.

Αλλά σε ξέρω εσένα φίλε αθλητή (μόνο οι αθλητές σε προετοιμασία βάζουν ξυπνητήρι Αυγουστιάτικα). Είσαι αυτός ο σιχαμένος τύπος που πρήζει τα παπάρια στην παρέα του να μην καθίσουν πάνω από μισή ώρα σε καμία παραλία, σε καμία ταβέρνα, σε καμία καφετέρια, γιατί απλά προτιμάς να είσαι περισσότερη ώρα στο αυτοκίνητο σου παρά έξω στον κόσμο. ΓΕΛΟΙΕ! Είσαι ικανός να πας σε 9 ταβέρνες σερί για να δοκιμάσεις ένα ορεκτικό από την καθεμία. 

Ναι, ναι, σε ξέρω πολύ καλά. Είσαι ο ίδιος τύπος που πρέπει να πιει ένα ποτό και να φύγει μετά να πιει ποτό σε άλλο μαγαζί λες και το να μείνεις σε όλη σου τη βόλτα σε ένα και μόνο μέρος, είναι θανάσιμο αμάρτημα και ο θεός του τζιν τόνικ θα ρίξει πάνω σου την αιώνια κατάρα. Προφανώς είσαι και ανταγωνιστικός. Πρέπει να βγάλεις φωτογραφίες σε όλες τις παραλίες, σε όλα τα μπαράκια και σε όλα τα πατζούρια και τις πόρτες που θα βρεις μπροστά σου. Πρέπει να βγάλεις περισσότερες από τους υπόλοιπους και πρέπει να έχεις και περισσότερα hashtags από τους φίλους σου γιατί… κανένας δεν ξέρει γιατί, αλλά πρέπει. 

Σε ξέρουμε ρε. Είσαι εσύ που όταν όλοι θα έχουν μαγευτεί από το τοπίο και σε μια στιγμή υπερβολής θα πουν “πω πω μαλάκα τελείωσε, κάθε χρόνο εδώ θα ερχόμαστε” ξαφνικά θα αλλάξεις 14 χρώματα και θα ουρλιάξεις για να σε ακούσει όλο το νησί, προσπαθώντας να πείσεις τους φίλους σου ότι “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ!”. 

Ναι. Είσαι ο ίδιος που μετά από πανηγύρι που θα γυρίσεις με την κοπέλα σου στις 6 το πρωί, έχεις την απαίτηση να σηκωθείτε στις 9 για να πάρετε το καραβάκι που κάνει τουρ στις βραχονησίδες. Είσαι αυτός που πρήζει την κοπέλα του να κάνετε συνέχεια σεξ όχι επειδή τη γουστάρεις, όχι επειδή είσαι καυλ φτιαγμένος με το γκομενάκι σου αλλά επειδή είσαι διακοπές και στις διακοπές ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις περισσότερο σεξ. 

Λοιπόν, επειδή αρχίζεις και παραλογίζεσαι, κοίταξε να χαλαρώσεις. Και μεταξύ μας, αν αράξεις μια μέρα και δεν κάνεις τίποτα στις διακοπές σου, αν επιλέξεις να μείνεις σε ένα μπαλκόνι αντί να ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά, ίσως να ηρεμήσεις και λίγο. Και αυτό θα είναι διακοπές. Γιατί θα έχεις διακόψει τους ταχύτατους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου για λίγες ώρες τίμιας ρέκλας.

Άντε μπράβο.