Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα, βρεθήκαμε μια ανάσα και απ’ τον 15αύγουστο. Βασικά, τι μια ανάσα μωρέ;;; Την άλλη βδομάδα όπου φύγει φύγει…

Γι’ αυτό και σήμερα, θεωρήσαμε ΑΝΑΓΚΑΙΟ να κάνουμε κι ένα γρήγορο πέρασμα και απ’ την Αμοργό (μέσα απ’ τη στήλη μας Travel.Gram) και να σου προτείνουμε πού να βγεις, τι να φας, τι να πιείς και πού θα κολυμπήσεις.

Ναι βρε, εντάξει, το ξέρουμε ότι είναι κάμποσες ώρες με το καράβι, ωστόσο με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί ΔΕΝ θα θες να ξαναφύγεις. Και εννοείται ότι θα ξεχάσεις και το ζόρι του πλοίου.

Έχουμε και λέμε τώρα…

1. Να πας όπως και δήποτε στις μοναδικές παραλίες του Μούρου και της Αγίας Άννας (από Αγία Άννα μονοπάτι για το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας).

2. Να μείνεις οικονομικά στο Κάμπινγκ Αιγιάλης. Εντάξει, όχι και το καλύτερο κάμπινγκ του κόσμου, αλλά βελτιώνεται σημαντικά χρόνο με το χρόνο, είναι φθηνό και έχει και μέσα ταβερνάκι “Ταβέρνα Ασκάς” για να τρως από πρωϊνό, μέχρι κοψίδια και μαγειρευτά.

Και κάνει και βραδιές με ρεμπέτικα ή νησιώτικα με διάφορα σχήματα του νησιού, βεβαίως, βεβαίως.

3. Επίσης, στην Αιγιάλη να βγεις στο “Λιμάνι της Κυρά Κατίνας”, ταβερνάκι με ταράτσα και μεζεκλίκια και ψαρικά. Επιπλέον, πέρασε και μια βόλτα και απ’ τον “Αμόργιαλο”, μεζεδοπωλείο δίπλα στο λιμάνι για να κατεβάσεις ούζα και ψημένες ρακές και να φας πιο γκουρμεδιάρικα πιάτα. Ααα, και που ‘σαι, μην ξεχάσεις την “Disco the Que”. Το πρωί μπιτσόμπαρο ν’ αράζεις για καφέ, το μεσημέρι να πίνεις μπύρα και να χτυπάς και μια αμοργιανή σαλάτα, το απόγευμα κοπανάς ένα κοκτεϊλάκι και το βράδυ (μετά τις 2-3) πας και χτυπιέσαι σαν τρελός με ό,τι μουσική έχει αποφασίσει να παίζει ο ντιτζέι το κάθε βράδυ (ακούς από Μπρίτνει μέχρι Πρόντιτζι ναούμε).

4. Στη Χώρα (από τις ωραιότερες χώρες των Κυκλάδων – γνώμη μας!). Αν θες τέλεια γλυκά και σπιτικά παγωτά να αράξεις στην “Καλλιστώ”. Και να δοκιμάσεις μπανόφι και παγωτό κανέλα. Εντάξει;;; Να κάτσεις στο ταρατσάκι του “Jazzmin” για να πιεις ελληνικό καφέ με κάρδαμο ή μαστίχα και μετά ένα κοκτεϊλάκι ή στο ταρατσάκι της “Μποτίλιας” για κοκτεϊλάρες. Αν πάλι θες παραδοσιακούς μεζέδες και ψημένη ρακί το “ΤρανζισΤοΡάκι” σε περιμένει. Επίσης, στην πλατεία της Χώρας σε περιμένει και η “Λόζα” για καφέ και πλούσια γλυκά.

*Από την Καλλιστώ και τη Λόζα μπορείς να πάρεις κλειδάκι και να ανέβεις στο κάστρο.

*Αξίζει να περπατήσεις μέχρι τους ανεμόμυλους, αρκεί να μην πετύχεις μέρα με πολύ αέρα.

 

5. Ωστόσο, μην ξεχαστείς να πας στα “Θολάρια”, ένα χωριό 3 χλμ από Αιγιάλη, και για φαγητό στα ταβερνάκια που έχει και μετά στο “Σελάδι” για ποτό (έχει τέλεια θέα κι αν πετύχεις μέρα με πανσέληνο ακόμα καλύτερα).

6. Στη “Λαγκάδα” να κάτσεις για μεζεκλίκια στην πλατεία του χωριού σε ένα από τα δύο μαγαζάκια (τη Λόζα ή το Φεγγερό) κι αν είσαι τυχερός ίσως πετύχεις και κανένα ρεμπέτικο λαϊβάκι.

7. Τέλος, στα “Κατάπολα” (το δευτερο λιμάνι του νησιού) η φάση είναι πιο οικογενειακή, αλλά αν είσαι στο νησί 26 ιουλίου (τώρα δεν προλαβαίνεις, αλλά του χρόνου!) να πας στη γιορτή της Ψημένης Ρακής. Έχει δωρεάν ψημένη, λουκουμάδες, παραδοσιακούς χορούς και νησιώτικο πανηγύρι. Ω, ναι…

Ακόμα να κλείσεις εισιτήρια διάολε;;;