Κάποιοι περνούν κι απλά προσπερνούν. Κάποιοι άλλοι, όμως, με ένα κινητό ή μια φωτογραφική στο χέρι όταν βγαίνουν βόλτα στην πόλη ζουν κι αναπνέουν για τη στιγμή που θα ανακαλύψουν τη φωτογραφία της ημέρας. 

H φωτογραφία του δρόμου κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις τάξεις των γουστόζων της φωτογραφίας και η τάση αυτή αποτυπώνεται φυσικά και στο κατεξοχήν φωτογραφικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram.

Ρίξαμε μια ματια εκεί έξω για να βρούμε ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά… δρόμικα ντοκουμέντα ανά τον κόσμο και σας τα παρουσιάζουμε.


H Νέα Υόρκη είναι πανέμορφη και γι’ αυτό φροντίζουν τα πάμπολλά της αξιοθέατα. Η Paola Franqui, ενισχύει την ομορφιά της και με τις μικροστιγμές της πόλης, όπως αυτή εδώ στην κινέζικη συνοικία.


Στη Μόσχα ισχύει απόλυτα το “Love is in the air και όχι μόνο εκεί”. Ο Ρώσος instagramer Eugene Ivanov βρίσκει τις κατάλληλες γωνίες και μας το επαληθεύει μέσα από τα ατίθασα “γούτσου-γούτσου” στο μοσχοβίτικο μετρό.


Η Dania Hany, παίζει με το φως, το σκοτάδι και τρεις αντρικές φιγούρες στους δρόμους του Καΐρου.


Η ζωή μπορεί να κυλάει στο τσακ-μπαμ, αλλά στο Μεξικό πάντα υπάρχει χρόνος για λίγο καλλωπισμό. Έστω και υπαίθριο. Muchos gracias, Luis Cárdenas smiley


O Markus Andersen από το “πιο-μακρινό-πεθαίνεις” Σίδνεϋ, μας προσφέρει ένα καταπληκτικό φωτογραφικό-ηλικιακό κοντράστ.


H Πορτορικανή Jomayra Texeira κατάφερε να χωρέσει μέσα σε ένα και μόνο κάδρο, τα… αχώρεστα. Και μπράβο της, δηλαδή!


Ο Joe Penney, ναι μεν εργάζεται στη δυτική Αφρική ως φωτογράφος του Reuters, ωστόσο συχνά-πυκνά μας μεταφέρει την καθημερινότητα της περιοχής και μέσα από τα ποσταρίσματά του στο Instagram.


Συνεχόμενα κι ατελείωτα παλαμάκια για τον Nicanor García και την εξωπραγματική του φωτογραφία από τα στενά της Barri Gotic στην Βαρκελώνη.


Διχρωμία κι αφωνία“, θα μπορούσε να τιτλοφορείται η φωτογραφία του Gareth Pon από την αγορά του Ντουμπάι.


Στη παριζιάνικη γέφυρα των στεναγμών και των λουκέτων (aka ” Pont des Arts”), μας ταξιδεύει η Shannon Ferguson.


Φωτογραφικό σουλατσάρισμα ΤΕΛΟΣ, με μια στάση στο Μουμπάι. Καλλιτέχνης αγνοείται, την “αλιεύσαμε” από το λογαριασμό Mumbai Paused.