Όταν η φύση προσφέρει θέαμα: Η καταβόθρα του Thor

Σαν να πας στο Oregon, να έχεις το νου σου στις θάλασσες!

Όταν η φύση προσφέρει θέαμα: Η καταβόθρα του Thor

Σαν να πας στο Oregon, να έχεις το νου σου στις θάλασσες!

Φτάνοντας προς το δυτικό άκρο του Siuslaw National Forest του Όρεγκον, το παράλιο μέτωπο που απλώνεται μπροστά στον Ειρηνικό ωκεανό  είναι άγριο και ιδιαίτερα βραχώδες. Εκεί βρίσκεται και το ακρωτήριο της Αγίας Περπέτουα.

Το όνομα του ακρωτηρίου οφείλεται στον καπετάνιο James Cook, ο οποίος στις  7 Μαρτίου του 1778 ψάχνοντας να βρει το Βορειοδυτικό πέρασμα του Ειρηνικού πέρασε από το σημείο αυτό και ήταν ανήμερα της εορτής της Αγίας Περπέτουα, εξ ου και το όνομα.Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του ακρωτηρίου  είναι η καταβόθρα του Thor. Πρόκειται για μία τεράστια τρύπα στους βράχους των παραλίων της  βορειοδυτικής ακτής όπου τα κύματα του Ειρηνικού εισβάλουν  όταν η παλίρροια ανεβάζει τα νερά ή οι καταιγίδες λόγω των ανέμων δημιουργούν τεράστια κύματα.

Το θέαμα είναι εξαιρετικό και επιβλητικό, όμως δεν είναι και ακίνδυνο. Όταν τα κύματα καταφθάνουν στα βράχια έχουν ταχύτητα 50 και 60 χιλιομέτρων. Οι επισκέπτες προσπαθούν να πλησιάσουν το στόμιο της καταβόθρας και να τραβήξουν φωτογραφίες όσο μπορούν χρονικά πιο κοντά στην κορύφωση του θεάματος.


 

Το βάθος της  δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, είναι περίπου 6-7 μέτρα, αλλά εάν παρασυρθεί κάποιος μέσα της είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να διασωθεί. Το πιο παραπλανητικό αυτού του φαινομένου είναι ότι πριν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να αρχίσουν να εισρέουν  τα κύματα στην καταβόθρα, επικρατεί απόλυτη ησυχία στο τοπίο πράγμα  που δίνει λάθος σήμα  σιγουριάς στους επισκέπτες αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ατυχήματος     

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα