Ξέρουμε, ξέρουμε…

Μπήκες μέσα στο άρθρο μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσεις ότι ο τύπος έκανε ό,τι έκανε και πλήρωσε γι’ αυτό τα μαλλιοκέφαλά του. Για να διώξουμε ευθύς εξαρχής την προκατάληψή σου, θα σου αραδιάσουμε την τιμή του συνολικού εγχειρήματος προτού προχωρήσουμε στην παρουσίασή του: 13.000 ευρώπουλα. Ποσό που δύσκολα παίζει σε κάποιον νεοελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, το οποίο ωστόσο αν τα βάλεις κάτω και αναλογιστείς το είδος της επένδυσης που κάνεις για την ατομάρα σου, θα σε πείσει ότι εύκολα θα τα χαλαλούσες…

Λύσαμε τα της τιμής, έχουμε και λέμε τώρα:

Ο Zach Both είναι ένας νεαρός κινηματογραφιστής ο οποίος έχει μία εμμονή με το… ταξιδεύειν. “Πώς θα ικανοποιήσω τη λαιμαργία μου για ταξίδια;“, σκέφτηκε κάπου μέσα στο 2015, “θα αγοράσω ένα βανάκι, θα του αλλάξω τα φώτα και θα το μετατρέψω σε μίνι-τροχόσπιτο για να μπορώ να πηγαίνω όπου κατεβάζει η κούτρα μου“, απάντησε.

Και κάπως έτσι, δημιούργησε αυτό:

Έκτοτε, έχει “οργώσει” μέσα σε αυτό τη Βόρεια Αμερική και μαγκιά του, γιατί πέρα από τα κάκαλα που απαιτεί μια τέτοια κίνηση, είναι βέβαιο πως έχει καταφέρει να κάνει απόσβεση μεγάλου μέρους των 13.000 ευρώ, εξοικονομώντας τα δολάρια που θα “τάιζε” τα επιμέρους χόστελς και ξενοδοχεία.

Αλλά η μεγαλύτερή του μαγκιά είναι άλλη: Ο φίλος έκατσε και δημιούργησε ένα σάιτ, το thevanual.com στο οποίο κάθεται και αναλύει βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρεις να δημιουργήσεις ΚΙ ΕΣΥ το ταξιδιωτικό σου βανάκι!

Από την αγορά του κατάλληλου οχήματος και την κατασκευή ενός λειτουργικότατου εσωτερικού χώρου:

… μέχρι εμπειρικές συμβουλές για το πώς θα μπορέσεις να απολαύσεις στο έπακρο τις εξορμήσεις σου με ένα αντίστοιχο βανάκι, ο τίμιος ο Zach απευθύνεται σε οποιονδήποτε εκεί έξω πιάνουν τα χέρια του (το λέμε, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις ανδρών που δεν μπορούν να αλλάξουν λάμπα χωρίς manual…) και τον προσκαλεί στον μαγικό εκείνο κόσμο όπου λίγη θέληση, λίγη τρέλα και μπόλικη καύλα για χιλιόμετρα κι εικόνες, αρκούν για να έχεις ένα μόνιμο χαμόγελο ΝΑ laugh