Μη στεναχωριέσαι που τελείωσε το καλοκαίρι και φυσικά μη ξενερώνεις όταν λες 46 Αυγούστου, ενώ είναι 16 Οκτωβρίου. Ανά πάσα στιγμή, να έχεις έτοιμη τη βαλίτσα σου, γιατί ποτέ δε ξέρεις. Ο τζόγος υπάρχει ακόμα, όπως και η πιθανή κληρονομιά κάποιου μακρινού συγγενή (χτυπάμε ξύλο). Αν πάλι ανήκεις στην τίμια κατηγορία των ανθρώπων που κρατούν καβάτζα για τις διακοπές τους, τότε το Provocateur βρίσκεται στο πλευρό σου.

Ψάξαμε, βρήκαμε, δακρύσαμε (για το κόστος) και καταλήξαμε σε 6 ξενοδοχεία διαφορετικά από όσα ξέρεις. Πάμε να τα δούμε: 

1. Sextantio Della Civita Della Grotte (Μatera, Italy)

Αν είσαι λάτρης του αρχαίου πολιτισμού (πχ Αγάλματα, Μνημεία) και γενικότερα γουστάρεις ό,τι έχει να κάνει σχέση με αυτό τότε εδώ είσαι. 5 ώρες μακριά από το αεροδρόμιο της Ρώμης το σκηνικό αλλάζει και η ιστορία της Αρχαίας Ιταλίας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. 

2. Awasi Patagonia (Torres del Paine, Chile)

Για να κερδίσεις και πάλι λίγο από την ιδιωτική ζωή που νιώθεις ότι έχεις χάσει τότε πετάξου μέχρι την Παταγονία. Τα δάση, οι λίμνες και το Εθνικό Πάρκο θα σε χαλαρώσουν και θα ξεχάσεις για λίγο καιρό τα Social Media. 

[gallery-54]

3. Fasano Las Piedras (Punta del Este, Uruguay)

Στο ίδιο στυλ κυμαίνονται και τα παραδοσιακά ”ράντζα” στην Ουρουγουάη, ιδανικά για να περάσεις το μήνα του μέλιτος. Πάντως δεν πρέπει να ‘ναι και πολύ φθηνό, εδώ που τα λέμε.

4. Amangiri Hotel (Lake Powell, Utah)

Ίσως να είναι η λίμνη Lake που περνάει δίπλα από το ξενοδοχείο. Ίσως να είναι τα Gourmet εστιατόρια του ή τα τεράστια Spa του, τότε βρήκες το σωστό μέρος που σου αντιστοιχεί.

[gallery-56]

5. Sujan Rajmahal Palace (Jaipur, India)

Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Ινδίας είναι το παλάτι Sujan Rajmahal, το οποίο χαρακτηρίζεται και ως ο θησαυρός της χώρας. Μπορείς να χαλαρώσεις διαβάζοντας ιστορίες για τον πολιτισμό, καθώς και μύθοι που υπάρχουν για το συγκεκριμένο μέρος.

6. Goldeneye Hotel (Ocho Rios, Jamaica)

Για να κλείσουμε βρήκαμε το καλύτερο μέρος που έχουνε ξαναδεί τα προβοκατόρικα μάτια μας. Τζαμάικα και τα μυαλά μας πονάνε. Ηρεμία, φύση, χαλάρωση όλα σε ένα ξενοδοχείο. Η χώρα του Μπόμπ Μάρλει σε περιμένει. Μάγκες ετοιμάστε βαλίτσα. Φύγαμε…