Σε συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barrack Obama, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον τρόπο που δουλεύει η… «αμερικανική κυβέρνηση» στο πολυσυζητημένο σίριαλ του Netflix, House of Cards.

Στο ίδιο τραπέζι καθόταν οι… ηγέτες των τεχνολογικών κολοσσών των ΗΠΑ, όπως ο Tim Cook της Apple, ο Eric Schmidt της Google, αλλά και οι CEO των Twitter, Microsoft, Facebook, Salesforce, Etsy, Dropbox, Yahoo!, Zynga, Sherpa Global, Comcast, LinkedIn και AT&T.

Όσο οι κάμερες και οι φωτογράφοι ήταν μέσα στην αίθουσα, ο 52χρονος Πρόεδρος γύρισε στον CEO του Netflix, Reed Hastings,  που καθόταν δίπλα του και τον ρώτησε εάν έχει μαζί του κάποια νέα επεισόδια της σειράς House of Cards, που ο δεύτερος κύκλος της ξεκινά τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκδηλώσει τον θαυμασμό του για τον «γερουσιαστή Frank Underwood» που ενσαρκώνει ο Kevin Spacey. «Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο… αδίστακτα αποτελεσματικά» είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Είναι αλήθεια… Όταν είδα τον Spacey, είπα, αυτός ο άνθρωπος, φίλε, αυτός ο τύπος κάνει πολλά πράγματα». Ο Hastings χαμογέλασε και δεν έχασε την ευκαιρία να του προτείνει να κάνει ένα πέρασμα από τη σειρά.

Αξίζει, πάντως, να τονίσουμε πως ο Underwood, δεν είναι κανένας συμβατικός τύπος, ούτε η σειρά είναι από αυτές τις χαζοχουλιγουντιανές που αποθεώνουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Και το να εύχεται να έχει τέτοιους τύπους γύρω του, μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει κανείς. Όχι πως δεν θα έχει, μην είμαστε ρομαντικοί.

Αν θέλετε να μάθετε γιατί ο συγκεκριμένος χαρακτήρας θεωρείται κάτι σαν «σύγχρονος Μακιαβέλι» στις ΗΠΑ, πατήστε εδώ.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε πως οι ηγέτες των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών ζήτησαν από τον Obama να αλλάξει την πολιτική της NSA, σχετικά με τις παρακολουθήσεις.