Φτάνοντας προς το δυτικό άκρο του Siuslaw National Forest του Όρεγκον, το παράλιο μέτωπο που απλώνεται μπροστά στον Ειρηνικό ωκεανό είναι άγριο και ιδιαίτερα βραχώδες. Εκεί βρίσκεται και το ακρωτήριο της Αγίας Περπέτουα.

Το όνομα του ακρωτηρίου οφείλεται στον καπετάνιο James Cook, ο οποίος στις 7 Μαρτίου του 1778, ψάχνοντας να βρει το Βορειοδυτικό πέρασμα του Ειρηνικού, πέρασε από το σημείο αυτό ανήμερα της Αγίας Περπέτουα.


Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του ακρωτηρίου  είναι η καταβόθρα του Thor. Πρόκειται για μία τεράστια τρύπα, στους βράχους των παραλίων της βορειοδυτικής ακτής όπου τα κύματα του Ειρηνικού εισβάλουν όταν η παλίρροια ανεβάζει τα νερά ή οι καταιγίδες λόγω των ανέμων δημιουργούν τεράστια κύματα.

Το θέαμα είναι εξαιρετικό, επιβλητικό και εντελώς επικίνδυνο. Όταν τα κύματα καταφθάνουν στα βράχια, έχουν ταχύτητα 50 και 60 χιλιομέτρων. Οι επισκέπτες, προσπαθούν να πλησιάσουν το στόμιο της καταβόθρας και να τραβήξουν φωτογραφίες, όσο μπορούν πιο κοντά χρονικά πιο στην κορύφωση του θεάματος.

Το βάθος της  δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, στην περίπτωση όμως που κάποιος παρασυρθεί μέσα της, είναι εντελώς βέβαιο ότι δεν θα διασωθεί. Το πιο παραπλανητικό αυτού του φαινομένου είναι ότι, πριν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να αρχίσουν να εισρέουν τα κύματα στην καταβόθρα, επικρατεί απόλυτη ησυχία στο τοπίο, γεγονός που δίνει λάθος σήμα σιγουριάς στους επισκέπτες, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ατυχήματος