Παρέλαση με «σπόνσορα» ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας δεν είχαμε διανοηθεί. Ο μοντέρνος υπουργός τα κατάφερε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν «μάσησε» και έσπασε χρόνια «ταμπού» που ήθελαν το στράτευμα να λειτουργεί υπο καθεστώς απόλυτου κρατικού ελέγχου, φέουδο του εκάστοτε υπουργού Αμυνας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όμως έκανε το μεγάλο βήμα. Σκέφτηκε απλά και έξυπνα, αφου όλα παίζονται στο χρηματιστήριο αξιών γιατί να μην παίξει και το στράτευμα. Εξάλλου πιθανόν να σκέφτηκε ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται και το αξιόμαχο του στρατεύματος. Για σκεφθείτε το λίγο. Άλλο πράγμα να κυκλοφορούν τα τανκς και να πετούν τα αεροπλάνα με κηροζίνη χορηγία Βαρδινογιάννη και άλλο απλώς να «φουλάρουν» στις αποθήκες της μονάδας. Μόνο που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άφησε το έργο του στη μέση.

Παραδείγματος χάρη θα έπρεπε οι ΟΥΚάδες να έχουν χορηγό εταιρείες μαγιό, βατραχοπέδιλων και μασκών, τα πεζοπόρα τμήματα γνωστές φίρμες υποδημάτων, οι πωλήσεις των οποίων θα εκτινάσσοταν, τα γυναικεία τμήματα να διαφημίζουν οίκους μόδας και πασίγνωστα κομμωτήρια, τα μαχητικά να «αφήνουν» στην ουρά τους δεμένο με σκοινάκι τον αντίστοιχο σπόνσορα που θα τιμούσε το ΟΧΙ προσφέροντας εκπτωτικά κουπόνια, τα άρματα μάχης επιχειρήσεις σιδήρου και ατσαλιού, η πυροσβεστική να σπονσάρεται απο εταιρείες πυρόσβεσης, το λιμενικό απο εταιρείες ιχθυεμπόρων και η αστυνομία απο «κονσόρτσιουμ» εταιριών βεγγαλικών.

Οι ΛΟΚατζήδες λόγω και παραστήματος θα μπορούσαν να σπονσάρονται απο γυμναστήρια και εταιρείες διατροφικών συμπληρωμάτων, οι τσολιάδες της προεδρικής φρουράς απο εταιρεία χειροποίητων τσαρουχιών και φουστανελών, ενω σε ένδειξη σεβασμού προς το παρελθόν θα επιτραπεί στους Μακεδονομάχους και τους ανάπηρους να παρελάσουν με το παλιό καθεστώς. Δηλαδή χωρίς σπόνσορες…
Είναι σίγουρο ότι με αυτή τη τακτική θα θέλουν όλο και περισσότεροι να παρελάσουν, αφού δαιμόνιοι «πράκτορες μοντέλων» θα ξεχωρίζουν τους καλύτερους και τις καλύτερες ώστε να τους προσφέρουν εργασία στο χώρο της μόδας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άνοιξε νέους δρόμους, έφερε νέες ιδέες. Και που να μάθουμε τι σχεδιάζει για την 25η Μαρτίου, τρέμε Κολοκοτρώνη…