Ήταν το 1972 όταν ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Francis Ford Coppola αποφασίζει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Mario Puzo με τίτλο «Godfather». 
 
Η επιτυχία που γνωρίζει η ταινία είναι μοναδική – τρία Όσκαρ, ρεκόρ εισπράξεων και τη γεννηση ενός ειδώλου του σινεμά, του Al Pacino. Και μπορεί από τότε να εχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια, ωστόσο ο Νονός και η οικογένειά του συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να προκαλούν συγκινήσεις. 
 
Και τώρα έχεις την ευκαιρία να μπεις στα άδυτα της οικογένειας Corleone, μέσα από τις εκδόσεις Taschen. Μετά την αρχικη έκδοση του βιβλίου «The Godfather Family Album», όπου η limited edition κόστιζε 4.000 ευρώ (!), ο εκδοτικός όμιλος αποφάσισε την επανακυκλοφορία του. 
Οι φωτογραφίες είναι του Steve Schapiro, ο οποίος βρέθηκε στα γυρίσματα της διάσημης τριλογίας του Coppola και κατέγραψε τις πιο συναρπαστικές στιγμές μπροστά, αλλά και πίσω από τις κάμερες. 
 
Στιγμές έντασεις, όπου ο διάσημος σκηνοθέτης καθοδηγεί τους πρωταγωνιστές του, αλλά και χαλάρωσης – με τον Marlon Brando να παίζει με τη γάτα του περιμένοντας να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. 
 
Το «The Godfather Family Album» κοστίζει 30 ευρώ και μπορείς να το παραγγείλεις εδώ