Ήταν αρχές του 20ου αιώνα όταν τα αυτοκίνητα άρχισαν να μπαίνουν για τα καλά στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Και από την αρχή φάνηκε ότι θα κατακτούσαν τον πλανήτη. Ωστόσο ίσως αυτό να μην είχε συμβεί, αν δεν είχαν γίνει και μερικές αλλαγές στην πορεία. Αλλαγές που μας έκαναν να κολλήσουμε με τα τετράτροχα.

Βλέπεις, ναι μεν τα αυτοκίνητα στο ξεκίνημά τους, έκαναν τις αποστάσεις να μοιάζουν παιχνιδάκι, αλλά κατά τα άλλα δεν πρόσφεραν τίποτα στην ανθρώπινη αισθητική. Ήταν ουσιαστικά τέσσερις ρόδες πάνω σε ένα κουτί. Τόσο άσχημα.

Ωστόσο στα μέσα της δεκαετίας του ’30 άρχισε η επανάσταση του αυτοκινήτου. Και αυτή ξεκίνησε από το design. Και ένας από τους μεγάλους «επαναστάτες» ήταν το Talbot Lago T150C Cabriolet του 1936.

Ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε όχι απλά για να μεταφέρει τους επιβάτες του, αλλά και να τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Προχωρημένος σχεδιασμός για την εποχή του, γρήγορο, έβαλε στον auto-χάρτη τη sport λογική των αυτοκινήτων.

Και τώρα, 77 χρόνια μετά τη γέννηση του, ένα -από τα συνολικά 11- Talbot Lago T150C Cabriolet που κατασκευάστηκαν βγαίνει στο σφυρί. Στις 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης RM Auctions Art of the Automobile της Νέας Υόρκης, ένα τυχερός θα αποκτήσει ένα αυτοκίνητο έργο τέχνης, με τους ειδικούς να λένε ότι η τιμή του θα αγγίξει τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ.