Δείξε μου το Cooler σου να σου πω ποιος είσαι

Το απόλυτο αξεσουάρ για την παραλία έχει τους κανόνες και τις σχολές του...

"Σαν βγεις στον πηγαιμό  για παραλία" πρέπει να έχεις το νου σου να φροντίσεις για δύο βασικά πραγματάκια. Και τα δύο της ίδιας σοβαρότητας.

Το πρώτο είναι να εξασφαλίσεις ισκιάδα και το δεύτερο να έχεις ένα cooler μαζί σου με όσα καλούδια κρίνεις ότι είναι απαραίτητα και θα σου κάνουν τη διαμονή σου ευχάριστη.

Αν λοιπόν, πας σε απόμερη παραλία, η εξασφάλιση λίγου ίσκιου πάνω από το κεφαλάκι σου είναι σημαντική και απαραίτητη, ο ήλιος κατακέφαλα για πολύ ώρα δεν αντέχεται. Μια ομπρελίτσα ή μια μικρή τέντα-τριγωνάκι που την δένεις με δύο, τρία σχοινάκια είναι μια χαρά λύση.   


Και πάμε στο δεύτερο προαπαιτούμενο για να πετύχει η εξόρμηση, που είναι η ύπαρξη ενός cooler. Το τι θα περιέχει δεν τόσο απλό θέμα όσο φαίνεται, στο σημείο αυτό συγκρούονται δύο κόσμοι, δύο σχολές.

Η μια σχολή, μιλάει για ένα cooler λογικού έως μετρίου μεγέθους, είναι της υγιεινής διατροφής, των low calories, φρούτα, ριζοκροκέτες, στικάκια αγγουριού και καρότου και διάφορα τέτοια συναφή. Προτεραιότητα έχει για τη φυλή αυτή ό,τι δεν είναι λιπαρό, ό,τι σε ενυδατώνει καλύτερα, ό,τι έχει λιγότερες θερμίδες. Ανοίγεις λοιπόν το ψυγειάκι τους και εκτός από τα παραπάνω, το πολύ να βρεις και κανα σαντουιτσάκι με λίγο τυρί και πολλά λαχανικά, άφθονο νερό και βαριά-βαριά κάποιο χυμό ή σπιτική λεμονάδα.

Πάμε τώρα στη δεύτερη φυλή. Πως είναι η πρώτη; Καμία σχέση αυτή!  Με την πρώτη ματιά υπάρχει μια αισθητή διαφορά. Το cooler τους είναι XXXL μέγεθος, διπλάσιο και τριπλάσιο από το μέγεθος που έχουν οι άλλοι. Άμα το ανοίξεις είναι πιο εύκολο να πεις τι δεν έχει, παρά τι έχει.

Το περιεχόμενο του, διατροφικά, είναι αμαρτωλό. Στα φαγώσιμα, τα σάντουιτς είναι εκλύτου περιεχομένου και συνθέσεως. Snacks και τσιπσοειδή κάθε μορφής, μπύρες άφθονες και καταπαγωμένες βεβαίως, αναψυκτικά διάφορα και χυμοί συσκευασμένοι, κανά μπουκαλάκι ούζο για νωρίς ή καμιά Vodka ή Gin για αργότερα να παγώνει μες τα παγάκια τα οποία είναι μπόλικα. Αλλά μην... σταυρώνουμε εντελώς την αμαρτωλή φυλή, υπάρχει στον cooler νεράκι και μερικά φρούτα, έτσι για ξεκάρφωμα.

Ας πούμε και δυο αράδες πιο σοβαρά πραγματάκια που καλό είναι να τα έχουμε κατά νου:

1. Ό,τι βάλεις στο ψυγειάκι να το έχεις από πριν στο ψυγείο, θα είναι πιο ευχάριστο όταν θα το καταναλώνεις και θα διατηρηθεί παγωμένο πιο πολύ ώρα.

2. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις να έχεις το νου σου, τα πράγματα τα οποία έχουν πρόβλημα με την υγρασία, όπως τα σάντουιτς, να είναι διπλωμένα στεγανά ή σε ταπεράκια.

3. Εάν πας για μπάνιο και κάτσεις σε χώρο καταστήματος, τήρησε ένα δεοντολογικό τρόπο συμπεριφοράς. Δεν μπορείς να πας σε μαγαζί, να κάνεις χρήση στις ξαπλώστρες, της σκίασης, των εγκαταστάσεων και μετά να ανοίξεις το ψυγειάκι σου για να φας και να πιεις από δικά σου πράγματα. Διότι εκτός του ότι είναι γαϊδουριά, με αυτό τον τρόπο, όταν χρειαστείς το μαγαζί, αυτό δεν θα είναι εκεί για εσένα...     

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα Tips for Trips
Διάβασε ακόμα