Ζούμε σε έναν άλλο πλανήτη και η κατάσταση πάει κάπως έτσι: Κάθε πρώτη του μήνα τσεκάρεις το λογαριασμό μισθοδοσίας σου και ρίχνεις καντήλια του στυλ “γαμώωω, πού στο διάολο να τα βάλω τόσα λεφτά; Δηλαδή με το ζόρι να με σμπρώξουν προς την αποταμίευση; Μήπως να τους ζητήσω μείωση να ησυχάσει το κεφαλάκι μου;”. 

Ωραίος πλανήτης ε;

Προτού ξεκινήσετε τα τηλέφωνα στη NASA και ζαλίσετε τους αθρώπους να σας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, σας γειώνουμε και σας λέμε πως ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (δεν το είδατε να έρχεται ε;).

Κι όμως. Υπάρχουν κάποιες χώρες όπου τα λεφτά που αποκομίζει κάποιος που ξοδεύει περισσότερο από το 1/3 της ημέρας του για να προσφέρει τον εαυτό του και τις εργατοώρες του, είναι αρκετά ώστε να τα ξοδέψει όπου του κάνει κέφι. Στα ταξίδια, για παράδειγμα, στην καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς. 

Ε, σε αυτά τα μέρη, οι ειδήσεις όπως αυτή που ακολουθεί, δεν δημιουργούν αντιδράσεις του τύπου “γιατί να μην έχω λεφτά να τα κάνω;” αλλά αντιθέτως βάζουν τον κοσμάκη στο τριπάκι να το ζήσουν. 

Και ποια είναι η είδηση; 

Ονομάζεται Go Round The World και αποτελεί μια έμπνευση της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών, της SkyTeam. Η τελευταία αριθμεί περί τους 20 κυρίαρχους εταίρους στον τομέα της αεροπλοΐας και μέσα από αυτό το εγχείρημα καλύπτει 1.057 προορισμούς σε 179 χώρες. 

Τι είναι αυτό που προσφέρει; Τη δυνατότητα να μπεις στην πλατφόρμα της και να επιλέξεις ένα τουρ ανά τον κόσμο το οποίο θα αποτελείται από 3 μέχρι και 15 προορισμούς. Με ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού και με απαραίτητη προϋπόθεση το ταξίδι σου να περιλαμβάνει μία υπερατλαντική και μία πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το σχέδιο που θα επιλέξεις, δεν έχει περιορισμούς, ενώ μπορείς να διευρύνεις ή να μειώσεις το χρόνο παραμονής σε κάποιον προορισμό κατά το δοκούν.

Αν είσαι από εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να την δουν Φιλέας Φογκ αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να καταρτίσεις το πρόγραμμά σου, η πλατφόρμα σου προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε μια πληθώρα από θεματικά ταξίδια ανάλογα με τα γούστα σου. Εμείς, για παράδειγμα, επιλέξαμε την επιλογή “Μητροπόλεις του Κόσμου” και μας έβγαλε πακέτο “Αθήνα-Παρίσι-Χονγκ Κονγκ-Μέξικο Σίτι-Νέα Υόρκη-Αθήνα” με περίπου 3.500 ευρώ (τιμιότατο).

Μήπως να ξεκινούσαμε τα κουμάντα μας από σήμερα και να αφήναμε τη Σαλαμίνα για του χρόνου;