Έχεις συνδυάσει το Πήλιο με τον χειμώνα;

ΛΑΘΟΣ, ΟΧΙ, ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΧΙ, MH.

Το Πήλιο όσο όμορφο είναι τον χειμώνα, τόσο όμορφο και ακόμα πιο υπεργαμάτα τέλειο είναι το καλοκαίρι.

Οι παραλίες του δεν υπάρχουν. Μπορεί να μη σφύζει από νυχτερινή ζωή, αλλά από ομορφιά, θέα και γνήσια γραφικότητα είναι αξεπέραστο.

Και επειδή δεν υπάρχουν πολλά τέτοια μέρη που μπορείς να πας χωρίς πλοίο το καλοκαίρι, τσέκαρε το και πες μας, με το χέρι στην καρδιά:

Δεν αξίζει να περάσεις το φετινό σου καλοκαίρι εκεί; 
 

Μυλοπόταμος

Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της περιοχής, με φυσική ομορφιά που σε κάνει να θες να κολυμπάς όλο και πιο βαθιά για να την θαυμάζεις από μακρυά. Χωρίζεται στη μέση από έναν βράχο, ο οποίος όμως έχει ένα άνοιγμα αρκετά μεγάλο για να περνάς στην απέναντι πλευρά, αλλά και για να φωτογραφίζεσαι ανελέητα για το Instagram.

Τσέκαρε ομορφιά.

Νταμούχαρη

Πρόκειται για ένα γραφικό και μικροσκοπικό λιμανάκι, που θα σου πάρει τα μυαλά με την απλότητα και την ομορφιά του. Ειδικά το ετοιμόρροπο πετρόχτιστο τούρκικο τελωνείο και κάποια άλλα κτίρια αποθηκών που έχουν διασωθεί, θα σε μεταφέρουν απευθείας στην περίοδο της ενετοκρατείας. Ο δεύτερος κολπίσκος, που χωρίζεται από τον πρώτο με μία λωρίδα στεριάς και οι ντόπιοι τον λένε “παλιά Νταμούχαρη”, ενδείκνυται για μπανάκι και τα συναφή…

Φακίστρα

Με αυτήν την παραλία συνέβη το εξής που “σόκαρε” όσους δεν ήξεραν από Πήλιο: συμπεριλήφθη στη λίστα του Guardian με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου. Ούτε οι παραλίες της Λευκάδας, ούτε της Χαλκιδικής μπήκαν στη συγκεκριμένη λίστα, μόνο Φακίστρα κυρίες και κύριοι. Καταγάλανα νερά, ψιλή άμμος με βοτσαλάκι, αλλά κυρίως ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ είναι οι ομορφιές που μπορεί να σου προσφέρει η τοπ παραλία του Πηλίου.

Άγιος Ιωάννης

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ίσως η καλύτερη περίπτωση για διαμονή στο Πήλιο, καθώς συνδυάζει τα πάντα: πολλά ξενοδοχεία για να επιλέξεις, επική παραλία μπροστά στα πόδια σου, κόσμο, κίνηση, ταβέρνες και μπαράκια. Το καλύτερο μέρος για να στήσεις τη βάση σου, εκεί από όπου θα εξορμάς στα υπόλοιπα μέρη του Πηλίου.

Χορευτό

Ένας οικισμός με μία τεράστια και πανέμορφη παραλία, που και το βραδάκι μπορείς να αράξεις στις ταβέρνες του και να φας εκπληκτικό ψαράκι. Η παραλία ξεχωρίζει για την χρυσαφένια αμμουδιά της, ενώ είναι και οργανωμένη για τους τύπους που δεν γουστάρουν να στρώνουν την πετσέτα τους κάτω.

Παπά Νερό

Αυτή η παραλία με το περίεργο και σχεδόν στρουμφίστικο όνομα, είναι δίπλα στον Άγιο Ιωάννη και είναι πανέμορφη, καταγάλανη και φουλ στο πράσινο. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες αλλά ΚΑΙ ναυαγοσώστη και είναι ό, τι πρέπει για να τσιμπήσεις και κανά μεζεδάκι μετά τη βουτιά, καθώς είναι γεμάτη ταβερνάκια.

Πάλτση

Μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του ανατολικού Πηλίου με άγρια ομορφιά και βράχους που δείχνουν να ξεφυτρώνουν από παντού. Βούτηξε σε αυτό το νερό και δεν θα θες να βγεις, αλλά και αν το κάνεις, σε περιμένει μια αμμουδιά απίστευτη για να τη ξαπλάρεις.

Καλά Νερά

Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό βρίσκεται μόλις μια ανάσα από τον Βόλο (18 χλμ) και είναι ό, τι πρέπει για αυτούς που θέλουν να συνδυάζουν βουνό, θάλασσα και τα σχετικά. Πράσινο, καταγάλανο νερό παραγωγής Παγασητικού και θέα μέχρι να χαθεί το μάτι.