Την ιδέα την έριξε στο τραπέζι ο Luke Fraser. “Σε τρία χρόνια που τελειώνουμε το λύκειο και προτού ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας στο πανεπιστήμιο, λέω να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Τι λες;”. Ο έτερος της υπόθεσης, ο Bubby Vernon, αφού το σκέφτηκε για κάμποσα κλάσματα του δευτερολέπτου, είπε το “ναι” και κάπως έτσι οι δύο έφηβοι από τις ΗΠΑ ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το πρώτο και ενδεχομένως το καλύτερο trip της ζωής τους.

Αφού, λοιπόν, κανόνισαν όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, ξεκίνησαν την περιπέτειά τους τον περασμένο Ιανουάριο με αφετηρία τη Νέα Ζηλανδία. Από εκεί, “πετάχτηκαν” ως την Αυστραλία και την Ινδονησία, ενώ το road trip συνεχίστηκε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Εκτός από τις εμπειρίες, συνέλεξαν περισσότερα από 1.900 βίντεο και 2.500 φωτογραφίες. Το υλικό αυτό, έγινε η πρώτη ύλη για τη δημιουργία του παρακάτω βίντεο, που φέρει ως τίτλο “10 Λόγοι για να Ταξιδέψεις”. Στόχος του; Να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει άλλα άτομα της ηλικίας τους να κάνουν πραγματικότητα τα ταξίδια της ζωής τους. Τα μικρά και τα μεγάλα.

10 Reasons to Travel from Luke Fraser on Vimeo.