Δεν είναι ένας ακόμα γνωστός ηθοποιός του Hollywood. Είναι ένα αστέρι της μεγάλης οθόνης που μας έχει μεγαλώσει με τις ταινίες και την προσωπική του ζωή, έχει κάνει τα κοριτσάκια να λιώνουν στην εικόνα του και τα αγόρια να προσπαθούν να αντιγράψουν το στυλ του. Ναι, ο Brad Pitt είναι ένα είδωλο της γενιάς μας.

Ένα είδωλο που στο μυαλό των πιο πολλών ανθρώπων, θα είναι πάντα ο νέος ντετέκτιβ του «Seven», ο… αλήτης επαναστάτης του «Fight Club», ο ωραίος -και ανέκφραστος- στο «Meet Jo Black».

Όμως συνέβη και αυτό, που κανείς δεν σκεφτόταν. Ο Brad Pitt μεγάλωσε και έγινε τη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 50 ετών! Και αντί να γράψουμε για την έως τώρα πορεία του, προτιμήσαμε να θυμηθούμε τι είχε πει ο ίδιος στο περιοδικό Esquire πριν από 7 μήνες, όταν είχε γίνει γνωστό το πρόσφατο πρόβλημα υγείας της 38χρονης γυναίκας του.

Διάβασε όλα όσα είδε ο δημοσιογράφος που θα του έκανε μια ξεχωριστή συνέντευξη…

«Όταν συνάντησα τον Brad Pitt, μία ημέρα μετά το Πάσχα, φαινόταν τόσο κουρασμένος. Ήταν περισσότερο σκεπτικός από αυτό που μας είχε συνηθίσει. Μόλις είχε τελειώσει μια εβδομάδα ανοιξιάτικης ξεκούρασης με την οικογένειά του. Βρισκόταν βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα, στο κτήμα του, και το προηγούμενο βράδυ είχε κατασκηνώσει έξω. Μου είπε πως είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς, αφού είχε πολλή υγρασία. Είχαν κοιμηθεί σε σκηνές, μαζί με τα τέσσερα από τα έξι παιδιά του, παρέα επίσης με δύο από τους φίλους τους. Το πρωί, τους έβαλε όλους στο βαν και οδήγησε μέχρι το Λος Άντζελες.

“Ήταν και η Angelina;” ρώτησα.
“Ναι”, απάντησε. “Και η Angelina επίσης”.

Του είπα ότι την είχα τη γνώρισα πριν από μερικά χρόνια, όταν και έκανα ανάλυση του χαρακτήρα της για το Esquire. Είχε κάνει μια ταινία για τη σύζυγο του δολοφονημένου δημοσιογράφου Daniel Pearl, και το συμπέρασμα της ιστορίας μου ήταν πως, ενώ η 11η Σεπτεμβρίου, υποτίθεται θα μας έκανε όλους καλύτερα -καλύτερη χώρα και καλύτερους ανθρώπους- αυτό λειτούργησε τελικά μόνο για την Angelina Jolie. Το άρθρο έχει κερδίσει την αθανασία, σαν “Το χειρότερο προφίλ celebrity που γράφτηκε ποτέ”, και όταν το είπα στον σύντροφό της σε πρώτη φάση γέλασε, ενώ στη συνέχεια είπε ότι ελπίζει το Esquire να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τίτλο για το άρθρο που έγραφα για εκείνον. Στη συνέχεια σοβάρεψε. “Αλλά είχες δίκιο”, είπε. “Είχες δίκιο, έχεις δίκιο. Η Angelina είναι …. το καλύτερο άτομο…”!

Θυμήθηκα τη συνάντηση με την Angelina Jolie, πόσο λεπτή ήταν, πόση μπριζόλα έφαγε και πόσο κρασί ήπιε. Και πάνω απ ‘όλα, την απόλυτη αυτοκυριαρχία της. Απαντούσε σε κάθε ερώτημα που της έθεσα, αλλά ήταν το είδος του ατόμου που απαντούσε χωρίς καν, να αντιδρά. Ο Brad Pitt ήταν διαφορετικός. Ήταν, όπως πολλοί άνδρες, κολλημένοι μεταξύ οικογένειας και εργασίας. Την ημέρα που ήρθε πίσω στο Λος Άντζελες, αμέσως μετά τις διακοπές της άνοιξης, ήταν και η μέρα που ξεκίνησε να δουλεύει την νέα του ταινία με ζόμπι, “World War Z”, τα γυρίσματα της οποία θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι. Και ενώ ήταν ο star Brad Pitt, παράλληλα ήταν και ένας άντρας ντυμένος στα μαύρα, με σακούλες κάτω από τα μάτια λόγω του άγχους και της εξάντλησης, που μιλούσε γέρνοντας προς τα εμπρός, λυγίζοντας τη μέση, με τα χέρια διπλωμένα ανάμεσα στα πόδια του και είχε τη συνήθεια να επαναλαμβάνει τον εαυτό του μεταξύ μεγάλων παύσεων. “Είμαι χάλια στις συνεντεύξεις”, με είχε προειδοποιήσει, αλλά όταν άρχισε να μιλάει για την οικογένειά του, είπε δύο φορές, “δεν έχω γνωρίσει πιο ευτυχισμένη ζωή”, και το είπε με τέτοιο τρόπο, που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να τον αμφισβητήσω.

Αυτά συνέβησαν την 1η Απριλίου. Δεν ήξερα τότε αυτά που ξέρω τώρα, πως ένα μήνα νωρίτερα, η σύντροφός του, Angelina Jolie, ξεκίνησε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων με κατάληξη, ένα μήνα αργότερα, να επιλέξει την επέμβαση της διπλής μαστεκτομής. Μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες, μίλησα με αρκετούς από τους στενούς φίλους του Pitt. Θα πρέπει να γνώριζαν τι περνούσε το ζευγάρι, αλλά φυσικά ποτέ δεν μου είπαν. Ένας από αυτούς, όμως, μου τηλεφώνησε μετά την πρώτη μας συνέντευξη. Το όνομά του ήταν Frank Pollaro και είχε μιλήσει για την επιχείρηση επίπλων που είχε ξεκινήσει με τον Brad Pitt, αλλά και για την εξαιρετική “μάτια” του.

Αλλά ήθελε να μου πει κάτι ακόμη. Για αυτόν το λόγο, τηλεφώνησε στον Brad, και τον ρώτησε αν ήταν ελεύθερος να μιλήσει για τη σχέση του με την Angelina. Ο Pitt συμφώνησε και έτσι όταν με κάλεσε πίσω, μου είπε τι είχε δει στο σπίτι του Brad… “Μόλις μπήκα μέσα η Angelina στεκόταν εκεί και η Zahara (μία από τις κόρες τους) περπάτησε και είπε: ‘Μπαμπά, δεν πρόκειται να ξεκινήσεις να φιλιέσαι με τη μαμά πάλι, ε;’. Αυτός είναι ο Brad. Ένας τύπος που δεν έχει προσπαθήσει να κάνει σεξ με άλλες γυναίκες από τη στιγμή που γνώρισε την Angelina. Είναι τρελός γι ‘αυτήν, και αυτή είναι τρελή για αυτόν, με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά δουλεύει, αν δει ένα από τα παιδιά του να παίζει, από το παράθυρο που κάθεται θα σηκωθεί από την καρέκλα του για να το δώσει ένα φιλί. Και δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ την Angelina χωρίς κάποιο από τα παιδιά στην αγκαλιά της”.

Δεν έχουμε ιδέα για το πώς δύο άνθρωποι ζούνε μαζί, πολύ περισσότερο όταν οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι υποδείγματα επαγγελματία και αινιγματικοί στην ιδιωτική τους ζωή, που περιγράφονται από την κοινή γνώμη ως “Brangelina”. Αλλά εγώ θα πω το εξής: πριν από πολύ καιρό, ο Pitt άφησε το κολέγιο στο Μισούρι για να έρθει στο Λος Άντζελες και να παίξει σε ταινίες. Ο ίδιος επιμένει ότι δεν έψαχνε για τη δόξα, παρά μόνο για την αίσθηση της ζωής και της δυνατότητας να κάνει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που άφησε πίσω του. Ο ίδιος επιμένει ότι έψαχνε την χίμαιρα του Χόλιγουντ για κάτι πραγματικό. Σήμερα το πρωί, η μητέρα των παιδιών του, αποκάλυψε στην εφημερίδα New York Times, ότι ο Pitt ήταν συνεχώς δίπλα της “στο Κέντρο Μαστού Pink Lotus, όπου υποβλήθηκα σε επεξεργασία, για κάθε λεπτό από τις χειρουργικές επεμβάσεις.”

Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος, αλλά απλά πατέρας και ερωτευμένος άνδρας, για να ξέρεις ότι η ζωή δεν μπορεί να γίνει πιο πραγματική από αυτό».