Πέμπτη μεσημέρι στο γραφείο κι ενώ οι ώρες μέχρι το σαββατοκύριακο τσουλάνε νωχελικά, βλέπουμε ξαφνικά τον Γιάννη να περπατάει καμαρωτός προς την έξοδο και να μας πετάει χαμογελαστός ένα αμίμητο: “Καλό σουκού, παιδιά!”. Και πάνω που νομίζαμε ότι παίζει με τον πόνο μας, μας εξηγεί ότι φεύγει για τριήμερο.

-“Και πού πας ρε ψηλέ;”

-“Φεύγω για λίμνη Πλαστήρα με τα παιδιά από την ομάδα“…

Τραβήξαμε το μαχαίρι από την καρδιά, μείναμε να κοιτάζουμε το ημερολόγιο μας που είχε κολλήσει στην ένδειξη “Πέμπτη” και τον αποχαιρετίσαμε. Δεν θα τον αφήναμε έτσι, όμως. “Φρόντισε να μας φέρεις υλικό από τις εξορμήσεις σας όταν γυρίσεις, μήπως σας κάνουμε κανά αφιέρωμα.”

Γύρισε τη Δευτέρα, κρατώντας την υπόσχεσή του κι ένα στικάκι τίγκα από φωτογραφίες και βίντεο. Στιγμιότυπα από τον Γιάννη και την παρέα του να “πατάνε” με τις τζιπάρες τους, δρόμους απάτητους από τα κοινά, θνητά ΙΧ.  Ζηλέψαμε λίγο, δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε. Κι ερεθιστήκαμε. Τόσο, που τον παρακαλέσαμε να μας δώσει το τηλέφωνο του Γιώργου, του εμπνευστή αυτής της αεικίνητης γκρούπας ορεσίβιων του σαββατοκύριακου.

Βάλε μας στο κλίμα, Γιώργο…
Έχουμε και λέμε: Είμαστε μια παρέα από φίλους (κάποιοι ήμαστε από την αρχή, κάποιοι γίναμε στην πορεία) που αγαπάμε το βουνό και την αίσθηση ελευθερίας που δίνει στον άνθρωπο. Σκοπός μας είναι να χαράζουμε τη δική μας πορεία, μια πορεία που αρχίζει πάντα εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Εκεί που μπορούν να πάνε οι λίγοι, εκεί που αρχίζει η ομορφιά της φύσης, εκεί που ξεχνάς τα πάντα. Σιγά-σιγά, φτιάξαμε τη μικρή μας ομάδα, η οποία έχει το όνομα “4×4 Join the Club”. Μέσα από αυτή συζητάμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και όλοι μαζί πραγματοποιούμε κάθε μας εξόρμηση.

Και γιατί εξορμήσεις με τα τζιπ σας και όχι κάτι άλλο;
Όλοι στο Club είμαστε άνθρωποι με υποχρεώσεις –επαγγελματικές και προσωπικές. Η συμμετοχή μας στην ομάδα αυτή, ο σχεδιασμός μιας εκδρομής, το διάβασμα του road-book, η φυσική δοκιμή πολλές φορές μιας άγνωστης διαδρομής, η ομαδικότητα στην αντιμετώπιση μιας δυσκολίας (ένα πεσμένο δέντρο, η βοήθεια σε ένα αυτοκίνητο της ομάδας που μπορεί να έχει κολλήσει στη λάσπη και το χιόνι) είναι η άμυνά μας στο άγχος και στις πιέσεις της καθημερινής μας ζωής. Άλλωστε, το έπαθλο είναι πάντα μεγάλο: η κατάκτηση μιας κορυφής, η θέα του ορίζοντα από ψηλά και οι ήρεμοι ήχοι του δάσους. Αυτή είναι για εμάς η «ψυχοθεραπεία» μας!

4×4

Ένας Προβοκάτορας παίρνει τον “κακό” τον δρόμο απολαμβάνοντας τη ζωή έξω από τα ασφάλτινα μονοπάτια -> http://bit.ly/Off_Road_Madness

Posted by Provocateur on Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ποιο μέρος από όλα όσα έχετε επισκεφθεί ήταν το πιο… προβοκατόρικο;
Η πρώτη οργανωμένη εξόρμηση, με roadbook από το περιοδικό “Drive 4×4”, ήταν στο, αγαπημένο βουνό του club, το όρος Καντήλι στην Εύβοια, το 2001. Μετά από αυτήν, δεν ξέρω ποια να πρωτοθυμηθώ… Δίρφυς, Βαρδούσια, Ελικώνας, Παρνασσός, Γεράνεια, Οίτη, Καλλίδρομο, Γκιώνα, Μαίναλο, Πάρνωνας, Ταϋγετος, Τυμφρηστός, Καλιακούδα, Άγραφα, Μαυροβούνι, Πήλιο, Όλυμπος, Κίσσαβος, Τζουμέρκα, Αττική κι άλλες πολλές ακόμα. Η πιο… προβοκατόρικη, όμως, νομίζω πως ήταν η εξόρμηση “Πήλιο-Πρέσπες”. Την κάναμε πέρυσι και διασχίσαμε την Ελλάδα διαγώνια μέσω 7 βουνών.

Πες μας και λίγα λόγια για το παρεάκι σας… Σας φέρνει πιο κοντά η κάθε εξόρμηση;
Το Club είναι αλήθεια πως έχει χτίσει δυνατές φιλίες που μας ακολουθούν και στην υπόλοιπη ζωή. Το μοίρασμα μιας δυσκολίας σε μια πορεία μέσα από την κοίτη ενός ποταμού, η χαρά του pic-nic σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος και το κρασί που έχουμε πιει στην απλή ταβέρνα του χωριού που συναντήσαμε, μας έχουν δέσει με τρόπο μοναδικό. Όλα  αυά τα όμορφα που έχουμε να θυμόμαστε, έχουν αντισταθμίσει και υποσκελίσει τις όποιες διαφορετικές απόψεις που ενδεχομένως ακούγονται μεταξύ μας καμιά φορά –και που πρέπει να υπάρχουν, άλλωστε, σε κάθε ζωντανή παρέα.
 

Μια τελευταία ερώτηση και σε αφήνω στην ησυχία σου: Χωράνε άλλοι στις περιπέτειές σας;
Η παρέα μας είναι πάντα ανοικτή σε όλους εκείνους που αγαπάνε το βουνό και την οδήγηση σε αυτό. Όσοι συμμετέχουν στις εξορμήσεις μας, αναγκαστικά θα πάρουν μαζί μας τον «κακό» το δρόμο ο οποίος όμως οδηγεί σε διέξοδο. Σε αυτή τη διέξοδο που ψάχνουμε όλοι μέσα στη τρέλα αυτή που ζούμε. Μοναδικά προ-απαιτούμενα, ο σεβασμός στη φύση και στην ασφάλεια του εαυτού μας αλλά και του διπλανού μας.

Ζήστε το κι εσείς μαζί τους, μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν…

[gallery-39]