Στην Αθήνα βασανίζεσαι. Το βλέπω στα μάτια σου και στο ιδρωμένο κούτελό σου αδελφέ μου. Θέλεις να βουτήξεις σε καταγάλανα νερά, κάτι σε προβληματίζει και λες “που να χαλάω τώρα γκαφρά σε ξενοδοχεία; Και από την άλλη οι παραλίες της πρωτεύουσας είναι… αυτό που είναι τέλος πάντων“…

Σήμερα, λοιπόν, θα σου δώσω 7 λόγους-παραλίες της Κεντρικής Ευβοίας (για να σου φύγουν οι ανησυχίες), που βουτάω κάθε καλοκαίρι (ναι, είμαι τοπικιστής) και στις προτείνω με τα μάτια κλειστά. Και χωρίς λεφτά πολλά. Και 2 ώρες από την Αθηνούλα. Και με νερά πιο μπλε και από τον ουρανό. Και… και… και…

Διάλεξε παραλία και απλά βούτα. Μην είσαι (βάλε μπιπ) μαλάκας και μείνεις στην Αθήνα. Δεν λέει.

Μουρτερή

Αν δεν παινέψεις το ΣΠΙΤΑΚΙ σου θα πέσει να σε πλακώσει” λέει η παροιμία, γι’ αυτό και θα ξεκινήσω από το ΣΠΙΤΑΚΙ μου. Αρχικά, η Μουρτερή έχει κύμα. Πολύ κύμα. Πρέπει να έχεις το μικρόβιο του σέρφερ (καλά, υπερβάλλω) για να περάσεις και γαμώ, αλλιώς θα ‘χεις θεματάκια. Ωστόσο, αν την πετύχεις στις καλές τις ημέρες, που το κύμα εξασθενεί τότε θα απολαύσεις μία θάλασσα 5 χλμ. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ πέρα στον ορίζοντα θα δεις να αχνοφαίνεται η Σκύρος. 

Στόμιο

Η συνέχεια της Μουρτερής και πάνω κάτω σε παρόμοιο mood. Θα μου πεις “Καλά ρε μεγάλε, σέρφερ είμαστε και μας προτείνεις τέτοιες παραλίες;” και θα έχεις ένα δίκιο, αλλά εδώ μιλάμε για τη δική μας Καλιφόρνια. Αν κοιτάξεις αριστερά βλέπεις την Κύμη, αν κοιτάξεις ευθεία την Σκύρο και αν κοιτάξεις δεξιά θα δεις την Μουρτερή, ενώ… δεν μπορώ να σου πω άλλα γιατί θα σου κάνω spoiler. Και δεν το θέλω.

Σουτσίνι

Οι εικόνες που θα συναντήσεις θα ΄ναι πρωτόγνορες. Βουνό να ενώνεται με θάλασσα και θάλασσα να ενώνεται με βουνό. Μέχρι να φτάσεις θα φωτογραφίσεις κάποια από τα ωραιότερα γκράφιτι που έχουν δει τα ματάκια σου, ενώ παράλληλα η φύση και τα ήρεμα νερά θα σε κουλάρουν απ’ όλη την βαβούρα της πόλης. Η φάση είναι λίγο χίπικη, αλλά καλοκαίρι είναι και τα γουστάρουμε κάτι τέτοια. Και είναι και Κύμη ρε φίλε, τρόπος ζωής.

Χιλιαδού

Μιλάμε, ουσιαστικά, για το καμάρι του νησιού. Απέχει μια ώρα περίπου από την Χαλκίδα, έχει οικογενειάρχες, έχει γυμνιστές και γενικά έχει όλο τον καλό κοσμάκη. Παίζει τρελά το κάμπινγκ στο μέρος, ενώ η παραλία είναι τόσο οργανωμένη που έχει μέχρι και τον δικό της Όμιλο Φίλων Χιλιαδούς, ο οποίος ενημερώνει συχνά τους επισκέπτες του για ό,τι παίζει τριγύρω.

Χερόμυλος

Ξεχασμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, κρυμένη από τις αγαπημένες Πετριές, βρίσκεται η ωραιότερη παραλία που έχω πάει μέχρι στιγμής στην Εύβοια. Αν γουστάρεις μπιτσόμπαρα και φασαρία είσαι σε λάθος μέρος, ενώ αν ανήκεις στην κατηγορία μπανάκι-βιβλιαράκι-μπύρα-μωρουλίνι τότε βρήκες τον παράδεισό σου. Αν και έχει ζόρικη διαδρομή μέχρι να φτάσεις, πίστεψέ με δεν θα χάσεις. Πάλι δεν θέλω να σου κάνω spoiler στο τι θα συναντήσεις, ρε διάολε. Θέλω να το δεις μόνος σου.

Κάλαμος

Αρχικά, αν μισείς τις ρακέτες (όπως εγώ), δύσκολα θα επιβιώσεις εδώ (έχει και λίγη καγκουριά, βλέπεις). Ωστόσο, η παραλία τα έχει όλα και πρωτίστως δεν έχει ποτέ κύμα. Βουτιές από ψηλά κάνεις ελεύθερα, ενώ έχει και γαμάτα μαγαζιά για να μην ξενερώσεις που αποχωρίστηκες την Αθήνα.

Κορασίδα

Βρίσκεται δίπλα στον Κάλαμο και έχει θέα που θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου. Αν θελήσεις να μείνεις έχει τρομερά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ τα βότσαλα – κουφέτα που έχει θα κοσμήσουν σίγουρα την τραπεζαρία του σπιτιού σου, καθώς θα τα μαζεύεις με μανία. Αυτή η θέα όμως αδελφέ, αυτή η θέα…

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Περιμένω προτάσεις και φωτογραφίες για το δεύτερο μέρος…