Έχεις γνωρίσει ποτέ άνθρωπο που να μην του αρέσουν τα ταξίδια; Εγώ όχι και όπως το σκέφτομαι, πρέπει να έχεις χοντρό πρόβλημα για να μην σε ενθουσιάζει η ιδέα ενός οποιουδήποτε ταξιδιού ακόμη κι αν αυτό είναι σχετικά κοντινό. Κι αν το ταξίδι γίνεται με μηχανή, είναι και λίγο καλύτερο δεν νομίζεις; Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Θα το κάνει κάποιος άλλος. 

Φώτα, κάμερα, ΠΑΜΕ.

Γιώργος Πυρπασόπουλος. Τον ξέρεις, τον έχεις ακούσει, τον έχεις δει και τον έχεις θαυμάσει σε τηλεόραση, θέατρο και όχι μόνο. Μας είπε εκείνος για το δικό του ταξίδι. Για την ακρίβεια, θα μας λέει κάθε μέρα. Κάτσε να σου εξηγήσω ακριβώς τι παίζει.

Η Honda κάλεσε 40 λάτρεις της μοτοσυκλέτας από πολλές χωρές της Ευρώπης και όχι μόνο, να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι ζωής από το Όσλο μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι – το βορειότερο σημείο της Ευρώπης – στο πλαίσιο της πρώτης αποστολής Adventure Roads της Honda. Η ομάδα αναβατών με μεγάλη επιρροή – bloggers, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της βιομηχανίας – θα ακολουθήσει μία συναρπαστική διαδρομή διασχίζοντας τις παράκτιες περιοχές της Βόρειας Θάλασσας στη Νορβηγία, με CRF1000L Africa Twin – την περίφημη μοτοσυκλέτα περιπέτειας μεγάλου κυβισμού της Honda, η οποία αναγεννήθηκε το 2016 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. 

Από την Ελλάδα θα πήγαινα εγώ αλλά ο Πυρπασόπουλος μου πήρε τη θέση με μια χαζή δικαιολογία ότι και καλά δεν έχω δίπλωμα για μηχανή (και κάτι τέτοια περίεργα). Για να μην με αφήσει λοιπόν τελείως στην απέξω, ο Γιώργος μου υποσχέθηκε να με παίρνει κάθε βράδυ τηλέφωνο και να μου περιγράφει τις ημερήσιες εμπειρίες του και εγώ δέχτηκα γιατί είμαι μεγαλόκαρδος. 

Χθες βράδυ κατά τις 11.30 χτυπάει το τηλέφωνο και ποιος ήταν λες; Δεν θα το πιστέψεις αλλά ήταν ο Γιώργος Πυρπασόπουλος! Κι όμως. 

Χάλια λέει περνάει, βαριέται τη ζωή του και τέτοια. Όχι.

Την πρώτη μέρα οδήγησε μόλις 500 χιλιόμετρα ενώ το πρώτο γελάκι το ρίξαμε όταν τον ρώτησα τι καιρό βρήκε στη διαδρομή. Περίμενα να ακούσω λίγες λέξεις αλλά δεν. Γιατί ο Γιώργος σε όλη αυτή την απόσταση που έκανε με την Africa Twin του, συνάντησε κάθε πιθανό καιρικό φαινόμενο. Ξεκίνησε με ήλιο, έφαγε βροχή σε κάποια σημεία και έφτασε στον προορισμό της πρώτης μέρας του ταξιδιού, με χιόνι, ομίχλη και θερμοκρασία 3 βαθμών κελσίου. Την είχε τη δροσούλα του…

Το τοπίο από ότι μου είπε ήταν μαγευτικό σε τέτοιο βαθμό που οδηγώντας σκεφτόταν πολλές φορές πως πρέπει να είναι προσεκτικός να μην παρασυρθεί από την ομορφιά τριγύρω και δεν προσέξει το gps με τους χάρτες και βρεθεί σε καμιά Βραζίλια μέσω Νέας Ζηλανδίας. Πολύ και προσεγμένο πράσινο όπου γυρνούσες το βλέμμα σου, πολλές λίμνες και λιμνάζοντα νερά και αμέτρητα λουλούδια συνέθεταν το σκηνικό της διαδρομής από το Oslo στο Fosnavag. “Θυμήθηκα τα παζλ με τα υπέροχα τοπία που έφτιαχνα μικρός”. Αυτά ήταν τα λόγια του ακριβώς.

Κάπου εκεί άρχισαν οι ηλίθιες απορίες μου.

Οι δρόμοι πώς ήταν; Οι δρόμοι ήταν εξαιρετικοί, καλοστρωμένοι ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο από τον πολιτισμό χωριό. Σε κάποια σημεία που γίνονταν έργα, σταματούσαν λίγοι λίγοι για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια περνούσαν σε μικρά γκρουπάκια.

Τα όρια ταχύτητας τα τηρούσατε ή yolo; Ανώτερο όριο ταχύτητας ήταν τα 100 χιλιόμετρα και τα τηρούσαν με μεγάλη αυστηρότητα. Κάπου εκεί καταλάβαινα ότι δεν πετάει και τη σκούφια του γι’ αυτό, αλλά τι να κάνει που δεν έχει κι επιλογές…

Από τις άλλες χώρες έχει επιλεγεί κανένας ηθοποιός ή είσαι μόνος κι έρημος; Ο μοναδικός ηθοποιός. Οι υπόλοιποι είναι bloggers, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της βιομηχανίας με μεγάλη επιρροή. 

Ισχύει ότι νυχτώνει αργά στην Νορβηγία ή το έβγαλα από το μυαλό μου; Για να καταλάβεις πόσο ισχύει, την πρώτη μέρα που οι 40 ταξιδιώτες έπαιρναν το brief της διαδρομής, ο Γιώργος βγήκε από την αίθουσα σκεπτόμενος η ώρα θα είναι 19.00 – 19.30 και άρα θα έχει λίγο χρόνο να βολτάρει. Ε, τελικά η ώρα ήταν 22.30 και πήγε κατευθείαν για ύπνο. Και έξω ήταν ακόμη μέρα…

Αυτή ήταν η πρώτη μέρα του #adventureroads​ . Συνεχίζουμε αύριο…

 

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη της αποστολής μπορείτε να βρείτε στο http://www.honda.co.uk/motorcycles/ride-with-us/adventure-roads/start-the-adventure.html καθώς και σε live αναρτήσεις στη σελίδα της Honda στο facebook.