Για πολλούς άνδρες και για περισσότερες γυναίκες, τα παπούτσια και δη, οι δωδεκάποντες γόβες αποτελούν φετίχ. Η Λία είναι από εκείνα τα κορίτσια που οι γόβες ορίζουν το στυλ τους, χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανθρώπων που διαθέτουν γούστο. Η Δράμα μπορεί να καμαρώνει για εκείνη, αφού φροντίζει προσθέτει γοητεία στη συγκεκριμένη πόλη της Μακεδονίας. Από το κατάστημα με γυναικεία παπούτσια που διατηρεί περνούν συχνά άνδρες, λίγοι για να πάρουν δώρο στις γυναίκες τους, αρκετοί για να τη… φλερτάρουν.

«Πιο πολύ οι γυναίκες κάνουν δώρο στον εαυτό τους», τονίζει. Και μιας και τα παπούτσια είναι η ειδικότητά της, η κουβέντα πήγε πολύ γρήγορα στις γυναίκες που φοράνε τις 12ποντες και ξεχύνονται στους δρόμους, «σαν βαρκούλες στο Αιγαίο με 12 μποφόρ». Γελώντας, απαντά πως «το θέμα είναι να τη φοράς την γόβα, όχι να σε φοράει» και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της. Η έκπληξη έρχεται όταν μας αποκαλύπτει πως είναι πολλές οι γυναίκες που αγοράζουν γόβες που δεν είναι στο νούμερό τους (πότε μεγαλύτερες, πότε μικρότερες), απλά και μόνο επειδή τις θέλουν.

«Είμαι κι εγώ μία από αυτές», συμπληρώνει και συνεχίζει δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες… «Στο μεγαλύτερο πρέπει να ξέρεις και καλη ισορροπία φυσικά έχει κάτι ωραία πατάκια που σου δίνουνε μια καλή ισορροπία. Αλλά όταν κάτι το θέλουμε το μπορούμε. Ιδίως αν είσαι γυναίκα». Και αν τη φαντάζεσαι πάνω σε 12ποντες γόβες, απλά και τυπικά, κάνεις λάθος… Γιατί τα δύο κομμάτια-φετίχ της Λίας είναι «ένα πολύ ωραίο φόρεμα μαύρο, που το συνδυάζω με ένα 12ποντο μποτάκι. Όχι με γόβες! Το υποστηρίζω πιο πολύ έτσι. Είμαι πιο πολύ στο μποτάκι, σαν στυλ». Μάλιστα, θεωρεί τον εαυτό της τυχερό, μιας και δεν έχει ακούσει κάποιες από εκείνες τις αποκρουστικές ατάκες που πετάνε διάφοροι άνδρες και στη συνέχεια σκορπάνε το γέλιο στις γυναικοπαρέες… «Η καλύτερη που μου έχουν πει είναι “που έχεις κρυμμένο το ραβδάκι σου… Σίγουρα έχεις!», ενώ ένας άλλος θαυμαστής της, της ζήτησε να τον τσιμπήσει για να σιγουρευτεί πως είναι αληθινή!

Επίσης, ένας άλλος «κεραυνοβολημένος» την πέρασε για κούκλα στη βιτρίνα και όταν κουνήθηκε αναρωτήθηκε επίσης αν είναι αληθινή. Για να προφυλάξουμε εσάς, τους αναγνώστες μας και μόνο από τις «κακοτοπιές» της πρώτης προσέγγισης, ζητήσαμε από τη Λία να μας κάνει ένα μάθημα. Τι κάνουμε συνήθως λάθος, ως άνδρες; «Θα έλεγα, από προσωπική εμπειρία, πως το λάθος που κάνετε στην προσέγγιση είναι πως μας βάζετε σε μια διαδικασία.. ανάκρισης. “Τι δουλειά κάνεις;”, “Πόσο χρόνων είσαι” και άλλες ανάλογες και περίεργες ερωτήσεις. Λες και δεν θα τα μάθετε στην πορεία», τονίζει ενώ κάνει λόγο και για έλλειμμα επικοινωνίας από την πλευρά των αρσενικών.

Κλείνοντας, της ζητήσαμε να θυμηθεί ποιο ήταν το πιο ανδρικό πράγμα που έκανε τελευταία και η απάντηση δεν ήταν ούτε πως παρακολούθησε αγώνα Champions League, ούτε πως ήπιε μπύρα από το μπουκάλι… «Όλα τα κάνω μόνη μου. Αυτό που θυμάμαι είναι πως έφτιαξα την γκαραζόπορτα πριν από κάποιες ημέρες. Είχε κολλήσει κάπου, μου πήρε ένα τεταρτάκι. Ήμουν τυχερή, “με ήθελε”, που λένε. Έχω και πείσμα», μας απαντά γελώντας, ενώ παραμένουμε άφωνοι!