Όλο το καλοκαίρι ζήσαμε ένα ντέρμπι. Μεγάλης Εθνικής σημασίας, σωτηρίας και δανεισμού. Τελικός Eurogroup κι όπως ήταν φυσικό πιτσαρίες και σουβλατζίδικα πήραν φωτιά. Ματσάκι που δεν είχε “ήμουν παραλία”, “πήγαμε νωρίς διακοπές φέτος” και “δούλευα”. Όλοι, στον αγώνα που έπρεπε να λήξει με συμβιβασμό και δεν είχε παράταση. 

Αυτές τις δύσκολες για τη πατρίδα ώρες λοιπόν (να ‘ταν μόνο αυτές), τα ξενύχτια που κάποτε συνοδεύονταν από παρέες, μπίρες και εθνικές διακρίσεις έχουν μετατραπεί σε άφραγκο ξεροσταλιάσμα μπρος σε έκτακτα δελτία.

Τα καλοκαίρια, όμως, δεν ήταν πάντα έτσι και ευτυχώς υπάρχουν αυτοί που μας το θυμίζουν. 

Ήδη από το pre-game, ο κόσμος χωρίς πίστη και ελπίδα είχε δεχθεί ακόμα ένα πλήγμα στο ηθικό του. Ψήφισε “ΟΧΙ” και παρά τις υποσχέσεις, ο αγαπημένος τους Γιάνης οδηγήθηκε σε αυτοεξορία. Η ιστορία έγραψε Αίγινα, το Μπούρτζι του 2015. 

Ο Γιάνης πήγε να κάνει παρέα στον Ευτύχη, τον αγαπημένο της προηγούμενης εβδομάδας που μαζί με τους υπόλοιπους που αναζητούμε (προτείνετε κι εσείς τους δικούς σας στα σχόλια) θα απολαύσουν μαγικά αυτό το μοναδικό-ελληνικό-καλοκαίρι. 

Πάμε να δούμε όμως γρήγορα πως “αίγινε” ο Γιάνης και φέτος θα κάνει το YOLO του: 

Γεννήθηκε στο Μπελ Ερ πριν από 54 χρόνια

https://www.youtube.com/watch?v=s0IG4jREsvs

Απελπισμένος, στα 18 του την κάνει στα ξένα. Σπουδάζει οικονομικό Χόγκουαρτς, με έμφαση στη “δημιουργική ασάφεια” και αποφοιτά με κατεύθυνση να αλλάξει αυτός τον κόσμο και όχι αυτός εκείνον ή όπως λέει “εκείνος αυτόν το κόσμο”.
 

Η φάση στραβώνει και το πράγμα δεν πηγαίνει ακριβώς έτσι. Πέφτει για ύπνο γεμάτος ελπίδα
 

και ξυπνά βυθισμένος στη μπλογκόσφαιρα. Με πανικό, σα να βγήκε από εφιάλτη, προμηνύει σεισμούς, ακραία καιρικά φαινόμενα και capital controls. Aσταμάτητα μέχρι την ανακήρυξη του σε protagon και προφήτη.
 

Η πηγαία αυτοπεποίθηση του έχει χτυπήσει κόκκινο και έτσι στα καπάκια εκδίδει “Μνημονιακή Ελλάδα” πετυχαίνοντας ταυτόχρονο best seller σε Ψαρού, Πόρτο Χέλι και Ελούντα.


Σε μια άλλη ήπειρο, η profile pic που κάποτε τον έκανε γνωστό, δίνεται πλέον ως δωροαφίσα σε κάθε τεξανό απόφοιτο οικονομολόγο.


Η μέρα που θα βγει από το σπίτι, συνειδητοποιώντας πως η πολιτική είναι πιο κοντά κι από το περίπτερο της γειτονιάς του, δεν θα αργήσει.
 

Γεμάτος δημιουργικό οίστρο και τεράστια αγωνία, μελοποιεί το “Γενναίο Κούρεμα”. Μια προφητεία που κουβαλά χρόνια.
 

Στο μυαλό του, η αυτοπραγμάτωση δεν είναι άλλη μια βαθμίδα στη πυραμίδα του Μάσλοου. Ατάκες, χαμόγελα και παιχνιδιάρικα βλέμματα γίνονται πρωινή ρουτίνα στον καθρέπτη. Είναι αυτός που θα γοητεύσει την Ευρώπη ή όπως λέει “η Ευρώπη εκείνον και εκείνος την Ευρώπη”.
 

Δηλώνει πως “Το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει την αγάπη” και ανακηρύσσεται σε εθνικό ήρωα. Αυτόματα. 


Και συνεχίζει κ@υλωμένος
 

παρά τις αντιπάθειες που καλλιεργούνται 


Τα κρύα βράδια των Βρυξελλών, η Άνγκελα δεν είναι πια μόνη. Εκείνος δίπλα της, ανανεώνει συνέχεια τα ραντεβού μέχρι η σχέση να καταστεί βιώσιμη.


Στη πατρίδα, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών βλέπουν να ξεπροβάλλει στην είσοδο ο πανίσχυρος Mr. Proper.
 

Ενώ η Κριστίν, πρώτη φορά μετά το πρώτο μνημόνιο, νιώθει και πάλι το σεξ-απιλ να κυλά στο ηλιοκαμένο κορμί της. Ο κρυφός πόθος για βίτσια αποκαλύπτεται απ’ την ταυτόχρονη απάντηση “δερμάτινο εσύ – πέτσινο εγώ” που είδαμε στα πρώτα τους ραντεβού.
 


Στο μεσοδιάστημα, σε μια βραδιά γεμάτη λευκό κρασί κι Ακρόπολη, ανακαλύπτει πως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι το πιο απλό θέμα στον πλανήτη γη. Βάζει κάτι απο Κόπολα σε DVD και γεμάτος ενθουσιασμό συντάσσει την πρόταση περί φοροπρακτόρων τουριστών και ντόπιων. 

Παρόλη την απέχθεια του σε νταούλια και εθνικά ντέρτια ξέρει πως όλη η Ευρώπη είναι δική του. Οι ομιλίες του ανά το κόσμο ξεπουλάνε πιο γρήγορα κι από iPhone 6.

“Εισέρχεται επί τούτο κι από δεξιά”, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, μπροστά στη ταλαιπωρημένη πλευρά της Ακρόπολης. Δηλώνει στον πωρωμένο λαό του πως το Μνημόνιο 1, 2 και 3, θα κυκλοφορήσει σε τριπλή κασετίνα από τις εκδόσεις Σειρηνάκη.


Η φήμη του εξαπλώνεται, οι κοινές παραστάσεις με το σύντροφο Αλέξη είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού περιμένουν το HBO να παίξει ολόκληρη τη σειρά 

όσο εκείνος χρησιμοποιεί σκακιστικά τη “θεωρία των παιγνίων” για να φέρει τη λύση που μέχρι κι ο εμπνευστής της θεωρίας, Steve Nash, δεν κατάφερε να σκεφτεί.

Γυρίζει το “ΝΑΙ – ΟΧΙ” σε “Επιβάλουμε – ΝΑΙ” κι αποχωρεί περήφανα.  

Φτάνει Αίγινα έχοντας πάρει μαζί του το μόνο αθλητικό (με ελαστίνη) t-shirt της κυβέρνησης κι αφήνοντας το σύντροφο Τσακαλώτο να παίξει Μπάγερν-Μπαρτσα χωρίς -παρακαλώ- Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρεζ.

Λίγο αργότερα τουιτάρει σε κεφαλαία για να νιώσουμε ελληνικό καλοκαίρι:

 

Και ηρεμεί σε πεζά έχοντας προλάβει όλες τις πιθανές ερμηνείες:

 

Θενκ γιου και καλά μπάνια σύντροφε Γιάνη. Τα λέμε στο party!