Η χθεσινή δημοσκόπηση έφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περίοπτη πρώτη θέση δημοφιλίας μεταξύ των ψηφοφόρων της δεξιάς. Η πρωτιά αυτή δείχνει ότι ο Κυριάκος έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα συμπτώματα ψυχολογικής άμυνας απέναντι στις απαιτήσεις του άχαρου ρόλου που έχει αναλάβει ως Υπουργός.

Γιατί οι θέσεις του ήταν, από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ξεκάθαρες. Ήταν, δηλαδή, και παραμένει οπαδός της φιλελεύθερης πολιτικής και της ανοιχτής οικονομίας η οποία έχει ως βασική αρχή την έννοια του μικρότερου και συγχρόνου κράτους. Στο μεταξύ παρά τις διάφορες, κατά καιρούς, προβοκάτσιες εις βάρος του κατάφερε να παραμείνει cool. Ξεπέρασε την φήμη της οικογένειας του αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της δραστήριας αδελφή του ενώ ταυτόχρονα απαίτησε από το πολιτικό σύστημα να τον μετρήσει για τις δικές του απόψεις αλλά κυρίως από την άρθρωση του δικού του πολιτικού λόγου.

Ο Κυριάκος τελικά τα κατάφερε. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η χθεσινή δημοσκόπηση της GPO η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του newpost.gr. Με λίγα λόγια ο Υπουργός -με το καλύτερο στην κυριολεξία βιογραφικό από όλους τους υπόλοιπους βουλευτές- πέτυχε να αποσπάσει την θετική, για το πρόσωπο του, ομολογία σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης.

Στο δύσκολο πεδίο της πολιτικής ο cool Κυριάκος θα κριθεί από μια ουσιαστική παράμετρο: Από την αποτελεσματικότητας της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του κράτους αλλά και από την δόση της κοινωνική του ευαισθησίας.