Πολλές σειρές έχουν προσπαθήσει να γράψουν τη δική τους ιστορία στη μιρκή οθόνη. Άλλες με τη διάρκειά τους, άλλες με το σενάριό τους, άλλες με το γέλιο. Και αρκετές τα έχουν καταφέρει. Όμως καμία όπως αυτή – γιατί οι Simpsons δεν είναι μια απλή σειρά, είναι το απόλυτο show της τηλεόρασης. 

Πρόκειται για την πιο τρελή οικογένεια των ΗΠΑ, που εδώ και 24 χρόνια μας έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές και απίστευτο γέλιο. Ο Hommer, η Marge, ο Bart, η Lisa και η Maggie έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση το 1987 ως μίνι σκετς λίγο πριν τα διαλείμματα του The Tracey Ullman Show. Ωστόσο η μεγάλη στιγμή ήρθε τον Δεκέμβριο του 1989, όταν και απέκτησαν το δικό τους show. Και από τότε οι Simpsons δεν σταμάτησαν ποτέ να μας διασκεδάζουν. 

Και φυσικά να σαρώνουν τα βραβεία. Έως σήμερα έχουν κατακτήσει 25 Emmy Awards, 22 Annie Awards, ενώ το 1999 το περιοδικό Time αποφάσισε πως οι Simpsons είναι η κορυφαία σειρά του 20ου αιώνα. Και αν συνεχίσουν έτσι βάζουν υποψηφιότητα και για τον 21ο! 

Κάτι όχι και ακατόρθωτο αν σκεφτεί κανείς πως οι Simpsons βρίσκονται στην 25η σεζόν τους και οι δημιουργοί του δεν μοιάζουν ακόμα αποφασισμένοι να τους σταματήσουν. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Κανείς δεν έχει κουραστεί με την παράνοια του Hommer και τις τρέλες του Bart.