Δεν είναι τυχαίο που όταν οι ξένοι ακούνε Ελλάδα και διακοπές, η Κρήτη εμφανίζεται αυτόματα σαν συννεφάκι πάνω από το κεφάλι τους.

Ούτε, βεβαίως, έχει να κάνει με την τυχαιότητα το γεγονός ότι σπάνια θα συναντήσεις Έλληνα που να μην έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά το 5ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και το μεγαλύτερο των νησιών της χώρας μας. 

Η Κρήτη είναι must, που έλεγαν και τα κωστοπουλέικα περιοδικά.

Διάθεση να ‘χεις, αρκετές ημέρες άδειας και μερικές ρόδες να σε πηγαίνουν στις επιμέρους ομορφιές της, οι οποίες είναι και μπόλικες πανάθεμά τες. 

Μερικές από αυτές, πακεταρισμένες σε μορφή παραλίας, στις προσφέρουμε μέσα από το συγκεκριμένο ινσταγκραμικό αφιέρωμα. Ιντζόι!

Χανιά

Όχι μωρέ… Δεν είναι που ο συγκεκριμένος νομός έχει συγκεντρώσει τις καλυτερότερες παραλιάρες του νησιού και γι’ αυτό ξεκινάμε με αυτόν. Είναι που είναι ο δυτικότερος και είπαμε να το πάμε με γεωγραφική σειρά. Βασικά, για να τις… καταπιείς όλες, χρειάζεσαι μέρες μπόλικες καθώς είναι δεδομένο πως ορισμένες από αυτές δεν μπορείς να τις χορτάσεις με μία και μόνο επίσκεψη. Ναυαρχίδα ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα, αλλά ρίξτε μια ματιά και στα λιγότερο ξακουστά Σεϊτάν Λιμάνια… 

Ρέθυμνο

Στο νομό Ρεθύμνης, εκτός από την αχανή και αμμουδερή παραλία που σκεπάζει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, υπάρχουν ορισμένα γνωστά διάσπαρτα… μαργαριτάρια.. Το ταλαιπωρημένο αλλά ανανεωμένο φοινικόδασος της Πρέβελη που καταλήγει στην παραλία και ο πολυσύχναστος Πλακιάς στο νότιο τμήμα και το κούτσικο Μπαλί καμιά 30αριά χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη, μερικά από αυτά.

Ηράκλειο

Μπορεί η πόλη του Ηρακλείου ελάχιστα να παραπέμπει σε νησιωτική πρωτεύουσα, ωστόσο το σκηνικό αποκαθίσταται αν τραβηχτείς λίγο έξω από τα “Λιοντάρια”. Στα Μάταλα των πρώην χίπιδων θα συναντήσεις εικόνες μιας άλλης δεκαετίας “παντρεμένες” με ολίγον τι από βαβούρα, ωστόσο υπάρχουν και πιο ριλάξντ επιλογές, όπως λόγου χάρη το Αγιοφάραγγο. Και αν δεν έχεις πάει ακόμη στα Μάλια, να μην ξεχάσεις να μην περάσεις μια βόλτα.

Λασίθι

Μπορεί να μην πρωτεύει στις επιλογές των τουριστικών ροών που κατακλύζουν το πανέμορφο νησί, ωστόσο ο νομός Λασιθίου έχει κι αυτός τα υπερατού του. Λέγε με Φοινικόδασος και παραλία στο Βάι, λέγε με Γαϊδουρονήσι, λέγε με Βούλισμα και δεν συμμαζεύεται. Δώσε μια ευκαρία και στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το έχει.