Είναι 26 ετών και ο κυρίαρχος στον κόσμο της Formula One. Είναι ένας superstar ο οποίος κερδίζει 12.000.000 ευρώ το χρόνο και σε λίγο καιρό θα ζήσει ένα συναίσθημα ανώτερο και από αυτό της κατάκτησης των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων – αυτό της πατρότητας. Ο λόγος για τον Sebastian Vettel.

Ο Γερμανός, που κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει μυστική την προσωπική του ζωή αποκάλυψε στη Γερμανική εφημερίδα «Bild» πως η μνηστή του Hanna Prater περιμένει το πρώτο τους παιδί, στις αρχές του 2014.

«Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν θέλουμε να ανακοινώσουμε κάτι περισσότερο» δήλωσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 στο δημοσιογράφο της εφήμερίδας «Bild».

Η γνωριμία του S. Vettel και της H. Prater ξεκίνησε από τα μαθητικά τους χρόνια και μένει στη σκιά της δημοσιότητας. Φέτος όμως για πρώτη φορά ο πιλότος της Red Bull έκανε μία αναφορά σε αυτήν όταν εξασφάλεισε το πρωτάθλημα στην Ινδία.

«Η σεζόν δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαινόταν» είπε στη συνέντευξη τύπου μετά το Ινδικό Grand Prix ο Vettel και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να σε κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανες. Η σύντροφός μου με βοήθησε πολύ να το ξεπεράσω όλο αυτό».

Από την άλλη πλευρά βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υποχρεωθεί να βάλει ο Dietrich Mateschitz (ιδιοκτήτης της Red Bull Racing) για την καταβολή των μπόνους που είχε τάξει στον Sebastian Vettel, αλλά και στους υπαλλήλους της Red Bull σε περίπτωση κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, το prim που θα εισπράξει ο Vettel για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του στην F1 ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 5 εκατομμύρια ευρώ!

Σημειώστε ότι οι ετήσιες απολαβές του 26χρονου Γερμανού ανέρχονται σε 12 εκατομμύρια ευρώ, όντας μόλις ο 4ος πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος του γκριντ, πίσω από τους Fernando Alonso (20 εκ.), Lewis Hamilton (20 εκ.) και Jenson Button (16 εκ.).

Κερδισμένοι από την υπόθεση όμως θα βγουν και οι όλοι όσοι εργάζονται στην ομάδα, οι οποίοι πέρα από το βασικό τους μισθό θα εισπράξουν και ένα σημαντικό πριμ της τάξης των 12.500 ευρώ έκαστος, ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών και των κόπων τους.