Στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του 2014, της βρετανικής έκδοσης του Esquire, φιγουράρει ο George Clooney,  που με την απάντησή του στο ερώτημα «εάν είναι gay ή όχι», φροντίζει να φουντώσει και πάλι τις φήμες για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Το συγκεκριμένο ερώτημα, αποτελεί αγαπημένο θέμα των μεγαλύτερων tabloid εκδόσεων και ο 52χρονος star με την απάντησή του κάνει άνοιγμα στην gay κοινότητα μεν, αλλά από την άλλη συντηρεί τις φήμες αυτές. Πώς συμβαίνει αυτό; Απλά!
 
Ο οσκαρικός πρωταγωνιστής απαντά πως δεν πρόκειται να απαντήσει ποτέ στο ερώτημα εάν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι, γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη ερώτηση αποτελεί προσβολή για την gay κοινότητα. Η απάντησή του αυτή, έρχεται σαν συνέχεια παλαιότερης απάντησης, σε συνέντευξη στο Advocate, όπου τόνιζε πως το να διαψεύσει πως είναι ομοφυλόφιλος μπορεί να θεωρηθεί παραδοχή πως το να είναι κανείς gay είναι κάτι κακό και πως κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο και μη ευγενικό προς τους ομοφυλόφιλους φίλους του. «Θα πεθάνω και ακόμη θα υπάρχουν άνθρωποι που θα λένε πως είμαι gay. Δεν δίνω δεκάρα!», είχε σημειώσει με νόημα.
 
Στη μοναδική συνέντευξη που έχει παραχωρήσει η αδερφή του, Adelia Zeidler, τόνισε πως αυτές οι φήμες είναι γελοίες. «Νομίζω πως αποφάσισε ότι στη ζωή του θα μπορούσε να έχει είτε την επαγγελματική του καριέρα, είτε ένα γάμο και οικογένεια. Και αποφάσισε να επικεντρωθεί στην υποκριτική», σημείωνε με νόημα.
 
Βέβαια, ο πιο γοητευτικός εργένης παγκοσμίως, είδε τον τελευταίο  επιβεβαιωμένο του έρωτα, την ιταλίδα Elisabetta Canalis, να δηλώνει το 2011, μετά το χωρισμό τους, πως «με τον Clooney είχαμε μια σχέση πατέρα – κόρης». Το μοντέλο, μάλιστα, αποκάλυψε πως τα αίτια για να βάλουν τέλος στη σχέση τους δεν είχαν να κάνουν με το γάμο, αλλά με τις «προσωπικές ανάγκες του καθενός».
 
Μία πρώην, λοιπόν, είναι… αρκετή! Και ενώ ο πολιτικοποιημένος Clooney προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την επιρροή του σε κοινωνικοπολιτικά θέματα, είναι αυτές οι κίτρινες φυλλάδες που τον εξαναγκάζουν να διαμορφώνουν την «ατζέντα» των συνεντεύξεων του. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο διάσημος ηθοποιός έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους πολίτες της Ουκρανίας που κατέβηκαν στους δρόμους του Κιέβου, για να ζητήσουν από την κυβέρνησή τους να κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη και να γίνει ακόμη πιο δημοκρατική. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης, πως πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής. Στο ίδιο περιπολικό μπήκε και ο πατέρας του, Nick, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
 
 
Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Clooney στον δημοσιογράφο Alex Bilmes πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ηθοποιού, στο Los Angeles, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Twitter, τονίζοντας  πως «οποιοσδήποτε αναγνωρίσιμος διατηρεί λογαριασμό στο Twitter είναι ανόητος. Είναι χαζομάρα».
 
Τέλος, αναφέρθηκε και στη ζωή του celebrity… «Όχι πως θέλω να συγκριθώ με τον Clark Gable ή με κάποιον ανάλογό του, αλλά δεν θα μπορούσαν να επιζήσουν στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Θα έδιναν μερικές μπουνιές σε κάποιους. Το να είσαι celebrity απαιτεί να διαθέτεις κάτι από ποιότητα Zen».